SiolNET. Novice Slovenija
0,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Gibanju Svoboda danes odločitev o pomembni kandidaturi

0,67

termometer

Gibanje Svoboda | Podpredsednica stranke Marta Kos je v tem tednu za več medijev že potrdila, da želi kandidirati za predsednico republike. Potrebuje in želi pa si tudi podporo stranke, ki bo o tem odločala danes. | Foto: Siol.net
Podpredsednica stranke Marta Kos je v tem tednu za več medijev že potrdila, da želi kandidirati za predsednico republike. Potrebuje in želi pa si tudi podporo stranke, ki bo o tem odločala danes. Foto: Siol.net

Člani Gibanja Svoboda se bodo danes na digitalnem kongresu seznanili z odločitvijo LMŠ in SAB o pripojitvi k stranki. Na dnevnem redu bo tudi razprava o kandidatih stranke za volitve predsednika republike, po pričakovanjih bodo v boj poslali podpredsednico stranke Marto Kos.

Članstvo LMŠ in SAB je zeleno luč združitvi s stranko premierja Roberta Goloba Gibanje Svoboda že prižgalo. Z današnjo seznanitvijo članov najvišjega organa Golobove stranke pa bodo stekli še zadnji koraki, preden bosta stranki nekdanjih premierjev tudi formalno ugasnili, Gibanje Svoboda pa bo postalo njun pravni naslednik.

Seja vlade. Robert Golob Novice Znano je, koliko znaša prva plača premierja Roberta Goloba

Kot taka bo stranka bogatejša za članstvo obeh strank, pripadli ji bodo tudi lokalni odbori. LMŠ in SAB bosta v združeno stranko prispevali tudi proračunska sredstva, ki jih zakonodaja omogoča strankam, ki so na volitvah dosegle najmanj en odstotek glasov. LMŠ bo v združeno stranko "prispevala" še svoja evropska poslanca Klemna Grošlja in Ireno Jovevo.

Formalno združitev strank je sicer pričakovati v prvi polovici julija, združitveni kongres pa po napovedih prvakov vseh treh strank pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Izrekanje o podpori kandidatki za predsednico države 

Na današnjem kongresu največje parlamentarne stranke bo razprava tekla tudi o predsedniških kandidatih. Podpredsednica stranke Marta Kos je v tem tednu za več medijev že potrdila, da želi kandidirati za predsednico republike. Potrebuje in želi si tudi podporo stranke, ki bo o tem odločala danes.

Svojo kandidaturo bo sicer danes predstavila tudi psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik.

Bo pa Gibanje Svoboda, kot kaže, prva parlamentarna stranka, ki bo tudi uradno ponudila svojega kandidata. Notranji kandidacijski procesi tečejo tudi v drugih strankah, a nobena izmed njih končne odločitve o predsedniškem kandidatu še ni sprejela.

Emilija Stojmenova Duh Novice Ministrica za digitalizacijo kmalu na tnalu zaradi novih afer? #video Kadič Novice Kadič v Uri moči: Ta njena trajektorija kaže proti izhodnim vratom #video robert golob Novice Golob na službeno pot v Bruselj odpeljal tudi otroke Klakočar Zupančič, proslava Siol Plus Strah zaradi Golobovih otrok Ivan Simič Novice "Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob" Robert Golob Novice Golob: Narejen pomemben premik k statusu kandidatke za BiH Seja vlade. Robert Golob Novice V DZ potrdili predlog o spremembah zakona o vladi Janez Jansa in Robert Golob Avtomoto Dizel na slovenskih avtocestah čez dva evra. To zdaj napoveduje Golob. #video Miran Videtič Novice Z nastopom Golobove vlade so mu zaprli usta: "Gre za politično motivirano potezo"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin