Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
28. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

3

Natisni članek

Rok Kronaveter NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 28. 5. 2018, 4.00

5 let, 11 mesecev

Rok Kronaveter

(Ne)zaželeni Mariborčan, ki je spet osrečil Ljubljančane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

3

Rok Kronaveter | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rok Kronaveter, ki so ga navijači Olimpije še pred kratkim podili iz Ljubljane, je še drugič prinesel naslov prvaka. Stare zamere so pozabljene. Krona, kot kličejo tega 31-letnega Mariborčana, je spet postal "žabar".

Najboljši igralec Prve lige Telekom Slovenije 2015/16, ko je Olimpiji prinesel njen prvi naslov, je bil še pred kratkim na udaru navijačev, ki so od klubskega vodstva zahtevali, da odide iz kluba. Ni odšel, je pa medtem izgubil status prvega zvezdnika Ljubljančanov in izpadel iz reprezentance. Potem je prišel zaključek sezone 2017/18. Najprej je bil najboljši posameznik zmage na derbiju v Mariboru, kjer je tudi zadel, potem je zabil dva gola za zmago nad Krškim v predzadnjem krogu in zdaj v zadnjem zabil enajstmetrovko, ki je Olimpiji prinesla nov naslov, Krona pa je spet postal "žabar".


Leta 2015 ste zabili odločilni gol za veliko veselje ob prvem prvenstvenem naslovu po 21 letih čakanja v Velenju, zdaj ste Olimpiji lovoriko prinesli še v Domžalah.
Dobro, res sem zadel in res je, da sem v zadnjih treh tekmah igral dobro in bil strelsko razpoložen, a ekipa je tista, ki nam je prinesla naslov. Kot celota smo poskrbeli za dobro sezono. Danes nismo odigrali najboljše tekme, a najpomembnejše je bilo, da smo izpolnili cilj in se zdaj veselimo. Potem pa se moramo spočiti in poskrbeti, da se bomo v sredo še enkrat veselili.

Verjetno enajstmetrovka, ki ste jo izvajali v 81. minuti, ni bila ravno najlažja. Sploh zato, ker jih je Olimpija v zadnjem času nekaj zapravila.
Res je, tudi jaz sem zgrešil proti Gorici, a sem bil tokrat povsem miren in prepričan, da bom zadel. Čakal sem na vratarja, da naredi prvo potezo, potem sem streljal v drugo stran in rutinirano zadel.

Darko Milanič, NK Maribor
Sportal En klub, ena čast. Kakšna čast?

Kako to, da je Olimpija tokrat igrala slabo?
Ne vem, res nismo igrali dobro. Domžale so imele več žogo v svoji posesti, čeprav je res, da Domžalčani niso imeli prav veliko priložnosti. Nekaj smo jih imeli tudi mi, a to zdaj ni pomembno. Pomembno je predvsem, da smo osvojili točko, pa čeprav nismo igrali najbolje. To bo šlo v pozabo. Spominjali se bomo le naslova in veselja s svojimi navijači.

Z njimi ste bili pred časom sprti, so zdaj nesporazumi zglajeni?
Moj odnos z našimi navijači je normalen, povsem v redu. Kaj več pa o tem ne bi govoril.

Navijači (in navijačice) Olimpije so ga spet vzeli za svojega. | Foto: Vid Ponikvar Navijači (in navijačice) Olimpije so ga spet vzeli za svojega. Foto: Vid Ponikvar

Pri navijačih Maribora ste kot Mariborčan v dresu največjega tekmeca prav tako na udaru. Ste imeli zaradi tega kdaj težave?
Ne, nobenih težav ni bilo. Jasno je, da ti včasih žvižgajo, a to je normalno. To spada k nogometu. Sicer pa imam z njimi povsem normalen odnos.

Pa z Igorjem Bišćanom? Kar nekaj je tekem, na katerih ste na igrišče vstopali s klopi.
Tudi z njim imam povsem normalen odnos. On je v veliki meri zaslužen za to, da nam je uspelo. Po dolgem času imamo trenerja, ki je zdržal vso sezono, to pove vse. Imava super odnos, pod njegovim vodstvom na treningih zelo dobro delamo. Zelo smo napredovali. Osvojil je naslov, zdaj ima priložnost, da pride do dvojne krone. O njem lahko govorim samo najboljše.

Boste tudi v prihodnji sezoni nogometaš Olimpije?
Težko je že govoriti o tem, a pogodbo imam še za eno leto. Za zdaj o tem ne razmišljam. Ko so iz dneva v dan na sporedu pomembne tekme in se boriš za lovorike, na to ne moreš misliti. Zdaj sem osredotočen le na sredo tern na to, da se spočijemo do tekme z Aluminijem in osvojimo še eno lovoriko. Potem pa bomo videli, kako naprej.

Takole je Mariborčana, ki mu je spet prinesel naslov, poljubil predsednik Olimpije Milan Mandarić. | Foto: Vid Ponikvar Takole je Mariborčana, ki mu je spet prinesel naslov, poljubil predsednik Olimpije Milan Mandarić. Foto: Vid Ponikvar

Za pokal je ostalo dovolj motiva, slavje po prvenstvenem naslovu ne bo preveliko?
Jasno je, da si želimo zmagati. Malce bomo proslavili, kot se ob prvenstvenem naslovu spodobi, saj smo vso sezono garali. Potem sledita regeneracija in tekma z Aluminijem, na kateri bomo dali vse od sebe.

Zanimivo, ravno danes se je zbrala tudi slovenska reprezentanca. Pred kratkim ste bili dokaj zasidrani v njej, zdaj vas ni več zraven. Novi selektor Tomaž Kavčič vas ne vidi v njej. Ste zaradi tega razočarani?
Ne, kje pa. To je selektorjeva odločitev. Seveda bi bil vesel, če bi bil zraven, a reprezentanca se je pomladila in očitno v njej ni več prostora zame. Nikoli ne reci nikoli, morda kdaj še zaigram za Slovenijo, a tudi če se to ne bo zgodilo, na selektorja nisem in ne morem biti jezen.

Preberite še:

NK Olimpija, slavje, prvaki
Sportal V središču Ljubljane je bilo po naslovu Olimpije zelo pestro #foto
Igor Bišćan
Sportal Zmagovalec Bišćan je hvalil fante, ti pa so ga malo za tem napadli
Sportal Takole so pri Mariboru čestitali Olimpiji
Maribor Gorica
Sportal Milanič ni skrival čustev: Razočarani smo in žalostni
Olimpija prvak PLTS
Sportal Po drami v Domžalah in velikem darilu Olimpija slavi naslov
Olimpija prvak PLTS
Sportal Konec kaotičnega zadnjega kroga. Olimpija je državni prvak!
Ne spreglejte