Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
8.31

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Eva Cimbola Planet Vau Sanja Grohar Robert Roškar Anja Ramšak

Torek, 15. 2. 2022, 8.31

2 leti, 2 meseca

Planet Vau

Anja Ramšak iskreno: Prišlo je do dejanskega kolapsa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Anja Ramšak

V oddaji Planet Vau, ki jo lahko na Planetu v družbi voditeljice Sanje Grohar spremljate vsako soboto ob 18.20, smo se tokrat pogovarjali z Anjo Ramšak, priljubljeno voditeljico na Radiu 1. Anja je spregovorila o kolapsu, ki ga je doživela kot posledico preobremenjenosti in stresa. V intervjuju je razkrila, kako je to prebrodila in kakšni so njeni občutki zdaj, po vrnitvi pred radijske mikrofone.

V začetku pogovora z Evo Cimbola je Anja Ramšak sprva priznala, da ji o teh stvareh ni več težko govoriti. Priznala je, da ji je bilo o tem težje razmišljati vmes, ko se je vse odvijalo. "Zdaj je pogovarjanje o tem lahko, prijetno in včasih tudi terapevtsko. Včasih pa kaj še vedno zaboli," je razkrila. Voditeljica je nato pojasnila, da se je zaradi pregorelosti ali kolapsa, kakor sama opisuje prebrodeno krizo, tudi za več mesecev umaknila izpred radijskih mikrofonov.

Leta štejejo
Planet TV Voditelj nove oddaje Leta štejejo: To počnem že vse življenje #video

Anja je nato spregovorila, kako se je vse skupaj začelo: "Mislim, da si, dokler lahko o tem razmišljaš, še na tisti točki, ko se lahko izmažeš, saj imaš neko zavest o tem, da nisi v redu. Pri meni je prišlo do dejanskega kolapsa. Med vožnjo v avtomobilu preprosto nisem mogla več pritiskati na pedala, roke mi niso več delale in tudi govoriti nisem mogla. Nekako sem zbrala toliko moči, da sem se ustavila na parkirišču. Želela sem poklicati rešilca, ampak ker nisem mogla govoriti, to ni bilo mogoče. Nato sem poslala sporočilo Denisu Avdiću, ali me lahko pride iskat. On je že od prej vedel, kaj se mi dogaja, in me tudi prišel iskati."

Jutro na Planetu
Planet TV Takšne so denarne nagrade za slovenske dobitnike olimpijskih medalj #video

Dodatno je pojasnila, da je bila to posledica njenih zadnjih dveh let v življenju. Anja je priznala, da so za to krivi tudi ljudje, ki so bili takrat okrog nje, kar je tudi razlog, da danes nanje gleda povsem drugače. "To je ključno. Vsakemu posamezniku polagam na srce, da naredi okrog sebe čistko ljudi, ki nanj ne vplivajo dobro ali na kakršenkoli način grdo ravnajo z njim; bodisi psihično, besedno, navsezadnje tudi telesno," je razkrila radijska voditeljica. "Najhujše je to, ko greš takrat, ko nisi dobro, do človeka, ki bi moral biti tvoja opora, in te ta ne sliši. To je za človeka, ki je v stiski, mislim, da najhujši udarec," je še dejala.

Matevž Česen
Planet TV Večkratni plesni prvak ni zdržal brez plesa, zato se je lotil tega #video

Anja je nato spregovorila o tem, kaj ji je najbolj pomagalo pri prebroditvi te osebne krize. Izpostavila je ukvarjanje s športom in pa podporo njene najožje družine, za katero je izredno hvaležna. Poleg tega jo je pomirjalo tudi druženje s konjem, ki je čutil njena občutja, zato se je bila prisiljena nadzorovati in se tako naučila nadzirati svoje misli.

Radijska voditeljica je nato priznala, da je imela pred vrnitvijo na delo velik strah pred tem, da se ji kolaps ponovi: "Ves čas je ta misel nekje v glavi, ampak to sva predelovali tudi z mojo terapevtko. Če si želiš spremembe, so za to potrebni ključni premiki. In jaz sem jih naredila. Ne gibljem se več v istem okolju, spim normalno in tudi mir, ki veje ven z mene, je posledica teh devetih ur spanja.”

Neisha
Planet TV Neisha: Naučila sem se dreti na pravilen način #video

V zaključnem delu je Anja spregovorila še o novi radijski oddaji Šou domov, ki jo vodi skupaj z Robertom Roškarjem in je primerna za vse, ki razmišljajo o tem, kako bo, ko bodo šli domov ali pa so že na poti domov. "Dobro se imava. Čisto drugače je priti v službo ob 12.00, ko so že vsi malo tečni. Z Robertom pa se tudi krasno ujameva, saj imava podoben način dela in sva enakovredna drug drugemu," je razkrila.

Anjo Ramšak in Roberta Roškarja pa lahko na Planetu ujamete tudi jutri, 16. 2. 2022, saj bosta gostovala v oddaji Jutro na Planetu, ki se prične ob 7.00!
Magazinsko oddajo Planet Vau, ki jo vodi Sanja Grohar, si lahko na Planetu ogledate vsako soboto ob 18.20.  Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Jutro na Planetu
Planet TV Razmišljala je o koncu kariere, zdaj pa ima dve zlati olimpijski medalji #video
Klemen Bučan
Planet TV Voditelj oddaje Leta štejejo: Zabavno bo #video
Milijonar
Planet TV Tekmovalec razkril svoje najbolj čudne sanje in nasmejal studio #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte