Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2018,
14.10

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije priporočila velika noč film krščanstvo

Petek, 30. 3. 2018, 14.10

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Pobožna življenja in filmska vstajenja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Pobožna življenja in filmska vstajenja

Na veliki petek smo na malih zaslonih poiskali celovečerce s krščansko tematiko, mislili pa smo tudi na neverujoče in v izbor vključili filme o junakih, ki posnemajo Jezusove čudeže, tudi tistega največjega.



Noe (Noah, 2014)
V nedeljo, 1. 4., ob 20. Uri na Planet TV in v ponedeljek, 2. 4., ob 22.35 na Planet PLUS.*
Film je na voljo tudi v videoteki DKino. │ Ocena filma Noe.Več o filmu Noe.

Režiser temačnih mojstrovin Črni labod in Rekvijem za sanje Darren Aronofsky predstavlja spektakularno filmsko priredbo biblične zgodbe o apokaliptičnem vesoljnem potopu. V svetopisemske junake so se prelevili Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson in Anthony Hopkins.

Mladi Mesija (The Young Messiah, 2016)

Pobožna življenja in filmska vstajenja | Foto:

V nedeljo, 1. 4., ob 16.15 in v ponedeljek, 2. 4., ob 9.40 na CineStar TV Premiere 1.

Sean Bean, David Bradley in Jonathan Bailey v navdihujoči in edinstveni zgodbi o sedemletnem Jezusu Kristusu, njegovi družini in razumevanju njegove božanske narave ter naloge.

Greben rešenih (Hacksaw Ridge, 2016)
V nedeljo, 1. 4., ob 21. uri na CineStar TV Premiere 2.

Z dvema oskarjema nagrajena vojna drama Mela Gibsona predstavlja navdihujočo resnično zgodbo o ameriškemu bolničarju in pripadniku krščanske adventistične cerkve Desmondu Dossu (Andrew Garfield).

Ta je zaradi verskih in moralnih prepričanj zavračal nošenje in uporabo orožja, nazadnje pa je v bitki za Okinavo rešil življenja na desetine svojih soborcev.

Eksodus: Bogovi in kralji (Exodus: Gods and Kings, 2014)

Pobožna življenja in filmska vstajenja | Foto:

V petek, 30. 3., ob 20. uri na RTL Hrvaška.** │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Epski spektakel Ridleyja Scotta o kljubovalnem Mojzesu (Christian Bale). Ta se postavi po robu egipčanskemu faraonu Ramzesu (Joel Edgerton) in pri tem 600 tisoč sužnjev požene na mogočno popotovanje in pobeg iz Egipta, ki ga pestijo smrtonosne nadloge.

Papež Frančišek: Pot do svetega sedeža (Francisco – El Padre Jorge, 2015)
V ponedeljek, 2. 4., ob 12.10 na HBO.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Po uradni biografiji papeža Frančiška posneta zgodba spremlja zgodnjo kariero Jorgeja Marie Bergoglia (Darío Grandinetti) skozi oči preiskovalnega novinarja. Pripoved doseže vrhunec s konklavo leta 2013, ko je jezuitski prelat izvoljen za novega papeža.


Božji možje (Of Gods and Men, 2010)

Sočuten poziv k spravi in medkulturnemu razumevanju ter subtilna, človečna študija religije in vzgibov verujočih. Prejemnik velike nagrade žirije festivala v Cannesu. • V videoteki DKino. | Foto: Sočuten poziv k spravi in medkulturnemu razumevanju ter subtilna, človečna študija religije in vzgibov verujočih. Prejemnik velike nagrade žirije festivala v Cannesu. • V videoteki DKino.

Bog vendarle obstaja (God's Not Dead 2, 2016)

Ko učiteljico v javni srednji šoli vprašajo po Jezusu, jo odgovor spravi v precejšnje težave. Krščanska drama raziskuje, kako vztrajnost pri svojih načelih lahko prinese velika tveganja. • V nedeljo, 1. 4., ob 8. uri na CineStar TV Premiere 1. | Foto: Ko učiteljico v javni srednji šoli vprašajo po Jezusu, jo odgovor spravi v precejšnje težave. Krščanska drama raziskuje, kako vztrajnost pri svojih načelih lahko prinese velika tveganja. • V nedeljo, 1. 4., ob 8. uri na CineStar TV Premiere 1.

Kristusov pasijon (The Passion of the Christ, 2004)

Razvpita epska svetopisemska drama oskarjevca Mela Gibsona o zadnjih dvanajstih urah Kristusovega (Jim Caviezel) življenja, ki jo je revija Entertainment Weekly leta 2006 razglasila za najbolj kontroverzen film vseh časov. • V petek, 30. 3., ob 20.45 na CineStar. | Foto: Razvpita epska svetopisemska drama oskarjevca Mela Gibsona o zadnjih dvanajstih urah Kristusovega (Jim Caviezel) življenja, ki jo je revija Entertainment Weekly leta 2006 razglasila za najbolj kontroverzen film vseh časov. • V petek, 30. 3., ob 20.45 na CineStar.

Romanje (Pilgrimage, 2017)

Irska leta 1209. Skupina menihov prične z romanjem čez otok, da bi v Rim odnesli sveto relikvijo svojega samostana. Pot postaja vedno bolj nevarna in menihi hitro spoznajo, da je ta zanje lahko pogubna. • V videoteki DKino. | Foto: Irska leta 1209. Skupina menihov prične z romanjem čez otok, da bi v Rim odnesli sveto relikvijo svojega samostana. Pot postaja vedno bolj nevarna in menihi hitro spoznajo, da je ta zanje lahko pogubna. • V videoteki DKino.

Noviciat (Novitiate, 2017)

Zgodba se dogaja v zgodnjih 60. letih, v času drugega vatikanskega koncila, in spremlja mlado žensko ki si želi postati nuna, hkrati pa se spopada  z lastno seksualnostjo ter vprašanjem vere in sprememb, ki se dogajajo v cerkvi. • V videoteki DKino. | Foto: Zgodba se dogaja v zgodnjih 60. letih, v času drugega vatikanskega koncila, in spremlja mlado žensko ki si želi postati nuna, hkrati pa se spopada z lastno seksualnostjo ter vprašanjem vere in sprememb, ki se dogajajo v cerkvi. • V videoteki DKino.


VSTAJENJA IN DRUGI FILMSKI ČUDEŽI


Zelena milja (The Green Mile, 1999)
V nedeljo, 25. 3., ob 17.25 na TV 1000.*

Režiser Frank Darabont se je po Kaznilnici odrešitve (1994) lotil še ene predelave zaporniškega romana Stephena Kinga. Ta spremlja vodjo paznikov, ki ga igraTom Hanks, v čudeže pa vas bo prepričal temnopolti orjak John Coffey v podobi pokojnega Michaela Clarka Duncana.

Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši celovečerec leta in najboljšega stranskega igralca.

Vran (The Crow, 1994)

Pobožna življenja in filmska vstajenja | Foto:

V sredo, 4. 4., ob 15.45 na CineStar TV Action & Thriller.

Med snemanjem filma tragično umrli Brandon Lee, sin slovitega Brucea Leeja, v kultni vlogi brutalno umorjenega rockerja, ki vstane od mrtvih, da bi krvnikom maščeval svojo in zaročenkino smrt.

Deveto življenje Louisa Draxa (9th Life of Louis Drax, 2017)
V četrtek, 8. 4., ob 0.55 na Cinemax.* │ Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Nadnaravni triler režiserja Krvave romance Alexandra Aje o devetletnem dečku, ki po usodnem padcu z obalnega previsa pade v komo in pristane v oskrbi psihologa dr. Allana Pascala. V filmu igrata Jamie Dornan in Aaron Paul.

Vsemogočni Bruce (Bruce Almighty, 2003)

Pobožna življenja in filmska vstajenja | Foto:

V soboto, 24. 3., ob 14.40 na FOX.

Jim Carey, Jenifer Anniston in Morgan Freeman v komediji o odpuščenem TV-novinarju, ki za vse svoje težave krivi Boga, dokler mu ta za en teden ne posodi svojih moči.

Ubila bom Billa 1 (Kill Bill: Volume 1, 2003)
Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Nevesta (Uma Thurman) je nekoč pripadala skupini vrhunskih morilk, dokler se vodja skupine Bill in druge agentke niso obrnile proti njej. Nevesta še štiri leta pozneje prebudi iz kome in je pripravljena na krvavo maščevanje vsem, ki so ji škodili. Film je režiral Quentin Tarantino.


Vanilla Sky (2001)

Nadutemu založniškemu magnatu (Tom Cruise) razkošno življenje obrneta na glavo avtomobilska nesreča in ljubosumna ljubica (Cameron Diaz), srce pa mu ukrade Penélope Cruz..  • V sredo, 4. 4., ob 22.03 na Pink 2.** | Foto: Nadutemu založniškemu magnatu (Tom Cruise) razkošno življenje obrneta na glavo avtomobilska nesreča in ljubosumna ljubica (Cameron Diaz), srce pa mu ukrade Penélope Cruz.. • V sredo, 4. 4., ob 22.03 na Pink 2.**

Tanka linija smrti (Flatliners, 1990)

Skupina študentov medicine raziskuje obsmrtna doživetja, toda ti kmalu odkrijejo, da se v življenje ne vrnejo sami. V filmu igrajo Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon in William Baldwin. • V petek, 23. 3., ob 22.20 na TV 1000* in v nedeljo, 1. 4., ob 1. uri na Pink Movies**. │ Tudi v videoteki DKino. | Foto: Skupina študentov medicine raziskuje obsmrtna doživetja, toda ti kmalu odkrijejo, da se v življenje ne vrnejo sami. V filmu igrajo Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon in William Baldwin. • V petek, 23. 3., ob 22.20 na TV 1000* in v nedeljo, 1. 4., ob 1. uri na Pink Movies**. │ Tudi v videoteki DKino.

Tesarjev čudež (The Carpenter's Miracle, 2013)

Družinska komična drama o tesarju iz majhnega mesta, ki postane krajevni zvezdnik, ko oživi mrtvega otroka. • V torek, 3. 4., ob 1.30 na HRT 2.** | Foto: Družinska komična drama o tesarju iz majhnega mesta, ki postane krajevni zvezdnik, ko oživi mrtvega otroka. • V torek, 3. 4., ob 1.30 na HRT 2.**

Mesija (Son of Morning, 2011)

Komedija o mladeniču, ki začne med cerkvenim obredom jokati krvave solze. Čeprav so te posledica bolezni, vsi prisotni so prepričani, da gre za čudež. Med njimi je tudi ambiciozna novinarka, ki se odloči, da ga bo svetu predstavila kot novega Mesijo. • V videoteki DKino. | Foto: Komedija o mladeniču, ki začne med cerkvenim obredom jokati krvave solze. Čeprav so te posledica bolezni, vsi prisotni so prepričani, da gre za čudež. Med njimi je tudi ambiciozna novinarka, ki se odloči, da ga bo svetu predstavila kot novega Mesijo. • V videoteki DKino.

Povratnik (The Revenant, 2015)

Leonardo DiCaprio si je prislužil prvega oskarja z vlogo v pustolovski drami Alejandra G. Iñárrituja o legendarnem ameriškem stezosledcu, ki ga strahopetni rojaki po napadu medvedke hudo ranjenega zapustijo v divjini in prepustijo skoraj gotovi smrti. • V videoteki DKino. | Foto: Leonardo DiCaprio si je prislužil prvega oskarja z vlogo v pustolovski drami Alejandra G. Iñárrituja o legendarnem ameriškem stezosledcu, ki ga strahopetni rojaki po napadu medvedke hudo ranjenega zapustijo v divjini in prepustijo skoraj gotovi smrti. • V videoteki DKino.


Televizija Telekoma Slovenije vam želi lepe velikonočne praznike! 


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
FOX 210 │ 211 (HD) DA
TV SLO 1 │ TV SLO 2 1 │ 2 DA
CineStar TV 223 NE
CineStar TV Action & Thriller 224 NE
CineStar TV Premiere 1 225 │ 226 (HD) NE
CineStar TV Premiere 2 227 │ 228 (HD) NE
Videoteka Pickbox 242  
TV 1000 705 DA
RTL Hrvaška** 760 DA
Pink Movies** 236 NE
Pink 2** 238 NE
HRT 2** 706 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

**Program nima slovenskih podnapisov.


Ne spreglejte