Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
13.23

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Ljubljanski maraton Obrazi Ljubljanskega maratona

Petek, 27. 10. 2017, 13.23

5 let, 6 mesecev

Volkswagen 22. Ljubljanski maraton

Vse, kar morate vedeti o 22. ljubljanskem maratonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ljubljanski maraton 2016 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Volkswagen 22. Ljubljanski maraton je tik pred vrati. Štartne številke tekači lahko prevzamejo na sejmu Tečem na Gospodarskem razstavišču, pestro pa bo ves konec tedna. V soboto so na sporedu Lumpi tek za najmlajše, šolski teki in fun tek, v nedeljo pa bodo prišli na svoj račun tekači na daljše razdalje. Nedeljski program boste vse od štarta teka na 10 kilometrov (od 8.30) lahko spremljali v neposrednem prenosu na Siol.net in Planet 2.

Na Siol.net že ves mesec namenjamo vsebinam, povezanim z maratonom, ki bo ta konec tedna na sporedu že 22. Organizatorji napovedujejo rekordno udeležbo (več kot 28 tisoč tekačev je prijavljenih na vse tekaške razdalje), upajo pa tudi na rekord proge, ki bi zmagovalcu lahko prinesel 30 tisoč evrov nagrade.

Prva zvezdnika maratona bosta Kenijec Marius Kimutai in Etiopijka Firehiwot Dado. Kimutai je zmagovalec letošnjega maratona v Rotterdamu, njegov osebni rekord je 2;05:47, Dado pa je leta 2011 zmagala na prestižnem maratonu v New Yorku (2;23:15). Zadnja leta so jo sicer pestile poškodbe, a te naj bi bile zdaj že preteklost. V Ljubljano prihaja dobro pripravljena.

Etiopijec Limenih Getachew je s časom 2;08:19 rekorder ljubljanske proge. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Etiopijec Limenih Getachew je s časom 2;08:19 rekorder ljubljanske proge. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rekord proge med moškimi (2;08:19) je predlani odtekel Etiopijec Limenih Getachew. Med ženskami je lastnica rekordne znamke Kenijka Caroline Kilel, ki je leta 2009 tekla 2;25:24 ure.

Na štartu najdaljše razdalje letos ne bo najboljših slovenskih maratoncev. Po besedah organizatorjev so že spomladi vsem poslali vabila, a je večina žal poškodovanih, medtem ko se je eden najboljših slovenskih maratoncev Rok Puhar, odločil za polmaratonsko razdaljo. Več o tem si lahko preberete v prispevku z naslovom To so tekači, ki bodo lovili rekord maratonske proge.

Ljubljanski maraton | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Vremenoslovci napovedujejo ugodno vreme za tek. V soboto bo jasno, v nedeljo pa oblačno s temperaturami vse do 15 stopinj Celzija. Več o napovedi si lahko preberete v prispevku z naslovom Kakšno bo vreme na ljubljanskem maratonu?

Ne spreglejte niti prispevka o cestnih zaporah (Pozor, ljubljanski maraton med 26. in 29. oktobrom zapira ceste!) in preverite, katera križišča bo mogoče prečkati tudi v času maratonskega dogajanja.


Preberite še:


Ljubljanski maraton | Foto: Grega Valančič / Sportida Foto: Grega Valančič / Sportida

Program Volkswagen 22. ljubljanskega maratona

Volkswagen 22. Ljubljanski maraton je v četrtek, 26. oktobra, odprlo tekaško sejemsko dogajanje na Gospodarskem razstavišču, kjer bo tudi prevzem štartnih številk. Sobota (28. 10.) bo rezervirana za prvenstvo Slovenije v uličnem teku za osnovne (2 km) in srednje šole (3,5 km), pripravili pa bodo tudi promocijski tek (600 m in 1600 m), Lumpi tek za najmlajše (200 m) in Fun tek (3,5 km).

Nedelja (29. 10.) bo predstavljala vrhunec dogajanja. Ob 8.30 jo bodo odprli tekači na 10 kilometrov, sledil bo štart ročnih kolesarjev (10.25) ter tekačev na 21 in 42 kilometrov (10.30). Maraton bo štel tudi za državno prvenstvo. Vse osrednje nedeljske tekaške preizkušnje se bodo začele na Slovenski cesti med hotelom Cubo in Uršulinsko cerkvijo, cilj bo na Kongresnem trgu.

Ljubljanski maraton 2016 | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Neposredni prenos maratona na www.siol.net in Planet TV!

Nedeljsko dogajanje boste lahko od zgodnjih dopoldanskih ur spremljali v neposrednem prenosu na Siol.net in Planet 2, medtem ko se bodo na Planet TV oglašali z vklopi z zanimivimi sogovorniki. Nekaj smo jih že predstavili na Siol.net, zbrani pa so pod ključno besedo Obrazi Ljubljanskega maratona.


Obrazi Ljubljanskega maratona:


Zapeljite se po trasi

Za lažjo vizualizacijo in miselno pripravo na nastop na ljubljanskem maratonu vam predstavljamo trasi malega in "velikega" maratona.

Zapeljite se po trasi za 21 kilometrov:

Zemljevid trase na 21 km:

Trasa LM 21 km | Foto:

Oglejte si traso za 42 kilometrov:

Zemljevid trase na 42 km:

Trasa LM 42 km | Foto:

Zemljevid trase na 10 km:

 

Trasa LM 10 km | Foto:

 

Ne spreglejte