Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2018,
12.02

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

6

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak

Sobota, 1. 9. 2018, 12.02

5 let, 7 mesecev

Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

6

Jan Oblak | Jan Oblak pojasnjuje svojo plat medalje o nenastopanju za slovensko nogometno reprezentanco. | Foto Vid Ponikvar

Jan Oblak pojasnjuje svojo plat medalje o nenastopanju za slovensko nogometno reprezentanco.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski vratar Jan Oblak se je odzval na negodovanje javnosti, ki ga je spodbudila novica, da ga spet ni na seznamu slovenske nogometne reprezentance. Mnogi so menili, da se zvezdnik madridskega Atletica izogiba izbrane vrste. Oblak je potrdil, da je vzrok za to, da njegovega imena ni na seznamu selektorja Tomaža Kavčiča, dejansko poškodba. O prihodnosti v reprezentanci še noče govoriti.

"Najprej bi rad razjasnil, da v nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram," je v pogovoru za STA uvodoma pojasnil Jan Oblak.

"Je pa res, da je bila poslana prošnja, ali bi lahko izpustil naslednji reprezentančni tekmi zaradi določene poškodbe, ki se vleče od prijateljske tekme proti Arsenalu konec julija, na kateri sem tudi zapustil igrišče ob polčasu, in zaradi katere sem izpustil polovico priprav in tudi večino prijateljskih tekem," je pojasnil 25-letni Škofjeločan.

Lionel Messi
Sportal Barcelona in Messi v velikem slogu odgovorila Realu! #video

Jan Oblak | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Trenira po prilagojenem programu

Poudaril je, da je od začetka sezone do danes treniral po prilagojenem programu. "Seveda sem upal, da bo bolečina minila. V tem času smo delali vse mogoče terapije in prejemal sem protibolečinske tablete na dnevni bazi. Na žalost bolečina ni minila in bo potreben krajši počitek, zato se je klub obrnil na reprezentanco s to prošnjo in dobil odgovor s tem, da se nisem znašel na zadnjem spisku. Na žalost informacija od Nogometne zveze Slovenije v javnost ni prišla v takšni luči in načinu, kot je bila prošnja poslana, in se je okoli tega ustvarilo veliko negativnih mnenj."

Prilagojen program po Oblakovo (posnetek je star tri dni):

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!

Na ugibanja in vprašanja o reprezentanci bo odgovoril po reprezentančni akciji

O prihodnosti v reprezentanci še ni hotel govoriti. "Kar se tiče preostalih odgovorov na ugibanja in vprašanja okoli reprezentance, bom pa zaradi miru v izbrani vrsti pred pomembnima tekmama odgovoril po tej reprezentančni akciji," je bil kratek Oblak, ki ga spletna stran Transfermarkt ocenjuje na 70 milijonov evrov, dejanska cena pa naj bi bila še nekaj deset milijonov višja.

Luka Dončić
Sportal Oglasil se je Dončić in poslal sporočilo reprezentančnim soigralcem
Slovenijo 6. in 9. septembra čakata prvi tekmi v novoustanovljeni ligi narodov. Slovenska reprezentanca se bo z bolgarsko pomerila doma, s Ciprom pa v gosteh.
Ne spreglejte