Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 12. 2016,
14.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

1

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter

Četrtek, 15. 12. 2016, 14.15

6 let, 6 mesecev

Green Dragons ga ne želijo pri Olimpiji

Razočarani Rok Kronaveter odprl dušo po zapletu z navijači

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,18

1

Rok Kronaveter | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant in zvezni igralec Olimpije Rok Kronaveter, ki mu navijaška skupina Green Dragons sporoča, naj nemudoma zapusti ljubljanski klub, je predstavil svoj pogled na pereč zaplet. ''Olimpiji sem vedno dal vse, žaljivih sporočil pa mi ni treba prenašati,'' sporoča 30-letni Mariborčan, ki bi lahko v zimskem prestopnem roku zamenjal klub.

Olimpija se je od koledarskega leta 2016 poslovila z domačim remijem s Krškim, po katerem je na lestvici zaostala za jesenskim prvakom Mariborom. Na dvoboju je ogromno prahu dvignil transparent, na katerem so privrženci Olimpije, združeni v navijaško skupino Green Dragons, jasno in glasno sporočili Roku Kronavetru, da ga ne želijo več gledati v Stožicah.

Olimpiji je dal čisto vse

Mariborčan je v prejšnji sezoni pomagal Olimpiji do naslova državnega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčan je v prejšnji sezoni pomagal Olimpiji do naslova državnega prvaka. Foto: Vid Ponikvar Štajerec, ki se je po dvoboju z družino odpravil na oddih v London, je svoje občutke strnil v sporočilu za javnost, v katerem ni skrival razočaranja nad dejanjem navijačev.    

''Predvsem moram poudariti, da sem dal Olimpiji v vsakem trenutku čisto vse. Na vsakem treningu in tekmi sem se trudil po najboljših močeh za skupno dobro oziroma končni uspeh moštva. S temi fanti sem v lanski sezoni spisal eno od najlepših nogometnih zgodb v Ljubljani, po več kot dveh desetletjih smo namreč vrnili naslov državnega prvaka, zato sem toliko bolj razočaran nad zadnjimi dogodki, ki marsikomu ne morejo biti v čast,'' je dejal 30-letni zvezni igralec, ki je v bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega posameznika Prve lige Telekom Slovenije, dosegel pa je tudi največje število zadetkov (17).

V življenju se ni nikoli skrival

Tako se je veselil z navijači Olimpije po zmagi v Celju (spomladanski del sezone 2015/16). | Foto: Vid Ponikvar Tako se je veselil z navijači Olimpije po zmagi v Celju (spomladanski del sezone 2015/16). Foto: Vid Ponikvar ''Kjerkoli sem igral, sem imel odlične odnose z navijači; največja težava, ki se v zadnjih tednih izpostavlja kot najbolj pereča, je bil moj prst po doseženem zadetku v Kopru, s čimer sem določenim posameznikom, ki so mi pošiljali sms-sporočila z žaljivo vsebino, želel sporočiti, da me takšne stvari ne ganejo. Konstruktivna kritika je vselej dobrodošla, a žaljivih sporočil mi ni treba prenašati. V življenju se nikoli nisem skrival in tudi tokrat se ne bom. Ob koncu bi dodal le še to, da so bile kritike na moj račun, predvsem tiste negativne, ki nimajo nobene zveze z realnostjo, povsem neupravičene,'' je odprl dušo slovenski reprezentant in pojasnil navijačem, da mu ni treba prenašati žaljivih sporočil.

Obetajo se velike spremembe

Vodstvo Olimpije na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Rankom Stojićem je v zimskem prestopnem roku napovedalo spremembe.

Nenad Protega je štafetno palico športnega direktorja ob upoštevanju želje Milana Mandarića podal Ranku Stojiću. | Foto: Vid Ponikvar Nenad Protega je štafetno palico športnega direktorja ob upoštevanju želje Milana Mandarića podal Ranku Stojiću. Foto: Vid Ponikvar

Poleg Kronavetra, ki se je znašel na seznamu zimskih želja nekaterih tujih klubov, najbolj si ga želijo na Kitajskem, med kandidati za odhod omenjajo prav vse nogometaše, ki jih je v Stožice pripeljal nekdanji športni direktor Nenad Protega. To so napadalca Etien Velikonja in Leon Benko, nekdanji reprezentant Andraž Kirm ter branilca Leo Ejup in Đorđe Crnomarković.

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte