Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
29. 8. 2018,
12.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

4

Natisni članek

Tomaž Kavčič Josip Iličić Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 29. 8. 2018, 12.54

5 let, 7 mesecev

Seznam selektorja Tomaža Kavčiča za tekmi proti Bolgariji in Cipru

Jan Oblak ignoriral selektorja in v zadnjem hipu spet zavrnil reprezentanco

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

4

Tomaž Kavčič | Tomaž Kavčič je tudi na tretji reprezentančni akciji ostal brez z naskokom najbolj cenjenega slovenskega nogometaša. | Foto Sportida

Tomaž Kavčič je tudi na tretji reprezentančni akciji ostal brez z naskokom najbolj cenjenega slovenskega nogometaša.

Foto: Sportida

Na seznamu selektorja članske slovenske nogometne reprezentance Tomaža Kavčiča za uvodni tekmi lige narodov proti Bolgariji (6. september) in Cipru (9. september) spet ni Jana Oblaka. Novemu selektorju, pod vodstvom katerega še sploh ni zaigral, je prek svojega kluba tik pred zdajci sporočil, da ga tudi tokrat ne bo. Zraven ne bo niti Josipa Iličića. Kevin Kampl ima težave, a je na seznamu. Iz slovenske lige prihajajo štirje nogometaši. Novincev na seznamu ni.

Tomaž Kavčič
Sportal Brez Iličića in s Kamplom. Bo Oblak tokrat zdrav?

Čeprav je še včeraj kazalo, da bo Jan Oblak na seznamu selektorja za prihajajoči prvi tekmi lige narodov proti Bolgariji v Stožicah in na Cipru, se je pozno zvečer zgodil zasuk. Iz Atletica Madrida je na Nogometno zvezo Slovenije prišel dopis o zdravstvenih težavah z naskokom najbolj cenjenega slovenskega nogometaša ta hip in prošnja, da ga selektor Slovenije pogreši tudi tokrat.

Tako zaradi domnevne poškodbe, ki pa ga tako marca kot junija letos ni ovirala pri nastopanju za Atletico, ne bo zaigral še na četrti in peti tekmi pod vodstvom novega selektorja.

Jana Oblaka tudi tokrat ne bo na akcijo reprezentance, ki se bo zbrala v ponedeljek. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jana Oblaka tudi tokrat ne bo na akcijo reprezentance, ki se bo zbrala v ponedeljek. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Kavčič: Klical sem ga, a ga nisem dobil

"Večkrat sem ga poskušal dobiti, a mi ni uspelo. Kljub temu sem ga dal na seznam, a je včeraj iz Atletica prišel dopis, da ima težave z ramenom in potrebuje počitek. Na to gledam pozitivno. Potrebujem ga stoodstotno pripravljenega. Toliko o tem," je o novem zapletu v slovenski reprezentanci na današnji novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal Tomaž Kavčič, ki je tako v zadnjem hipu na listo treh vratarjev, ki so se pomešali med 26 nogometašev, uvrstil Matica Kotnika iz grškega Panioniosa.

Kaj menite o reprezentančnih odpovedih Jana Oblaka?

  • Odločil se je pravilno, očitno je res poškodovan
    7,14 %
    110 glasov
  • Očitno noče igrati za Slovenijo, naj ga selektor za vedno prečrta
    22,19 %
    342 glasov
  • Treba je čim prej razrešiti nesoglasja, Slovenija ga potrebuje
    70,67 %
    1089 glasov
Oddanih 1541 glasov

"Na seznamu je bil do včeraj," je še priznal selektor in odgovoril tudi na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če bo Oblak na naslednjih tekmah Atletica igral.

"O tem bom govoril, če bo branil. Bi pa ob tem dodal, da je trenutno najbolj pomemben zdajšnji seznam. Pomembni so igralci, ki so tukaj. Časa za pripravo na tekmi proti Bolgariji in Cipru ne bo veliko, imeli bomo samo dva treninga, zato nima smisla izgubljati energije za preostale stvari," je povedal Kavčič.

Josip Iličić ne more, s Kevinom Kamplom previdno

Josipa Iličića ne bo zraven, Kevin Kampl naj bi bil. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Josipa Iličića ne bo zraven, Kevin Kampl naj bi bil. Foto: Žiga Zupan/Sportida Na seznamu povsem pričakovano ni niti Josipa Iličića, kar smo vedeli že prej, saj zvezdnik italijanske Atalante zaradi zdravstvenih težav ne trenira že več kot mesec dni. "Z njim sem bil veliko v stikih, a ni bilo nobene možnosti, da bi prišel. Je doma in ne trenira. Ne gre za nič nevarnega, a za zdaj še niso našli vzroka, za kaj gre," je o enem najboljših slovenskih nogometašev, ki se ukvarja z neprijetnim vnetjem v ustni votlini, povedal selektor.

