Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,27

9

Natisni članek

Milan Mandarić Igor Bišćan NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 29. 5. 2018, 4.00

5 let, 10 mesecev

Kaj se bo zgodilo po sredi

Prepih v hiši prvakov: v Olimpiji sledijo pretresi?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,27

9

Igor Bišćan, Milan Mandarić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Olimpija je osvojila naslov državnega prvaka, v sredo pa ima priložnost, da sezono konča z dvojno krono, a usoda nekaterih pomembnih ljudi v klubu na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem in trenerjem Igorjem Bišćanom je negotova. Kaj se bo zgodilo, še ni znano, a jasno je, da bodo Ljubljančani v novo sezono vstopili zelo spremenjeni. Že zaradi številnih igralskih sprememb, če ne drugega. Verjetno pa tudi drugače.

Maribor po tem, ko je Zlatko Zahović potrdil, da odhaja z mesta športnega direktorja, čaka zelo pestro poletje, a verjetno nič manj zanimivo ne bo niti pri Olimpiji, kar je bilo mogoče slutiti že po nekaterih izjavah akterjev po nedeljskem velikem slavju v Domžalah.

Že dlje časa ni skrivnost, da je bilo, medtem ko je na igrišču moštvo na čelu s trenerjem in njegovim strokovnim štabom delovalo zelo enotno, v višjih nadstropjih na novo okronanega slovenskega prvaka zelo pestro.

Kjer je dim, je tudi ogenj. In dima je bilo v Stožicah v zadnjih tednih, tudi mesecih veliko. Govorice o odhodu predsednika se pojavijo na vsake toliko časa, informacij o takšnih in drugačnih pretresih pa nikoli ne manjka.

Sploh odkar je v klub v nedefinirani vlogi zakorakal Sead Karaselimović, Bosanec, ki je v Slovenijo prišel po neuspeli zgodbi v hrvaškem prvoligašu Istra iz Pulja, naj bi začeli odnosi pokati po šivih.

Igor Bišćan odhaja ne glede na vse?

Kaj bo z Igorjem Bišćanom? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kaj bo z Igorjem Bišćanom? Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na eni strani se je ustvaril pol zaupnikov predsednika Milana Mandarića. To sta predvsem Karaselimović in Sebastjan Cimirotič, ki naj bi skušala v klub neuspešno pripeljati tudi novega hrvaškega trenerja Zvonimirja Solda (tudi to naj bi bil velik kamen spotike med obema stranema). Na drugem polu so med navijači zelo priljubljeni trener Olimpije Igor Bišćan, nogometaši, ki trdno stojijo za svojim trenerjem, in neuradni športni direktor Mladen Rudonja

Šlo naj bi celo tako daleč, da naj bi se Bišćan, ki naj bi bil na nasprotnih bregovih predvsem s Cimerotićem, odločil, da po koncu sezone zagotovo odhaja iz Stožic ne glede na razplet prvenstvene dirke.

Takšna je naša informacija, ki smo jo po zmagoslavju v Domžalah pri Bišćanu tudi preverili.

"Ne, ni res. Imate netočne informacije," nam je odgovoril Hrvat. "Da," pa je odvrnil, ko smo ga vprašali, ali bo tudi v prihodnji sezoni sedel na klopi Olimpije.

Toda že v ponedeljek, na tiskovni konferenci pred tekmo finala pokala proti Aluminiju, je dejal, da o svoji prihodnosti noče govoriti in da bo več jasnega po sredini tekmi.

Olimpija prvak PLTS
Sportal Zmaj(i) s hrapavim glasom, Bišćan napovedal spremembe

Da njegov odhod iz kluba še zdaleč ni nemogoč, se da razbrati tudi iz besed, ki jih je na njegov račun takoj po tekmi v Domžalah izrekel prvi mož kluba.

"Ne vem, bomo videli. O tem bomo govorili pozneje. Moramo narediti revizijo, potem pa bomo videli, kaj in kako," je Mandarić povedal o Bišćanovi prihodnosti in Hrvata, ki ima pogodbo z Olimpijo še za eno leto, seveda pohvalil za prvenstveno lovoriko.

Toda tudi ob tem je med vrsticami dal vedeti, da vse ni tako, kot bi si on želel. "Smo prvaki. Vsak predsednik bi moral biti s tem zadovoljen. So pa še nekateri drugi detajli, ki v tem primeru niso pomembni," je povedal 79-letni prvi mož Olimpije, ki je med drugim namignil tudi na to, da utegne iz kluba oditi on.

Bo po dveh naslovih državnega prvaka in po treh letih Milan Mandarić zapustil Olimpijo? | Foto: Vid Ponikvar Bo po dveh naslovih državnega prvaka in po treh letih Milan Mandarić zapustil Olimpijo? Foto: Vid Ponikvar

Bo namesto trenerja odšel Milan Mandarić?

"Nikoli nisem rekel, da bom ostal, ampak sem dejal le to, da bo Olimpija šla naprej z mano ali brez mene. Tri leta so se obrnila tako, kot so se morala. Če kdo prevzame klub, upam, da bo Olimpija še naprej uspešna," je povedal Mandarić in dal vedeti, da po treh sezonah morda odhaja in tokrat misli resno.

Kolikor nam je uspelo izvedeti, išče kupca za Olimpijo, s potencialnimi investitorji pa naj bi se že resno pogovarjal. Če bodo pogovori uspešni, bo odšel. Če se to ne bo zgodilo, bo odšel Bišćan. On ali Mandarić, tako pravijo naši viri.

Milan Mandarić
Sportal Po Zlatku Zahoviću odhaja še Milan Mandarić?

Če bo hrvaški trener res odšel, pa so v Stožicah po nekaterih informacijah njegovega naslednika našli v nekdanjem slovenskem selektorju in zelo uspešnem trenerju Domžal in Crvene zvezde Slaviši Stojanoviću.

Ta govoric, da se dogovarja za prihod v Olimpijo, ni hotel komentirati, tega, da ga povezujejo s prihodom v Stožice, pa je verjetno tako ali tako že vajen. Njegovo ime se v krogu kandidatov za vročo klop Olimpije pojavi vsakih nekaj mesecev …

Kakorkoli že, v Stožicah se obetajo vroči tedni. Če ne zaradi drugega, že zaradi igralskega kadra.

Šampionsko ekipo namreč čaka velika prevetritev. Zgodili se bodo številni prihodi in odhodi, a še pred tem bo verjetno treba rešiti vprašanja, ki se pojavljajo v nadstropju ali dveh višje od igrišča. Evropa pa bo na vrata potrkala zelo hitro …


Preberite še:

Rok Kronaveter
Sportal (Ne)zaželeni Mariborčan, ki je spet osrečil Ljubljančane
Darko Milanič, NK Maribor
Sportal En klub, ena čast. Kakšna čast?
NK Olimpija, slavje, prvaki
Sportal V središču Ljubljane je bilo po naslovu Olimpije zelo pestro #foto
Igor Bišćan
Sportal Zmagovalec Bišćan je hvalil fante, ti pa so ga malo za tem napadli
Maribor Gorica
Sportal Milanič ni skrival čustev: Razočarani smo in žalostni
Olimpija prvak PLTS
Sportal Po drami v Domžalah in velikem darilu Olimpija slavi naslov
Olimpija prvak PLTS
Sportal Konec kaotičnega zadnjega kroga. Olimpija je državni prvak!
Ne spreglejte