Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
17. 3. 2018,
22.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Sobota, 17. 3. 2018, 22.51

6 let, 1 mesec

Novinarska konferenca NK Maribor po porazu s Krškim

Zahović po novem neuspehu prestopil vse meje dobrega okusa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

30

Po novem prvenstvenem spodrsljaju, porazu z 0:2 proti Krškemu v Ljudskem vrtu, je namesto Darka Milaniča pred novinarje sedel kar Zlatko Zahović. Športni direktor je stopil v bran trenerju in nogometašem, a krepko prestopil mejo dobrega okusa ob besednem obračunavanju z enim izmed novinarjev, ki je pred kratkim doživel družinsko tragedijo.

Zlatko Zahović je po novem spodrsljaju stopil v bran trenerju in nogometašem Maribora. | Foto: YouTube Zlatko Zahović je po novem spodrsljaju stopil v bran trenerju in nogometašem Maribora. Foto: YouTube

"Ne razumem vprašanja," je na prvo vprašanje enega izmed novinarjev, ali je Darko Milanič še trener Maribora, po tekmi odgovoril Zlatko Zahović. "Ne razumem vprašanja," je na isto vprašanje odgovoril drugič in potem še tretjič. "Ne vem, kako naj vam zastavim vprašanje," je ob tem dejal novinarski kolega. "Ne vem, kako naj vam odgovorim," je odvrnil športni direktor Maribora.

"Rekel sem, da pridem jaz, ker enostavno vem, kako mu je. Zato sem tukaj jaz. Nisem tukaj samo, ko je lepo, ampak tudi, ko ni. Tega sem navajen," je Zahović, ki se v zadnjem času ni oglašal, pojasnil, zakaj se je pojavil pred novinarji, ter dal vedeti, da kljub dvema porazoma in remijem na zadnjih treh domačih tekmah še vedno verjame v trenerja in igralce.

Dogaja se tudi Realu, zakaj se ne bi Mariboru?

Maribor je na petih tekmah zapravil deset točk. | Foto: YouTube Maribor je na petih tekmah zapravil deset točk. Foto: YouTube V bran je stopil tudi nogometašem. "Ni res, da si fantje ne bi želeli. V tekmo gredo maksimalno. To je nogomet. Bili smo v ligi prvakov, zdaj smo v slabem obdobju. Ni nobene panike. Jasno je, da smo nezadovoljni, ampak treba je zdržati. Nepričakovano smo se znašli v ligi prvakov, nepričakovano smo zdaj v negativnem obdobju, a treba je zdržati. Če bi videl, da fantje nočejo, bi bilo drugače, a ni tako. V zadnjem času smo enostavno kaznovani za vsako stvar. Igrišča so slabša, tudi to je problem, ko napadaš. Dogaja se Real Madridu in še marsikomu, zakaj se ne bi tudi Mariboru?" je dejal Zahović in v nadaljevanju podobno še nekajkrat ponovil.

"Na tekmah proti Rudarju in Domžalam je imel Maribor največ priložnosti v svoji zgodovini, a smo izgubili. Prečka, druga priložnost, pet priložnosti, a ga ne daš. To je nogomet. Nima smisla delati panike. To je brezpredmetno. Kdo pravi, da mora biti Maribor vedno prvi? Smo izgubili, a če ne znamo sprejeti neuspeha, potem ne moremo niti uspeha. Normalno se moramo sprijazniti s tem, kar se nam dogaja," je nadaljeval prvi snovalec uspešne mariborske nogometne zgodbe zadnjega desetletja, ki pravi, da kljub temu, da lahko Olimpija z nedeljsko zmago nad Ankaranom (s tekmo več) na vrhu pobegne že za deset točk, še ni obupal nad naslovom.

"Maribor se nikoli ne bo predajal. Res je, da smo marsikaj izgubili, a ne vidim razloga za to, da bi delali paniko. Smo v zelo, zelo slabem obdobju. Tako rezultatsko kot tudi glede tega, da se je enostavno vse zarotilo proti nam. Če bi videl, da fantje nočejo, da ne delajo … Ampak fantje hočejo, njim je najtežje," je nogometaše, ki so jih maloštevilni navijači po tekmi "nagradili" z žvižgi, pohvalil Zahović.

Neokusno vpletanje osebne tragedije novinarja

In prav z navijači je bilo povezano vprašanje, ki ga je razburilo malo pozneje. Eden izmed novinarjev ga je namreč vprašal, ali je razočaran nad obiskom Ljudskega vrta, v katerem se je zbralo le približno 1.500 gledalcev.

Zlatko Zahović je postregel z neokusnim in nepotrebnim obračunavanjem z enim izmed novinarjev. | Foto: YouTube Zlatko Zahović je postregel z neokusnim in nepotrebnim obračunavanjem z enim izmed novinarjev. Foto: YouTube

"Ti samo provociraš. Vem, kdo si. Počasi, sine. Imaš dovolj časa. Tebi se je zgodila tragedija. Te je kaj izučila? Še vedno želiš provocirati. Počasi z vprašanji. Izrekam ti sožalje. Ni vse črno-belo. Lahko bi rekel, da se ti je vrnilo. Pa mislim, da se ti ni," je Zahović prestopil vse meje dobrega okusa in v javnosti govoril o osebni tragediji enega izmed novinarjev, ki je lani tragično ostal brez očeta.

"Včasih se ti zgodi, da za nekaj nisi nič kriv, pa se ti zgodi, tako kot se je tvojemu očetu. Se zgodi, pa ne veš, zakaj," je pozneje nadaljeval Zahović in na novinarjevo opazko, da je nespoštljiv, odgovoril: "Se opravičujem, a nespoštljivo je oboje. Dovoli mi, da govorim. Sem malo starejši od tebe. Včasih nisi za nič kriv, pa ne veš, od kod. Se opravičujem. Sem ti tudi sožalje izrekel, ampak ker provociraš, boš naletel tudi na 'mangupe' … Premlad si. Hočem povedati, da včasih ne veš, od kod. To je nogomet. Maribor je v dveh tekmah imel toliko priložnosti, kot jih ni imel nikoli prej," je še povedal Zahović.

Kaj menite o nastopu Zlatka Zahovića na novinarski konferenci po tekmi s Krškim?

  • Zaradi besed, ki jih je izgovoril, bi moral odstopiti.
    69,68 %
    2509 glasov
  • Ravnal je napačno, a zgodi se vsakemu.
    10,72 %
    386 glasov
  • Nič takega ni bilo.
    9,30 %
    335 glasov
  • Brez njega ni NK Maribora.
    6,05 %
    218 glasov
  • Ne vem, me ne zanima.
    4,25 %
    153 glasov
Oddanih 3601 glasov

Govoril je tudi o strelski krizi sina Luke Zahovića, ki v zadnjem času ne more in ne more zadeti. | Foto: YouTube Govoril je tudi o strelski krizi sina Luke Zahovića, ki v zadnjem času ne more in ne more zadeti. Foto: YouTube

Luka Zahović? To je povsem normalno.

V nadaljevanju je spregovoril še o svojem sinu Luki Zahoviću, o tem, da so strelske krize del življenja vsakega napadalca, o tem, da v Mariboru kljub slabim rezultatom ničesar ne bodo spreminjali, in tudi o tem, da vijoličastim morda ne preostane drugega, kot da obiščejo cerkev. "Greš v cerkev, do župnika in moliš," je skušal nasmejati Zahović.

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Ne spreglejte