Kevin Kampl, ki je imel v zadnjem času prav tako težave, je na seznamu. "Imel je težave z mišico, a je na zadnji tekmi igral. Sta pa pred njim še dve tekmi, zato moramo počakati, da bo vse okej," je povedal Kavčič o zvezdniku nemškega prvoligaša RB Leipziga, ki ga danes čaka povratna tekma play-offa za ligo Europa, potem pa konec tedna še prvenstvena preizkušnja.

Štirje prihajajo iz slovenske lige

Preostalih presenečenj na reprezentančnem seznamu ni, novincev prav tako ne, iz slovenske lige pa prihajajo štirje nogometaši. Vsi so bili zraven tudi junija. Iz Maribora Luka Zahović in Amir Dervišević, iz Celja Rudi Požeg Vancaš in iz Olimpije vratar Aljaž Ivačić, ki je bil za prijateljsko tekmo s Črno goro po Oblakovi odpovedi vpoklican naknadno, tokrat pa bi bil zraven, tudi če zvezdnik Atletica reprezentančnega udejstvovanja ne bi odpovedal. V primerjavi z zadnjim seznamom je s spiska iz slovenske lige izpadel Gaber Dobrovoljc iz Domžal.

Čeprav v zadnjem času nekaj časa ni igral, se je Rudi Požeg Vancaš znašel na selektorjevem seznamu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Čeprav v zadnjem času nekaj časa ni igral, se je Rudi Požeg Vancaš znašel na selektorjevem seznamu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Primožu Glihi je prepustil mlade reprezentante

Na njem ni niti nogometašev, ki lahko nastopajo za mlado reprezentanco in bi morda že prišli v poštev (Jan Mlakar iz Maribora, Jaka Bijol iz CSKA Moskve, Jon Gorenc Stanković iz Huddersfield Towna …), a je to poteza, ki jo je Kavčič povlekel v dogovoru s selektorjem mlade reprezentance Primožem Gliho, ki ga septembra čakata pomembni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu.

"Tako sva se dogovorila. Tam je pet, šest nogometašev, ki jih spremljamo in poznamo. Zagotovo bo v prihodnosti kdo od njih dobil tudi vpoklic v člansko reprezentanco," je povedal Kavčič in se za konec posvetil tudi prihajajočima tekmama, ki Slovenijo čakata septembra v ligi narodov.

Selektor pravi, da si želi v skupini lige narodov skupaj z Bolgarijo, Ciprom in Norveško osvojiti prvo mesto. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Selektor pravi, da si želi v skupini lige narodov skupaj z Bolgarijo, Ciprom in Norveško osvojiti prvo mesto. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ciljajo na prvo mesto

"Liga narodov ima poseben, tekmovalni naboj in daje priložnost, da iz ene prideš v višjo skupino. Normalno, da je pomembna. Bo pa predvsem koristila za formiranje ekipe za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020," je povedal Kavčič.

Govoril je predvsem o Bolgariji, ki je prvi slovenski nasprotnik. "Trenutno nas zanima predvsem tekma z Bolgarijo, potem bomo razmišljali o Cipru. Bolgarija je reprezentanca, ki se poskuša vrniti na pota stare slave. Ima veliko tradicijo in dobre igralce. Pričakujem dobro, odprto tekmo," je dejal Kavčič, ki bo nogometaše zbral v ponedeljek. Tokrat ne v tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju, saj je tamkajšnji hotel v tem terminu zaseden, ampak kar na Bledu.

Seznam selektorja za tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru:

Vratarji:
Vid Belec (Sampdoria, Italija), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik (Panionios, Grčija)

Branilci:
Jure Balkovec (Verona, Italija), Miha Blažič (Ferencvaroš, Madžarska), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Luka Krajnc (Frosinone, Italija), Miha Mevlja (Zenit, Rusija), Nemanja Mitrović (Jagiellonia, Poljska), Nejc Skubic (Konyaspor, Turčija), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb, Hrvaška), Aljaž Struna (Palermo, Italija).

Vezisti:
Roman Bezjak (Jagiellonia, Poljska), Domen Črnigoj (Lugano, Švica), Amir Dervišević (Maribor), Kevin Kampl (RB Leipzig, Nemčija), Rene Krhin (Spal, Italija), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma, Italija), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev, Ukrajina), Miha Zajc (Empoli, Italija).

Napadalci:
Robert Berić (Saint Etienne, Francija), Tim Matavž (Vitesse, Nizozemska), Andraž Šporar (Slovan Bratislava, Slovaška), Luka Zahović (Maribor).

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte