Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
21.35

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,82

6

Natisni članek

Kitajska 2019 Luka Dončić Luka Dončić Rašo Nesterović kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Petek, 31. 8. 2018, 21.35

5 let, 7 mesecev

Luka Dončić sporoča

Oglasil se je Dončić in poslal sporočilo reprezentančnim soigralcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,82

6

Luka Dončić | Luka Dončić, ki na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo ne bo sodeloval, je reprezentančnim soigralcem poslal sporočilo. | Foto Sportida

Luka Dončić, ki na prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo ne bo sodeloval, je reprezentančnim soigralcem poslal sporočilo.

Foto: Sportida

Slovenski košarkar Luka Dončić, ki je v zadnjih dneh z neodzivnostjo razjezil vodilne na Košarkarski zvezi Slovenije, se je oglasil na družbenem omrežju in svojim reprezentančnim soigralcem poslal sporočilo. Zaželel jim je veliko sreče v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in dodal, da bo kmalu spet z njimi.

Luka Dončić EuroBasket
Sportal Košarka, quo vadis: neregularno, grozljivo ...

Slovenska košarkarska reprezentanca se je te dni začela pripravljati na nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kitajska.

Na obračunih z Latvijo in Turčijo slovenski izbrani vrsti ne bo pomagala kopica zlatih fantov z zadnjega evropskega prvenstva, na katerem so spisali zgodovino slovenske košarke in osvojili evropski prestol. Ob Goranu Dragiću, čigar odsotnost na seznamu ni več presenečenje, saj je napovedal reprezentančno slovo, ne bo niti Klemena Prepeliča, Jake Blažiča, Alekseja Nikolića in novopečenega NBA-jevca Luke Dončića ...

Luka Dončić
Sportal Brez vate za Dončića: Naj odraste, saj ni več otrok!

"Ni večje časti kot igrati za svojo domovino, kmalu bom z vami"

Prav o DOnčiću je bilo v zadnjih dneh veliko govora. Generalnega sekretarja KZS Raša Nesterovića je zmotilo dejstvo, da se Dončić večinoma ne odziva in komunicira le s kratkimi sporočili, česar nekdanji slovenski košarkar ni skrival pred javnostjo. uke Dončića glede odpovedi udeležbe na reprezentančnih akcijah. 

Zdaj se je le oglasil tudi 19-letni član Dallas Mavericks in v sporočilu, ki ga je delil na več družbenih omrežjih, naslovil (predvsem) svoje reprezentančne soigralce. V njem je med drugim zapisal, da ni večje časti kot igrati za svojo domovino, da verjame vanje, da jim bo uspelo. Ob koncu je še dodal, da bo kmalu z njimi. Celotno sporočilo si lahko preberete v nadaljevanju.

"Moj namen je biti eden vodilnih členov v naši nadaljnji borbi za tekmovanje na elitni ravni. Naslednji mesec bom žal od daleč spremljal tekme in navijal!!!! Mojim fantom pa: pokažite jim, kdo ste!!! Nadaljujte, kar smo skupaj začeli! Kmalu bom z vami …," je med drugim zapisal Dončić. | Foto: Sportida "Moj namen je biti eden vodilnih členov v naši nadaljnji borbi za tekmovanje na elitni ravni. Naslednji mesec bom žal od daleč spremljal tekme in navijal!!!! Mojim fantom pa: pokažite jim, kdo ste!!! Nadaljujte, kar smo skupaj začeli! Kmalu bom z vami …," je med drugim zapisal Dončić. Foto: Sportida "Zadnji tedni po mojem prihodu v Ameriko so bili neverjeten vrtiljak čustev in novih izkušenj. Težko je opisati, kako težko in z navdušenjem čakam, da stopim na igrišče v Dallasu in začnem s trdim delom za dosego ciljev, ki smo si jih zastavili z ekipo. Pred tem pa želim deliti svoje občutke z vami, moji soigralci, moji "bratje". Vem, da se vsi zavedate, da zame ni večje časti kot igrati za svojo domovino. Moje misli so z vami, ki se pripravljate na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Čeprav ne morem biti z vami, sem prepričan, da boste odlično opravili svoje delo. Eden mojih najpomembnejših dosežkov v življenju je biti del zmagovalne ekipe, ki je prva in edina prinesla zlato medaljo Sloveniji. Moj namen je biti eden vodilnih členov v naši nadaljnji borbi za tekmovanje na elitni ravni. Naslednji mesec bom žal od daleč spremljal tekme in navijal!!!! Mojim fantom pa: pokažite jim, kdo ste!!! Nadaljujte, kar smo skupaj začeli! Kmalu bom z vami …," je zapisal in besede delil na različnih družbenih omrežjih.

Saša Zagorac 1
Sportal Poskuša jih razumeti, a dodaja: Zraven moraš biti tudi takrat, ko kdaj ne gre!

Kako na Kitajsko?

Slovenija sicer v drugi skupinski del kvalifikacij za SP 2019 vstopa kot zadnja v skupini I, v katero je prenesla osem točk. Španci in Črnogorci, s katerimi se Trifunovićevi košarkarji ne bodo več srečali, imajo 12 oziroma devet točk. Novi tekmeci, torej Turčija, Latvija in Ukrajina, pa deset oziroma devet.

V želji po popolnem zasuku in napredovanju bi morali torej Slovenci na preostalih šestih tekmah v treh kvalifikacijskih oknih poskočiti med najboljšo trojico. Kvalifikacije se bodo končale 25. februarja 2019. Misija (ne)mogoče?

Preberite še:

Sani Bečirović in Boštjan Nachbar
Sportal Smeh in solze: od zlatih mladeničev z Ohrida do slovesa v družbi zvezdnikov
Luka Dončić
Sportal Dončićev milijon in prah za njim, ki se bo le še bolj dvigoval
Sportal Beno Udrih (še) ne bo sledil Nachbarju in Bečiroviću
Pokal slovenska reprezentanca eurobasket 2017
Sportal Zlati junaki, leto pozneje: brez Dončića, Dragića, Prepeliča ...
Ne spreglejte