Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2018,
12.25

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

Natisni članek

Milivoje Novakovič

Ponedeljek, 3. 9. 2018, 12.25

5 let, 7 mesecev

Tehnični vodja slovenske članske reprezentance

Novaković spet v članski reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60
Milivoje Novaković | Milivoje Novaković ima novo službo. Postal je tehnični vodja članske nogometne reprezentance. | Foto Vid Ponikvar

Milivoje Novaković ima novo službo. Postal je tehnični vodja članske nogometne reprezentance.

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji odlični slovenski napadalec Milivoje Novaković, ki se je lani poslovil od izbrane vrste, se vrača v reprezentanco. V njej bo imel funkcijo tehničnega vodje. Skrbel bo za komunikacijo med selektorjem in igralcem. Premore bogate izkušnje, zato je prepričan, da lahko pomaga slovenski reprezentanci do napredka in rezultatov, s katerimi bi lažje uresničili svoje cilje.

Drugi najboljši strelec slovenske izbrane vrste vseh časov se po letu dni, ki ga je prebil kot sveže pečeni nogometni upokojenec, vrača v izbrano vrsto. V njej ne bo oblekel reprezentančnega dresa, ampak bo opravljal vlogo tehničnega vodje.

''Sem vodja komunikacije med selektorjem in igralci. Tej reprezentanci sem veliko dal, poznam dobro fante. Vsi skupaj bomo potrebovali čas. Smo na dobri poti, upam da bomo dobro sodelovali," je Milivoje Novaković izžareval pozitivno voljo na Bledu, kjer se je prvič predstavil sedmi sili v novi reprezentančni vlogi.

S selektorjem našel skupen jezik

V državnem dresu je dosegel 32 zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar V državnem dresu je dosegel 32 zadetkov. Foto: Vid Ponikvar Z 32 goli je po Zlatku Zahoviću (35) drugi najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance. Oba sta v dresu z državnim grom nastopila na 80 tekmah. Lani junija se je od reprezentančnega dresa in aktivne športne kariere poslovil, po dobrem letu dni pa se zdaj vrača v izbrano vrsto.

''Pogovori s selektorjem so o tem trajali dlje časa, nato pa smo našli skupen jezik. S svojimi izkušnjami bom skušal pomagati reprezentanci po najboljših močeh. V reprezentanci je prisotna neka sprememba, v njej so mladi fantje, mi pa v tem trenutku potrebujemo motiv. Pripravljen sem pomagati na vseh področjih in sprejemati odločitve," je dejal 39-letni Ljubljančan, ki bo v novi vlogi debitiral v četrtek na tekmi lige narodovo proti Bolgariji. Ravno proti državi, v kateri je kot nogometaš Litexa prebil lepa leta svoje nogometne kariere.

 
Safet Hadžić
Sportal Nenavaden paradoks, a to je pač Olimpija
Sportal Kek utišal Dinamo z evrogolom, dobra in slaba novica za Iličića #video
Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?
Ne spreglejte