Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

19

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 20.00

5 let, 11 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

Kralj strelcev PLTS Triglavu priigral pomembno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

19

Triglav Kranj : Krško Prva Liga TS | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Triglava so na zadnji tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije v gosteh z 2:0 premagali Gorico, ki se bori za Evropo, in vknjižili pomembne točke v boju za obstanek. Oba zadetka je dosegel s 16 zadetki najboljši strelec PLTS. Nogometaši Olimpije so v nedeljo v Stožicah nepričakovano remizirali z Ankaranom (0:0) in tako prvo mesto na lestvici pred derbijem, ki bo v soboto, prepustili velikem tekmecem iz Maribora. Vijoličasti so z 2:1 zmagali v Krškem. 

Prvoligaška karavana se je za konec 33. kroga preselila v Novo Gorico, kjer vrtnicam, ki še niso rekle zadnje v boju za četrto mesto, ni uspelo upravičiti vloge favorita proti Triglavu, ki se krčevito bori za obstanek.

Ta je v zadnjih krogih nadoknadil zaostanek za Ankaranom in ga z zmago pri Gorici tudi prehitel. Goričane so strli v drugem polčasu, ko je dvakrat udaril Matej Poplatnik in se podpisal še pod 15. in 16. zadetek sezone, s čimer je na vrhu lestvice strelcev prehitel Marcosa Tavaresa.

Hud spodrsljaj Olimpije, ki ni več prva

Ricardo Alves je zastreljal 11-metrovko. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ricardo Alves je zastreljal 11-metrovko. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je še četrtič na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah remizirala in zdaj dokončno zapravila visoko prednost pred Mariborom, ki jo je še pred kratkim imela. Mariborčani tako v zadnje tri prvenstvene kroge, ki bodo podali odgovor na vprašanje, kdo bo prvak, vstopajo z dvema točkama prednosti.

Olimpija, ki se muči z učinkovitostjo in več kot dveh golov na eni tekmi ni dosegla že 11 tekem v nizu, je bila boljši nasprotnik od Ankarana, a nikakor ni našla poti do njegovih vrat. Proti njegovim vratom je sprožila kar 18 strelov, a le šest v okvir vrat, tako da je imel še najlepšo priložnost do samega zaključka tekme celo Ankaran, ko je v 67. minuti okvir vrat Olimpije zatresel Hrvat Vedran Gerc.

Olimpija je imela v 90. minuti na voljo enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Ricardo Alves. Portugalcu je strel z odlično obrambo ustavil vratar Primož Bužan. Do konca so Ljubljančani še napadli za gol in zmago, bili nekajkrat pred vrati Primorcev, a niso uspeli zadeti.

Olimpija je tako spet razočarala svoje navijače, ki so domačim nogometašem v drugem polčasu nekajkrat glasno žvižgali, seveda pa niso bili zadovoljni niti po zadnjem žvižgu in bodo zdaj do sobotnega derbija v Ljudskem vrtu, v katerem bodo morali zdaj zmagati, če želijo v zadnjih dveh krogih sami odločati v svoji usodi, pod velikim pritiskom.



Hrvat poskrbel, da v Velenju diši po Evropi

Dominik Radić se je izkazal s tremi goli. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Dominik Radić se je izkazal s tremi goli. Foto: Urban Urbanc/Sportida Savinjsko-šaleški derbi je prinašal ogromen vložek. Soseda se potegujeta za četrto mesto, ki bi ob predpostavki, da bo Olimpija v finalu pokala premagala Aluminij, zagotavljal evropsko vozovnico.

Rudar Marijana Pušnika je v Celju s 3:1 premagal domačega prvoligaša, ki ga vodi Dušan Kosić, ter si tako pred zadnjim krogom pripravil odlično izhodišče.

V Kidričevem so Domžale, ki so zaigrale brez kaznovanih Gabra Dobrovoljca in Matije Široka, prišle do 20. prvenstvene zmage v sezoni in se z njo Olimpiji približale na sedem, vodilnemu Mariboru pa na osem točk zaostanka ter tako še ohranile teoretične možnosti za naslov prvaka.

Aluminij, ki je finalist pokala, je bil v prvem polčasu boljši nasprotnik in prek Luke Štora dvakrat tudi zatresel okvir vrat, nato pa so gostje v drugem polčasu prišli do treh točk in nadaljevali uspešen spomladanski niz.

Amir Dervišević (levo) je strl odpor Krčanov in z mojstrovino poskrbel za pomemben gol Maribora. | Foto: Vid Ponikvar Amir Dervišević (levo) je strl odpor Krčanov in z mojstrovino poskrbel za pomemben gol Maribora. Foto: Vid Ponikvar

Maribor v zaključku tekme do nove zmage

Maribor, ki je sredi tedna remiziral na derbiju v Domžalah in prekinil niz sedmih zmag v nizu, s katerimi se je vrnil v igro za naslov, je v soboto gostoval v Krškem in igral proti klubu, proti kateremu je sredi marca v Ljudskem vrtu doživel šok in izgubil z 0:2. Po tej tekmi je prišlo do tiste zloglasne novinarske konference Zlatka Zahovića, po kateri je bil športni direktor vijoličastih blizu odhoda iz kluba in suspendiran.

Tudi tokrat so se Mariborčani s Krčani mučili, čeprav so bili veliko boljši nasprotnik, a je v vratih domačih blestel vratar Marko Zalokar. Tako je bilo vse do 81. minute, ko je z mojstrskim golom za vodstvo gostov poskrbel Ljubljančan v vrstah Maribora Amir Dervišević, ki domačemu vratarju po udarcu s prostega strela ni pustil kančka možnosti.

Mojstrovina Amirja Derviševića v Krškem:

V 88. minuti so Mariborčani po protinapadu Marcosa Tavaresa in strelcu Luki Zahoviću, ki je prišel do 13. prvenstvenega gola sezone, zadeli še drugič in odločili zmagovalca. V 93. minuti je Krško, v polno je meril Josip Balić, doseglo tolažilni zadetek, a jim je za kaj več zmanjkalo časa.


Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Golrazlika Točke
1. Maribor 33 22 8 3 68:25 74
2. Olimpija 33 21 10 2 55:14 73
3. Domžale 33 20 6 7 70:29 66
4. Rudar 33 14 5 14 47:46 47
5. Celje 33 12 8 13 53:47 44
6. Gorica 33 12 5 16 35:45 41
7. Krško 33 9 7 17 35:55 34
8. Aluminij 33 7 9 17 36:58 30
9. Triglav  33 6 7 20 28:62  25
10. Ankaran 33 4 11 18 30:77 23

Najboljši strelci:

16 - Matej Poplatnik (Triglav)  
15 - Marcos Tavares (Maribor)
13 - Luka Zahović (Maribor)
12 - Lovro Bizjak (Domžale), Miljan Škrbić (Krško), 
10 - Ricardo Alves (Olimpija)
9 - Issah Abass (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale), John Mary (Rudar), Dominik Radić (Rudar), Rudi Požeg Vancaš (Celje)
...

Ne spreglejte