Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 9. 2018,
16.01

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Valter Birsa Empoli Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Miha Zajc

Četrtek, 6. 9. 2018, 16.01

5 let, 7 mesecev

Miha Zajc

Nova desetica slovenskega nogometa #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Miha Zajc | Miha Zajc bo danes proti Bolgariji pomemben člen slovenske izbrane vrste. | Foto Vid Ponikvar

Miha Zajc bo danes proti Bolgariji pomemben člen slovenske izbrane vrste.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca je v zadnjih mesecih v zvezni vrsti doživela veliko spremembo. Valter Birsa se je še pred poletjem nepričakovano poslovil od državnega dresa, številka 10 pa je romala k njegovemu someščanu Mihi Zajcu. Vlila mu je dodatnih moči, saj je bil z njo najboljši igralec Slovenije proti Črni gori (2:0). Ker bo danes proti Bolgariji manjkal tudi Josip Iličić, bo na plečih mladega asa Empolija v Stožicah slonela velika odgovornost.

Danes se začenja liga narodov. Slovenija jo bo odprla v Ljubljani proti Bolgariji. Na junijski generalki v Podgorici je z 2:0 premagala Črno goro, med izbranci Tomaža Kavčiča pa je najbolj izstopal Miha Zajc. Na petem nastopu v državnem dresu je dosegel strelski prvenec, po prekršku nad njim pa je sodnik pokazal na belo točko. Tako je bilo proti Črnogorcem.

Prispevek Mateja Podgorška/Planet TV o Mihi Zajcu:

Kako bo danes proti Bolgariji, ko Zajc v zvezni vrsti spet ne bo mogel sodelovati s poškodovanim Josipom Iličićem in zdaj že reprezentančnim upokojencem Valterjem Birso? ''Iličić nima sreče. V športu pa dejavnik sreče velikokrat odloča, da se v pravem trenutku znajdeš na pravem mestu. Zdaj moram to izkoristiti in se dokazati,'' je 24-letni Primorec trdno odločen, da odsotnost zvezdnika Atalante, ki bi se lahko na igrišča vrnil čez nekaj tednov, izkoristi v svojo prid in se dokaže v reprezentančni zvezni vrsti, kjer kotira kot eden od najbolj kreativnih adutov selektorja Kavčiča.

Španija, Anglija
Sportal Španija po preobratu do zmage na Wembleyju

V Italiji je zadovoljen pri Empoliju

Na zadnji reprezentančni tekmi se je vpisal med strelce. | Foto: Vid Ponikvar Na zadnji reprezentančni tekmi se je vpisal med strelce. Foto: Vid Ponikvar Dobro formo dokazuje tudi pri Empoliju, s katerim je osvojil naslov drugoligaškega prvaka, v novi sezoni, ko je serie A tudi po zaslugi prihoda Cristiana Ronalda (Juventus) zrasla v očeh svetovne nogometne javnosti, pa že marljivo osvaja točke med prvokategorniki.

''Imamo dobro ekipo, a se bomo verjetno borili za obstanek v serie A. Bomo videli, kako se bomo odzvali proti močnejšim ekipam, ko bomo izgubili dve ali tri tekme zapored. Za zdaj sem zadovoljen,'' ne skriva zadovoljstva nekdanji nogometaš Olimpije, ki se je na zadnji tekmi razšel s Chievom brez zmagovalca.

Po tekmi se je pogovarjal tako z nekdanjim kapetanom reprezentance Boštjanom Cesarjem, ki se vrača po poškodbi kolena, kot tudi Birso, ki ga je občudoval v mladosti. ''Birsa je v dobri formi. Zadovoljen je, ker so z novim trenerjem spremenili sistem igre,'' je prenesel novice iz Verone, kjer se dokazuje dolgoletni reprezentant, ki je v reprezentanci nosil št. 10.

Jasmin Kurtić
Sportal Slovenci pod pritiskom: če jim ne uspe, bi bilo to veliko razočaranje #infografika

V Podgorici jo je prevzel njegov someščan in navdušil. Vseeno noče sebe postavljati v ospredje, ampak zvesto poudarja, kako je pomembna le ekipa.

Ko je v Podgorici oblekel dres s št. 10, se je hitro vpisal na seznam reprezentančnih strelcev. | Foto: Vid Ponikvar Ko je v Podgorici oblekel dres s št. 10, se je hitro vpisal na seznam reprezentančnih strelcev. Foto: Vid Ponikvar

''Imamo kakovost. Na vsaki tekmo merimo na zmago. Proti Bolgariji se moramo postaviti tako, kot znamo,'' napoveduje Primorec. Všeč mu je, da liga narodov prinaša tekmovalni naboj. To dojema kot dodatno motivacijo. Danes obljublja, da bo v Stožicah, kjer se bo srečanje začelo ob 20.45, dal vse od sebe. Tako kot vedno, ko igra za Slovenijo.

Slovenija Bolgarija 2006
Sportal V slabo voljo spravili Oblaka in Keka

NZS vabi v posebno navijaško cono

Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes ob 20.45 v Stožicah pomerila z Bolgarijo. Vrata stadiona se bodo odprla že dve uri pred uvodnim sodnikovim žvižgom. Nogometna zveza Slovenije želi, da bi bila vaša izkušnja popolna, zato vas med 17.30 in 19.45 vabi v posebno navijaško cono ob športni dvorani Stožice, kjer bo spremljevalni program.

 

Tomaž Kavčič
Sportal "Ne obljubim, da bomo zmagali, naredili pa bomo vse, da bomo"
Nemanja Mitrović
Sportal Nemanja Mitrović želi, da bi selektorja bolela glava
Christian Eriksen
Sportal Danska nogometna sramota, kot je svet ne pomni
liga narodov
Sportal Novost Uefe, ki je poskrbela za zmedo, a tudi bogate nagrade
Slaviša Stojanović
Sportal Najprej te pribijejo na križ, nato si tarča za pljuvanje
Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl šokiral in razkril, da ni hotel v Barcelono #video
Andraž Šporar
Sportal Ljubljenec Stožic razkril največje orožje Slovenije

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte