Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
22.50

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Bojan Jokić Atletico Madrid Jasmin Kurtić Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 22.50

5 let, 7 mesecev

Odzivi reprezentantov na odsotnost Jana Oblaka

"Jan Oblak je naš soigralec, a si tudi mi zaslužimo spoštovanje" #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Jan Oblak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na Bledu, kjer se je danes zbrala slovenska nogometna reprezentanca, ki jo ta teden čakata tekmi lige narodov proti Bolgariji (6. septembra) in Cipru (9. septembra), ni bilo Jana Oblaka, a se je vseeno pričakovano veliko razpredalo o njegovi odsotnosti. ''Želimo mu, da se čim prej pozdravi in vrne v reprezentanco, ker ga potrebujemo,'' sporoča kapetan Bojan Jokić.

Jan Oblak
Sportal Glede Jana Oblaka so se končno javili tudi pri Atleticu

Ko je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak zaradi zdravstvenih težav prek kluba odpovedal sodelovanje v izbrani vrsti, nato pa v soboto branil na tekmi španskega prvenstva med Celto in Atleticom, je poskrbel za zaplet in mešana mnenja o tem, kakšno je v resnici njegovo zdravstveno stanje. V posebnem sporočilu za slovensko javnost je dodal, da bo o svoji usodi v reprezentanci spregovoril po koncu reprezentančnega premora, do takrat pa bo očitno okreval v španski prestolnici.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video

Sam ve najbolje, ali je poškodovan ali ne

Kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić se nadeja hitrega povratka Jana Oblaka v izbrano vrsto. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić se nadeja hitrega povratka Jana Oblaka v izbrano vrsto. Foto: Žiga Zupan/Sportida Da bi se čim prej in kar najbolje pozdravil, si želi tudi slovenska krovna zveza. Reprezentanca ga bo pogrešala na tekmah proti Bolgariji (6. september) in Cipru (9. september).

''Jan je izjemen fant. Je pravi profesionalec, če igra na tako visoki ravni. On sam najboljše ve, ali je poškodovan. Ali ga boli ali ne. Verjamem, da ga boli. Želimo mu, da se čim prej pozdravi in pride v reprezentanco, ker ga potrebujemo,'' je na zboru reprezentance, ta je bil tokrat na Bledu, umirjeno dejal njen najstarejši član Bojan Jokić.

V izbrani vrsti Jokić nosi tudi kapetanski trak. Meni, da ni verjetno, da bi Oblak odpovedal sodelovanje z reprezentanco, letos sploh še ni branil pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča, zaradi tega, ker mu ni bila zaupana vloga kapetana. Verjame, se da razlog skriva v zdravstvenih težavah in želji, da jih v reprezentančnem premoru dokončno odpravi. 

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!

Jana zelo spoštuje, a si spoštovanje zaslužijo tudi drugi 

Jasmin Kurtić bo v teh dneh s slovensko izbrano vrsto treniral na Gorenjskem, v četrtek pa bo šlo zares, saj bo napočil trenutek za prvo tekmo lige narodov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jasmin Kurtić bo v teh dneh s slovensko izbrano vrsto treniral na Gorenjskem, v četrtek pa bo šlo zares, saj bo napočil trenutek za prvo tekmo lige narodov. Foto: Žiga Zupan/Sportida ''Kar zadeva Jana, vsi vemo, da je pomemben član reprezentance. Postal je velik vratar, si ustvaril ime, a bi se morali vsi, tako vi (je pogledal v novinarje, op. p.) kot vsa Slovenija osredotočiti na prihajajoči tekmi. Osredotočiti bi se morali na 26 igralcev, ki so tukaj, ne pa na Jana Oblaka ali pa katerega drugega igralca, ki manjka,'' je povedal Jasmin Kurtić, ki želi preusmeriti pozornost od neljubega zapleta najboljšega slovenskega vratarja na četrtkovo tekmo z Bolgarijo.

''Jana zelo spoštujem. Je naš soigralec, a si tudi mi zaslužimo spoštovanje. Moramo se osredotočiti na dve tekmi, ki sta zelo pomembni za nas. Vsak, ki manjka na seznamu, je pomemben za nas, mi, ki smo tukaj, pa moramo dati vse od sebe. Ko bodo zraven še drugi, bo to za nas le dodaten velik plus,'' je dejal zvezni igralec Spala, ki je v uvodnem krogu italijanskega prvenstva zagotovil svojemu klubu dragoceno zmago z enim izmed najlepših zadetkov kroga. V četrtek bo v zvezni vrsti pogrešal tudi velikega prijatelja Josipa Iličića, ki zaradi zdravstvenih težav v tej sezoni sploh še ni zaigral za Atalanto, a bi se lahko že čez nekaj dni pridružil treningom kluba.

Tomaž Kavčič
Sportal Jan Oblak ignoriral selektorja in v zadnjem hipu spet zavrnil reprezentanco

Tako bi lahko kandidiral za nastop v državnem dresu že prihodnji mesec, ko čakata slovensko izbrano vrsto tekmi proti Norveški (13. oktober) in Cipru (16. oktober). Takrat pa bi se lahko reprezentanci pridružil tudi Oblak. O tem, ali bo res tako, bo povedal več po nedeljskem srečanju rojakov na Cipru.

Lionel Messi
Sportal Barcelona in Messi v velikem slogu odgovorila Realu! #video
Sportal Kek utišal Dinamo z evrogolom, dobra in slaba novica za Iličića #video

 

Ne spreglejte