SiolNET. Sportal Naj planinska koča
3,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odločili ste: to je deset finalistov akcije Naj planinska koča 2020!

Glasujte za naj planinsko kočo 2020!

3,50

termometer

Naj planinska koča 2020 - kolaž |  | Foto:

Glasovanje za Naj planinsko kočo 2020 je zaključeno. Rezultati bodo objavljeni kmalu. Vsem, ki ste oddali glas za svojo najljubšo planinsko kočo, se iskreno zahvaljujemo.

Iztekel se je 1. del poletnega izbora Naj planinska koča, v kateri bralci www.siol.net izbirate najboljšo planinsko postojanko leta 2020. Izmed vseh 156 planinskih koč pod okriljem Planinske zveze Slovenije (lanski zmagovalki letos "počivata") ste izbrali deset finalistk – pet koč v visokogorju in pet v nižjih legah. Večina je starih znank izbora, druge ste kot najboljše prepoznali prvič.

V šesti sezoni poletne akcije Naj planinska koča, ki jo na www.siol.net izvajamo skupaj s krovno organizacijo slovenskega planinstva, Planinsko zvezo Slovenije, ste svoje glasove lahko razporedili med 156 planinskih postojank, medtem ko lanski zmagovalki: Zasavska koča na Prehodavcih, naj visokogorska koča 2019, in Dom na Kofcah, zaradi pravil, ki narekujejo, da zmagovalna koča prihodnjo sezono ne more kandidirati za naslov, letos "počivata".

Kaj planinski koči daje predznak najboljša? Odgovorov je najbrž toliko, kot je ljudi, a na vrhu lestvice lastnosti, ki vas privabljajo v planinski dom, so brez dvoma: gostoljubnost oskrbnikov, dobra hrana, posluh za želje planincev, poznavanje okoliških gora, čistoča ...  Svoj kamenček v mozaik priljubljenosti pa najbrž pristavi tudi dostopnost koče.

V finalu je tako deset planinskih postojank, ki ste jim namenili največ glasov – po pet koč iz kategorije naj planinska koča in po pet iz kategorije naj visokogorska planinska koča, kamor sodijo koče na višjih legah z oteženim dostopom. 

Lani ste za naj planinsko kočo izbrali Dom na Kofcah, v kategoriji visokogorska koča pa ste največ glasov namenili Zasavski koči na Prehodavcih. Fotografija je z zaključne slovesnosti septembra lani na Kofcah. | Foto: Ana Kovač Lani ste za naj planinsko kočo izbrali Dom na Kofcah, v kategoriji visokogorska koča pa ste največ glasov namenili Zasavski koči na Prehodavcih. Fotografija je z zaključne slovesnosti septembra lani na Kofcah. Foto: Ana Kovač

Laskav naziv Naj koča bosta prejeli planinski postojanki, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov in ki bosta po mnenju strokovne komisije, ta je novost v našem izboru, izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Drugi krog glasovanja se začenja danes in bo trajal vse do 3. 9. 2020. Med izborom so vsako sredo tedenska žrebanja, v katerih srečnim izžrebancem podarjamo praktične nagrade, ob izteku izbora pa bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo dobil nahrbtnik Thule.

FINALISTKE IZBORA NAJ PLANINSKA KOČA 2020 SO:

 

 

Preberite še:

Naj planinska koča 2020 Sportal Naj koča 2020: Glasovanje je zaključeno Rifter. Taborniški dom na Šiji. Sportal Življenje oskrbnika planinske koče: gorska pravljica nad Tržičem Frischaufov dom na Okrešlju Sportal Preveč planinskih koč je že zgorelo, to bi lahko rešilo težavo #video PZS pohodništvo gore orientacija v naravi Sportal Čaka nas drugačna planinska sezona, prvič tudi rezervacije nočitev v kočah preko spleta Marjan Zupančič Sportal Nori dosežek: Marjan Zupančič v manj kot tednu dni pretekel Slovensko planinsko pot #video Snežnik Sportal Ko ti grom in strele prekrižajo načrte, da ne postaviš pike na i #video Strela Sportal Kaj storiti, če nas v gorah ujame nevihta? Koča pri Triglavskih jezerih Sportal Iz triglavskega Dvojnega jezera bi radi odstranili vse ribe in to z razlogom #video Ig koliščarji iški vintgar kurešček Trendi Novost na priljubljeni izletniški točki, ki je marsikoga razjezila

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 303
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin