Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

N'Golo Kante Sergio Ramos Pierre-Emerick Aubameyang nogomet Chapecoense Arsene Wenger izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 19.30

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Nogometni gospod izgubil razsodnost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Nov teden, v katerem na nogometnih zelenicah in ob njih ni manjkalo zanimivega dogajanja. Kaj smo tokrat zasledili na družabnih omrežjih?

Vsak ni za vse

Francoski vezist N'Golo Kante, ki je poleti prestopil iz Leicesterja v Chelsea, je eden izmed najboljših defenzivnih vezistov na svetu. To dokazuje tudi dejstvo, da je aktualni angleški prvak na dnu lestvice, modri iz Londona pa imajo na prvem mestu že skoraj neulovljivo prednost. 

Če mu v nogometu skorajda ni para, pa je malce slabši v biljardu. To so njegovi soigralci tudi posneli. Ne skrbi, Kante, vsak ni za vse.

''Še enkrat bi to storil''

Vratar Eitrachta iz Frankfurta Lukas Hradecky je poskrbel za drugi najhitrejši rdeči karton v zgodovini nemške bundeslige. Potem ko je slabo ocenil hitrost žoge, je to z roko namerno zaustavil izven svojega kazenskega prostora in bil izključen že 131. sekundi tekme in soigralce pustil na cedilu.

''Žal mi je, opravičujem se vsem, a če bi zvrtel čas nazaj, bi zadevo ponovil. Vratar pač noče dobiti zadetka v prazno mrežo,'' je po tekmi dejal reprezentančni finski vratar, ki sicer ni prejel zadetka, je pa moral zato Eintracht skoraj vso tekmo odigrati z igralcem manj, odlični Lepizig pa je darilo Finca več kot izkoristil in zmagal s 3:0.

Veselil se je kot Pogba in se osmešil

Sergio Ramos je v tej sezoni skoraj najboljši napadalec Reala. Da, prav ste prebrali, Španec, čeprav je branilec, bolj kot v obrambni nalogah blesti v napadu. Nov zadetek, že osmi v tej sezoni, je dosegel tudi proti Celti in se zadetka veselil kot zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba. No, zadeva mu ni najbolje uspela in poskrbel je za norčevanje za družabnih omrežjih.

 
Mourinho ne bo vesel

Manchester United v mrzlem Stoku ta konec tedna ni mogel iztržiti več kot točko, še to mu je v sodnikovem podaljšku s fantastičnim prostim strelom pribojeval kapetan Wayne Rooney. Po tekmi je vse razen Joseja Mourinha nasmejala fotografija branilca Manchester Uniteda Marcosa Roja, ki ga portugalski trener zaradi domnevnega prehlada sploh ni uvrstil v ekipo. Argentinski branilec je vseeno pripotoval v Stoke in skupaj z navijači Uniteda stiskal pesti za svoje soigralce. Zdaj še ni jasno, kako je potezo argentinskega reprezentanta sprejel Mourinho, Jasno je, da ne bo najbolj vesel.

Kot v nogometu na mivki

Nogometaši Nottinghama Foresta, angleškega drugoligaša, so do zmage prišli po nevsakdanji akciji. Šlo je za prosti strel, a ne za značilnega, saj si je Ben Osbourne po podaji soigralca najprej dvignil žogo, kot to počno nogometaši na mivki, nato pa močno sprožil in neubranljivo zadel. Vratar Bristol Cityja je bil povsem nemočen.


Ločili so ga centimetri

Komaj 17-letni vratar AC Milana Gianluigi Donnarrumma je v soboto odigral že 50. prvenstveno tekmo za prvo ekipo Rossonerov. Žal se je za mladega vratarskega bisera vse skupaj ni končalo, kot si je želel, saj je na San Siru z 2:1 zmagal Napoli. 

Vseeno se je spet nekajkrat spet izjemno izkazal, ob koncu tekme, ko so domači lovili rezultat, pa je prišel tudi v kazenski prostor in z glavo skoraj zadel v polno. Donnarruma je lepo sprožil, da bi se golobradi vratar vpisal med legende, pa je preprečil Pepe Reina.


