Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 2. 2023,
12.38

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Barbara Sarić Alja Fabjan Timotej Strnad Poroka na prvi pogled: Slovenija Planet TV Poroka na prvi pogled

Četrtek, 9. 2. 2023, 12.38

1 leto, 2 meseca

Poroka na prvi pogled

Strokovnjak prepričan: Partnerja je danes lahko dobiti, težje pa obdržati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Že to nedeljo si boste na Planetu lahko ob 21. uri ogledali prvo epizodo slovenske verzije šova Poroka na prvi pogled! V njej bo 12 kandidatov dahnilo usodni da neznancem, kar velja za precej ekstremen način iskanja partnerja. Strokovnjake smo zato vprašali, ali je po njihovem mnenju danes življenjskega sopotnika težje najti, kot ga je bilo včasih.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Poroka na prvi pogled prvič na sporedu že nocoj!

V šovu Poroka na prvi pogled bo 12 novih kandidatov dahnilo usodni da neznancem. Vsi od teh so doživeli takšno ali drugačno razočaranje na ljubezenskem področju in bili do sedaj sami neuspešni pri iskanju partnerja.

Kolo sreče
Planet TV Kolo sreče se bo prvič zavrtelo že v ponedeljek!

Najti življenjskega sopotnika tako dandanes ni mačji kašelj, zato smo strokovnjake, ki bodo v šovu kandidatom stali ob strani, povprašali, kaj sami menijo o zahtevnosti iskanja prave osebe in ali jo je danes težje najti, kot jo je bilo včasih.

Alja Fabjan | Foto: Blaž Vatovec/Planet TV Alja Fabjan Foto: Blaž Vatovec/Planet TV

Alja Fabjan je prepričana, da je najti pravo osebo enako lahko ali težko, kot jo je bilo včasih, odvisno od tega, kako posameznik gleda na to. "Včasih so bile stvari bolj jasne – v mlajših letih so se poročali, imeli družino, morda s sošolcem, sosedom, sodelavcem, svet je bil manjši. Razveze so bile redkejše, iz roda v rod se je prenašala mantra, da je v zakonu treba pač potrpeti. Zdaj je precej drugače. Vsak trenutek lahko spoznavamo ljudi s celega sveta, z njimi klepetamo prek aplikacij itd. Če si samski, je povsem sprejemljivo, morda kje celo bolj 'in', razhodi in razveze pa niso več nič posebnega, prav tako postajajo oblike partnerskih odnosov vedno bolj raznovrstne," je povedala.

Poroka na prvi pogled Slovenija
Planet TV "V drugi sezoni se bo zgodil velik in šokanten preobrat"

"Imamo veliko informacij o vsem, na voljo so različne oblike pomoči. Po eni strani je partnerstvo lažje, po drugi težje. Meni osebno se zdi zelo dobro, da si z nekom zato, ker želiš biti, in ne zato, ker iz določenih razlogov moraš biti v odnosu. Možnosti izbire gredo v neskončnost, seveda to prinaša tudi stres in negativne posledice. Svet je v vsakem trenutku točno tak, kot je, in ni tako pomembno, kakšen se nam zdi, da bi moral biti oz. naj bi bil. Najpomembnejše je, da smo se sposobni čim bolje prilagoditi temu in se zavedati, česar pa ne moremo spremeniti," je še dodala.

Barbara Sarić | Foto: Blaž Vatovec/Planet TV Barbara Sarić Foto: Blaž Vatovec/Planet TV

Tudi Barbara Sarić je podobnega mnenja: "Mislim, da je današnji čas zelo konfuzen, s preveč dražljaji in pričakovanji. Živimo prehitro in smo v stalnem stresu, pod vplivom družbenih omrežij. Premalo smo v stiku s seboj. Ljudje so seveda lažje dosegljivi s klikom, vendar je vse skupaj manj pristno. Težko je spoznati pravega partnerja zase. Seveda pa je to pogojeno tudi z našo osebnostno zrelostjo."

Poroka na prvi pogled Slovenija
Planet TV "V eksperimentu je še težje kot v vsakdanjem življenju!"

Prepričana je, da človek pritegne tisto, kar v določenem trenutku potrebuje oziroma, kar je. Ob tem poudarja, da gre za veliko pogojenost z našimi osebnostnimi vzorci, ki smo jih ponotranjili: "Če si ženska in za očeta nisi bila dovolj vredna, boš z lahkoto prejela takšnega partnerja. In fant, ki je bil mami podrejen, ostane podrejen in lahko v odnosu ne živi prave moške vloge, njegove reakcije pa so burne in nerazumljene. Konča v odvisnosti računalniških igric, spolnosti, hrane … V odnosih gre vedno za učenje. Kadar smo napredovali in zrastli, nekega vzorca ne potrebujemo več, in takrat je prav, da se soočimo z novo situacijo, ki nas bo na dolgi rok osrečila."

Timotej Strnad | Foto: Blaž Vatovec/Planet TV Timotej Strnad Foto: Blaž Vatovec/Planet TV

Svoje mnenje je z nami delil še trtji strokovnjak iz oddaje Poroka na prvi pogled Timotej Strnad: "Po mojem mnenju je dandanes lažje partnerja najti, 'dobiti', hkrati pa ga je mnogo težje obdržati. Ker imamo toliko izbire, se naši možgani ob odločitvi za eno osebo neprestano počutijo prikrajšani za  preostalih potencialnih tisoč oseb. Takšna odločitev je bolj neprijetna, kot odločitev med, recimo, dvema osebama. Hkrati smo ob tako veliki navidezni izbiri partnerjev med drugim bolj nagnjeni k obupu, metanju 'puške v koruzo' in iskanju nekoga drugega."

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Strokovnjak iz Poroke na prvi pogled: Lahko povem, da bo sezona zelo pestra in razburljiva!
Prvi del slovenske različice šova Poroka na prvi pogled si boste na Planetu lahko ogledali že to nedeljo ob 21.00! Naslednji dve epizodi pa bosta ob istem terminu sledili v ponedeljek in torek. V ponedeljek, 13. febrarja, bo prvič na sporedu tudi Kolo sreče s Klemnom Bučanom in Natašo Nanevo.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Nova sezona Poroke na prvi pogled z novimi pari in strokovnjaki
Poroka na prvi pogled
Planet TV Preverili smo, kako je danes s pari iz prve sezone šova Poroka na prvi pogled
Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV To so slovenske neveste druge sezone ljubezenskega eksperimenta #foto
Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Spoznajte slovenske ženine druge sezone šova Poroka na prvi pogled #foto
Poroka na drugi pogled
Planet TV To so komentatorji Poroke na prvi pogled
 Zamujene epizode in druge ekskluzivne vsebine si lahko ogledate tudi na Planeteka.si. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, InstagramTwitter in YouTube.
Ne spreglejte