Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
30. 8. 2018,
17.30

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Celje Pivovarna Laško Petrol Olimpija NK Maribor NK Maribor Peter Prevc Peter Prevc Tina Maze Samir Handanović Goran Dragić Goran Dragić Jan Oblak Jan Oblak Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 30. 8. 2018, 17.30

5 let, 7 mesecev

Dončićev milijon in prah za njim, ki se bo le še bolj dvigoval

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Luka Dončić | Luka Dončić je najbolj priljubljen slovenski športnik na družbenem omrežju Instagram. | Foto Getty Images

Luka Dončić je najbolj priljubljen slovenski športnik na družbenem omrežju Instagram.

Foto: Getty Images

V svetu športa je zelo pomembna tudi pojavnost v družbenih medijih in eden izmed najbolj priljubljenih je Instagram, na katerem so aktivni tudi slovenski športniki in klubi. Na vrhu lestvice sta Luka Dončić in Jan Oblak, mlajši Dončić pa se hitro približuje milijonu sledilcev.

Čeprav imata imeni Luka Dončić in Jan Oblak v zadnjih dneh za mnoge drugačno konotacijo, ker ju slovenski ljubitelji športa ne bodo videli v dresu z državnim grbom, sta od vseh športnikov na sončni strani Alp najbolj priljubljena na družbenem omrežju Instagram.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!

Ime 

Instagram (sledilci)

Luka Dončić 942.000
Jan Oblak 802.000
Goran Dragić 337.000
Samir Handanovič 257.000
Tina Maze 167.000
Peter Prevc 120.000
Zoran Dragić 73.400
Ilka Štuhec 60.000
Primož Roglič 50.000
NK Maribor 35.400
Celje Pivovarna Laško 8.100
Petrol Olimpija 5.300
 

🏀🙏🔥

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Če bi slovenski narod povprašali, kdo je najbolj priljubljen, bi verjetno večina kot iz topa izstrelila Luka Dončić. Z dobrimi igrami v dresu Real Madrida je v pretekli sezoni skrbel za to, da je iz dneva v dan postajal vse bolj priljubljen. Povsod po svetu. Navduševal je z odličnimi potezami, osvajal tako posamične kakor tudi ekipne lovorike, še več pozornosti pa je vzbujal letos junija na naboru lige NBA.

 

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Luka Dončić
Sportal Brez vate za Dončića: Naj odraste, saj ni več otrok!

Za nogometom spet košarka, Anže Kopitar ima zasebni račun

Kot tretjega so ga izbrali pri Atlanta Hawks, nato pa ga je Dallas Mavericks pripeljal v svoje vrste. In Luka dobiva vse več sledilcev tudi čez lužo. Ko se bo liga oktobra začela, bo teh še več in preostali slovenski športniki mu bodo le še bolj gledali v hrbet. Zdaj je le streljaj od milijona sledilcev. Le še 60 tisoč jih potrebuje do te številke.

Drugi na tej lestvici je njegov prijatelj iz Madrida, ki ni član Real Madrida, ampak brani mrežo mestnega tekmeca Atletica Madrida. Jan Oblak je pri 800 tisoč sledilcih. Slovenski vratar ni pretirano aktiven pri objavljanju zapisov, prav tako ne njegov predhodnik v vratih slovenske reprezentance Samir Handanović, ki ga spremlja več kot četrt milijona ljudi.

Med njiju je zasidran kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić - aktiven je tudi njegov brat Zoran. Če Gogi ni na vrhu na tej lestvici, pa ima od slovenskih športnikov največ sledilcev na Twitterju in Facebooku, kjer niso aktivni vsi slovenski športniki.

Po priljubljenosti bi v tem krogu morali iskati tudi najboljšega slovenskega hokejista vseh časov Anžeta Kopitarja, vendar ima na Instagramu zasebni račun, tako da lahko njegove objave vidijo le tisti, ki jih sprejme.

Tomaž Kavčič
Sportal Jan Oblak ignoriral selektorja in v zadnjem hipu spet zavrnil reprezentanco

Maribor prvi med slovenskimi klubi

Za nogometaše in košarkarje je čas po zimi. Tini Maze tudi po koncu kariere sledi veliko ljudi (167 tisoč), Peter Prevc, ki ima težave z gležnjem in pred vstopom v zimo upa na najboljše, pa ima 120 tisoč oboževalcev. Med zimskimi športniki je priljubljena tudi Ilka Štuhec, ki se vrača po operaciji kolena.

Slovenski junak zadnje Dirke po Franciji Primož Roglič je pri okrogli številki 50 tisoč. Če bo nadaljeval uspešne predstave na največjih dirkah, se bo tudi pri njem številka krepko povečala.

 

Maribor vs Celje 1:1 #VijolčnaJeLjubezenVečna

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor) on

Od slovenskih klubov je v ospredju Nogometni klub Maribor, v rokometnem svetu najbolj cenijo Celje Pivovarno Laško, v košarki pa Petrol Olimpijo, ki ima le 5.300 sledilcev.

Pokal slovenska reprezentanca eurobasket 2017
Sportal Zlati junaki, leto pozneje: brez Dončića, Dragića, Prepeliča ...
Ne spreglejte