Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
29. 5. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Torek, 29. 5. 2018, 9.00

5 let, 10 mesecev

Športni direktor Maribora potrdil ponedeljkovo pisanje

Konec je! Zlatko Zahović potrdil, da odhaja iz Maribora.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Že v ponedeljek je EkipaSN pisala o tem, da Zlatko Zahović zapušča Maribor, v današnji izdaji pa novico, ki je močno odjeknila v slovenskem nogometu, podkrepila z izjavo glavnega akterja zgodbe. "Sem bivši športni direktor Maribora," je povedal Mariborčan, ki se od Ljudskega vrta poslavlja po enajstih letih in dodaja, da je odhod edina rešitev.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović zapušča Maribor in postaja trener!

V ponedeljkovi izdaji so pri edinem slovenskem športnem časniku objavili novico, ki je udarila kot strela z jasnega, potrdil pa nam jo je tudi naš vir. Zapisali so, da Zlatko Zahović zapušča NK Maribor.

Iz kluba so malo za tem v javnost hitro poslali sporočilo in zapisali, da o njegovem odhodu niso obveščeni, zato informacij ne morejo komentirati.

Ko je pozneje v pogovoru za Večer predsednik NK Maribor Drago Cotar dejal, da o njegovem odhodu ne ve nič in da se je Zahović poslovil le zato, ker odhaja na dopust, je o pravilnosti informacije morda še obstajala senca dvoma, a zdaj je ni več. V pogovoru za torkovo izdajo EkipeSN je Zahović potrdil svoj odhod in dodal, da odhaja, ker se v klubu ne počuti več dobro.

"Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil več. Odhod je edina rešitev. Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev," je ob tem povedal zdaj očitno že nekdanji športni direktor Maribora, s katerim ima podpisano pogodbo do leta 2024.

Podpisal jo je lani, a takrat so bile razmere v klubu še precej drugačne. Od marca letos in afere "Počasi, sine" so se stvari zasukale v drugo smer.

Zahović zbodel Olimpijo: Nekdo drug se je odločil ...

"Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost," je Zahović prepričan, da bi lahko vijolice v prihodnje zadržale status uspešnega slovenskega športnega kolektiva. | Foto: Matjaž Vertuš "Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost," je Zahović prepričan, da bi lahko vijolice v prihodnje zadržale status uspešnega slovenskega športnega kolektiva. Foto: Matjaž Vertuš Zakaj odhaja?
"Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev. Trenutno se v klubu ne počutim dobro in možnost je pač samo ena. Drži, odnosi so vse prej kot idilični, a to še ne pomeni, da so slabi, jih je pa nemogoče vrniti v prvotno sanje. Dogajalo se je preveč stvari. Zakaj in kako je prišlo do tega, je brezpredmetno razlagati. Edina rešitev, ki jo vidim je, da gremo narazen. Profesionalno. Brez kakršnekoli hude krvi, ta je nepotrebna."

Odhaja zaradi trenerske ponudbe iz tujine?
"Nimam nobenih drugih ponudb in jih nikoli nisem želel imeti. Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil več. Mislim, da imam preveč nogometnega potenciala, ki ga ne morem izraziti. Ne želim ''streljati'' po nikomer, prav tako nočem biti tisti, ki bi odločal, s kom želim delati in s kom ne. Niti po naključju. Vem, da je bilo v preteklem obdobju veliko dezinformacij, vendar niti približno ne želim biti tisti, ki bi nekomu jemal vsakodnevni kruh. Odhod je edina rešitev."

"Mislim, da se je ena zgodba zaključila. Bila je prelepa, v mojih spominih bodo ostale samo lepe stvari, samo prijetni, čudoviti dogodki. Na srečo jih je bilo kar nekaj."

O dramatičnem razpletu Prve lige Telekom Slovenije in NK Maribor.
"Čestitam vsem igralcem, čestitam ekipi za boj do zadnje minute. Do zadnjega žvižga. Res so se izjemno borili, kot bivši športni direktor sem ponosen na njih. Malokdaj sem bil tako. Niti za trenutek niso obupali, odziv publike, ki je navajena zmag in uspehov, je prav tako fantastičen in me navdušuje. Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost. O tem sem prepričan," je Zahović povedal za EkipoSN.  

Z njim je Maribor spisal svojo zgodovino

V Maribor je prišel leta 2008. | Foto: Vid Ponikvar V Maribor je prišel leta 2008. Foto: Vid Ponikvar Odkar je avgusta 2007 zakorakal v klub iz kraja, kjer se je rodil, je šel Maribor samo navzgor. Od takrat je osvojil kar sedem od 14 prvenstvenih naslovov, s katerimi se ponaša, in še štiri od devetih pokalnih, ki jih je do zdaj osvojil. Še štirikrat se je veselil superpokalne lovorike, predvsem pa globok pečat pustil v Evropi.

Dvakrat je Maribor v njegovem času nastopil v ligi prvakov, kar trikrat pa zaigral v skupinskem delu lige Europa in se enkrat uvrstil tudi v izločilne dele tekmovanja.

Z Zahovićem je Maribor spisal najuspešnejše obdobje v klubski zgodovini in postal klub, ki je prepoznaven tudi zunaj slovenskih meja, v regiji pa velja za zgled. Ob tem je seveda le še dodatno utrdil status z naskokom najuspešnejšega slovenskega nogometnega in tudi športnega kluba.

V času suspenza je ugotovil, da ima v klubu preveč nasprotnikov

Zahović, za katerega do konca septembra še vedno velja suspenz Nogometne zveze Slovenije, je v času, ko so ga začasno na hladno postavili tudi pri Mariboru, pa potem suspenz preklicali, ugotovil, da ima v klubu precej več nasprotnikov, kot si je mislil. V tem so resno razmišljali tudi o koncu sodelovanja.

Med njem in Darkom Milaničem je počilo. | Foto: Vid Ponikvar Med njem in Darkom Milaničem je počilo. Foto: Vid Ponikvar

Med drugim se je v zadnjem času ohladil tudi njegov odnos z dolgoletnim zaveznikom in prijateljem, trenerjem Maribora Darkom Milaničem. Po naših informacijah prav zaradi tega, ker se v času, ko so v klubu odločali o usodi Zahovića, ni odločneje postavil na njegovo stran.

Očitno se razmere znotraj kluba v zadnjem času niso popravile in Zahović se je odločil oditi.

Za odgovor na vprašanje, ali zdaj klub res zapušča dokončno, pa bo verjetno treba še malo počakati. Ne smemo namreč pozabiti na najzvestejše navijače. Pri Violah ima veliko oporo, pri delovanju NK Maribor pa ima njihov glas pomembno vlogo.

Odhajal je že poleti 2013, pa je ostal. Odhajal je tudi marca letos po spornem nastopu na novinarski konferenci po porazu s Krškim v Ljudskem vrtu, pa je nedeljski konec prvenstvene sezone 2017/18, v kateri je njegov klub ostal brez naslova, dočakal kot športni direktor Maribora.


Preberite še:

Darko Milanič, NK Maribor
Sportal En klub, ena čast. Kakšna čast?
Aleš Mertelj Maribor Gorica
Sportal Srce parajoče slovo dolgoletne vijolice
Ne spreglejte