Zvezdnik Borussie se je osmešil

Gabon se je po remiju (0:0) proti Kamerunu se ni uvrstil v izločilne boje afriškega pokala narodov. Tragični junak pa je bil kar zvezdnik Borussie  Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang, ki že na samem začetku tekme zgrešil nemogoče. Sicer izjemni napadalec, ki ga vse bolj povezujejo z madridskim Realom, se je sam znašel pred golom, a prelepe podaje soigralca s pol metra ni znal pretvoriti v zadetek.

Verratti tega ne bo več počel

Na tekmi francoskega prvenstva med PSG in Nantesom smo videli morda enega od najbolj nevsakdanjih rumenih kartonov. Vezist Parižanov Marco Verratti je kotalečo se žogo z glavo podaljšal do svojega vratarja in prejel rumeni karton. Vsi so skočili v zrak, a sodnik Johan Hamel je bil neomajen. ''Vem, da je vse skupaj malce nenavadno, a zame je stvar jasna. Tukaj sem, da branim zakone igre. To je del našega poslanstva in to, kar je storil Verrati, ni bilo zelo nešportno in nespoštljivo za nasprotnika. To se kaznuje,'' je po tekmi svojo odločitev zagovarjal francoski sodnik.

 

Po tragediji spet štadionu

Dva meseca po hudi letalski nesreči, v kateri je umrla skoraj vsa ekipa brazilskega prvoligaša Chapecoenseja, so na štadionu na Areni Conda spet odigrali nogometno tekmo. Pred njo so trojici preživelih Heliu Netu, Jacksonu Follmanu in Alanu Ruschelu podelili medalje in pokal za zmago v južnoameriški ligi prvakov, ki so jo solidarnostno žalujočim Brazilcem brez boja prepustili nogometaši kolumbijskega Atletica Nacionala. Medalje pa so dobili tudi sorodniki umrlih in predstavljate si lahko, kako je čustveno in žalostno je bilo.

''Moramo spoštovati božjo voljo in živeti naprej. Zdaj smo še močnejši. Po vsem, kar se je zgodilo, bomo znali ceniti majhne stvari, ki so vsem tako samoumevne,'' je v govoru pred navijači dejal Follman, ki je po čudežu preživel, vseeno pa ostal brez desne noge.

Prijateljska tekma proti Palmeirasu se je končala z 2:2.

Wenger se je fizično spravil na sodnika

Francoski trener Arsene Wenger, ki je na klopi Arsenala že vse od leta 1996, v nogometnem svetu velja za gospoda z veliko začetnico, saj se je vsaj do zdaj vedel po vseh zakonih nogometnega bontona. Minuli konec tedna pa je med novo, za Arsenal frustrirajočo tekmo izgubil razsodnost in položil roko na četrtega sodnika Anthonyja Taylorja.

Francoz je izgubil glavo, potem ko je glavni sodnik Jon Moss v drugi minuti sodnikovega podaljška pokazal na belo točko za goste, ki jo je izkoristil Andre Gray in izenačil na 1:1. Wenger je besnel, zato sodniku ni preostalo drugega kot to, da ga pošlje na tribuno, ob tem pa med besednim obračunom odrinil še četrtega sodnika. Za to potezo mu grozi kazen šestih tekem brez sedenja na klopi Arsenala, ne glede na to se je Wenger po tekmi opravičil.

''Obžalujem vse. Moral bi biti tiho, izginiti in oditi domov. Opravičujem se,'' je dejal in pokazal, da mu je žal. A verjetno le zato, ker je Moss do konca maratonskega sodnikovega dodatka v 98. minuti dosodil še eno enajstmetrovko – tokrat v korist Arsenala, ki se je tako v zadnjih sekundah znova, kot že nič kolikokrat to sezono, izvlekel in prišel do treh točk.

Ne spreglejte