Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 9. 2018,
17.07

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Liga narodov Slovan Bratislava slovenska nogometna reprezentanca Andraž Šporar

Torek, 4. 9. 2018, 17.07

5 let, 7 mesecev

Andraž Šporar

Ljubljenec Stožic razkril največje orožje Slovenije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Andraž Šporar | Andraž Šporar še čaka na prvi zadetek v dresu članske slovenske izbrane vrste. | Foto Vid Ponikvar

Andraž Šporar še čaka na prvi zadetek v dresu članske slovenske izbrane vrste.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski napadalec Andraž Šporar je v tej sezoni v izjemni strelski formi. V dresu Slovana iz Bratislave je na 12 tekmah dosegel že 11 zadetkov. "Dobro formo želim prenesti še na reprezentanco," Ljubljančan ne skriva cilja, da bi rad končno zadel v polno v državnem dresu.

"Imamo dovolj kakovosti, da lahko dosežemo zadetek proti vsaki reprezentanci," je prepričan Andraž Šporar, ki se z izbrano vrsto na Gorenjskem pripravlja na začetek lige narodov. Tekmovanje, ki prinaša tudi možnost preboja na Euro 2020, sicer pa bo kot eksperiment Evropske nogometne zveze (Uefa) nadomeščalo dozdajšnjo prakso prijateljskih dvobojev, dojema zelo resno.

Luka Zahović
Sportal Dinastija Zahović pred pomembno prelomnico #video

"Zdaj ni več prijateljskih tekem. Zdaj se igra za točke. Tekma z Bolgarijo je zelo pomembna za nas. Radi bi začeli ligo narodov z zmago. Imamo izredno dobro reprezentanco. Malce je pomlajena, a smo mlajši igralci skupaj že pet, šest reprezentančnih zborov," je Ljubljančan opozoril, da se bo v četrtek proti Bolgariji predstavila nekoliko pomlajena slovenska izbrana vrsta.

V njej zaradi višje sile ne bo prvega vratarja Jana Oblaka ter duše zvezne vrste in kreativnih rešitev v napadu Josipa Iličića, a nekdanji napadalec Olimpije meni, da se mlajši igralci poznajo med seboj dovolj dobro, da bi lahko v četrtek ponudili dobro predstavo.

Jan Oblak
Sportal "Jan Oblak je naš soigralec, a si tudi mi zaslužimo spoštovanje" #video

Bolgari niso avtsajderji

Ko je Šporar nazadnje zaigral za Slovenijo, je občutil sladkost zmage v Podgorici (2:0). | Foto: Vid Ponikvar Ko je Šporar nazadnje zaigral za Slovenijo, je občutil sladkost zmage v Podgorici (2:0). Foto: Vid Ponikvar Bolgarija velja za določeno nogometno neznanko. Večino kadra sestavljajo igralci, ki si služijo kruh v največjih bolgarskih klubih, Šporar pa pozna najboljšega branilca Vasila Božikova, s katerim si deli slačilnico v Bratislavi. Bolgar je tudi kapetan Slovana, ki mu gre v tej sezoni imenitno, saj vodi v slovaškem prvenstvu.

"Bolgari imajo veliko nogometno zgodovino. Imeli so dobro reprezentanco, trenutno pa ne vem, v kakšnem stanju so. Zagotovo pa niso avtsajderji. Pričakujem težko tekmo, a igramo doma in želimo začeti ligo narodov z zmago," še ne pozna najbolje tekmeca, a ga bo podrobneje spoznal v prihodnjih dneh, ko ga bo strokovno vodstvo predstavilo slovenskim reprezentantom.

Jan Oblak
Sportal Glede Jana Oblaka so se končno javili tudi pri Atleticu

Slovenija ni Španija

Na zbor reprezentance tokrat ni pripotoval s Kenanom Bajrićem, je pa v izbrani vrsti naletel na kar nekaj nekdanjih soigralcev iz Olimpije (Aljaž Ivačič, Nemanja Mitrović, Miha Zajc). | Foto: Urban Urbanc/Sportida Na zbor reprezentance tokrat ni pripotoval s Kenanom Bajrićem, je pa v izbrani vrsti naletel na kar nekaj nekdanjih soigralcev iz Olimpije (Aljaž Ivačič, Nemanja Mitrović, Miha Zajc). Foto: Urban Urbanc/Sportida Šporar je prispel na Bled dobre volje. V tej sezoni je končno našel formo, ki ga je krasila v zadnji sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije, ko je v jesenskem delu pomagal Olimpiji do poznejšega naslova s kar 17 zadetki. Po manj uspešnih dokazovanjih v Švici (Basel) in Nemčiji (Arminia Bielefeld) se je ustalil v konici napada Slovana, kjer je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov. Šest v slovaškem prvenstvu, kjer je najboljši strelec, pet pa v Evropi, kjer je moštvo iz Bratislave končalo pot v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo proti dunajskemu Rapidu.

Šporar ponovno uživa v nogometu. "Trenutno sem v dobri formi. To želim prenesti na reprezentanco," je razkril željo sedemkratni reprezentant, ki ni še nikoli odigral tekme v članski konkurenci v državnem dresu od prve do zadnje minute. Čaka še na strelski prvenec, a ga bolj kot to zanima rezultat moštva. "Nismo Španija, ampak Slovenija," opozarja na v nasprotju z evropskimi velesilami majhen bazen, iz katerega mora selektor črpati kandidate za reprezentanco.

Nastopi Andraža Šporarja za člansko reprezentanco:

Črna gora : Slovenija 0:2 (2. junij 2018), igral od 46. minute
Slovenija : Belorusija 0:2 (27. marec 2018), igral od 76. minute
Avstrija : Slovenija 3:0 (23. marec 2018), igral od 85. minute
Anglija : Slovenija 1:0 (5. oktober 2017), igral je 55 minut
Slovenija : Litva 4:0 (4. september 2017), igral je 63 minut
Poljska : Slovenija 1:1 (14. november 2016), igral od 53. minute
Malta : Slovenija 0:1 (11. november 2016)/, igral od 83. minute

Ve, kje se skriva največja slovenska moč in največje orožje, s katerim lahko pripravi tekmeca na predajo. "Najpomembneje je, da dihamo kot eno. Da se stalno borimo drug za drugega na igrišču. Le iz tega lahko izstopa individualna kakovost, ki jo zagotovo imamo. To je neka baza, ki jo predstavlja izredno čvrsta obramba. Vsakemu moramo dati vedeti, da igramo v Sloveniji. Moramo se postaviti kot domačini in iz tega izhajati," ljubljenec navijačev zeleno-belih pričakuje, da bo Slovenija v četrtek pokazala Bolgariji, kdo je doma v Stožicah. Želi si polnih tribun, ki jih je občudoval na ljubljanskem štadionu na številnih večnih derbijih, in uspešnega začetka novega tekmovanja.

Andraž Šporar
Sportal V ligi Europa ga ni bolj nevarnega od Šporarja
Milivoje Novaković
Sportal Novaković spet v članski reprezentanci
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video
Sportal Legendarni branilec o Janu Oblaku: Odletite v Madrid in rešite spor
Sportal Kek utišal Dinamo z evrogolom, dobra in slaba novica za Iličića #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte