Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 3. 2018,
11.59

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Roseanne Barr TV-serija Roseanne

Četrtek, 29. 3. 2018, 11.59

6 let

Znana serija šokirala z ogromno gledanostjo in navdušila Trumpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Po dobrih 20 letih se je na televizijo vrnila nekdaj zelo priljubljena humoristična serija Roseanne in pritegnila presenetljivo veliko gledalcev - tako veliko, da je glavni igralki čestital tudi ameriški predsednik.

 

A post shared by Roseanne on ABC (@roseanneonabc) on

Jasno je bilo, da bo ponovna oživitev serije Roseanne pred TV-sprejemnike pritegnila kar nekaj gledalcev, ne nazadnje je bila konec 80. in v začetku 90. let ena najbolj gledanih v ZDA, gledali pa smo jo tudi drugod po svetu.

A gledanost premiernega dela, ki ga je ameriška TV-mreža ABC predvajala v torek zvečer, je presenetila vse. Skupno si ga je ogledalo 18,2 milijona ljudi, kar je deset odstotkov več, kot je dosegel (do zdaj) zadnji del, ki so ga predvajali leta 1997.

Trumpove čestitke za gledanost in zahvala za podporo

Za visoko gledanost je glavni igralki Roseanne Barr po telefonu čestital tudi sam Donald Trump, je za New York Times potrdila tiskovna predstavnica Bele hiše.

 

A post shared by Roseanne on ABC (@roseanneonabc) on

Visoka gledanost pa ni bila edini razlog Trumpovega klica - predsednik je bil navdušen tudi nad ten, da je igralka tako v seriji kot osebno njegova podpornica. Televizijska Roseanne Conner se namreč v novi seriji, postavljeni v aktualni čas, izreče za gorečo Trumpovo volivko, medtem ko je njena sestra Jackie (igra jo Laurie Metcalf) podpornica Hillary Clinton, čeprav je, kot pojasni v seriji, na volitvah glasovala za kandidatko zelenih Jill Stein.

Da bo Roseanne v seriji podpornica Trumpa, je igralka pojasnjevala že pred premiero. "Vedno sem skušala prikazovati realističen portret ameriškega delavskega razreda in prav delavski razred je tisti, ki je izvolil Trumpa," je januarja izjavila med srečanjem z združenjem televizijskih kritikov. "To je realnost in o tem je treba govoriti."

Roseanne Barr: Trump izjavlja veliko norega sranja, a je bil manjše zlo

Roseanne Barr, ki je leta 2012 tudi sama kandidirala za predsednico, je na zadnjih volitvah podprla Trumpa. | Foto: Getty Images Roseanne Barr, ki je leta 2012 tudi sama kandidirala za predsednico, je na zadnjih volitvah podprla Trumpa. Foto: Getty Images Filmski portal Deadline je ob tem zapisal, da je nagovarjanje Trumpovih volivcev vsekakor eden večjih razlogov za tako visoko gledanost. Kot so pojasnili, je imela serija najvišjo gledanost v tistih delih ZDA, kjer je gladko slavil tudi Trump. "Demokratsko" mesto med tistimi, kjer je bila Roseanne najbolj gledana, je šele Chicago na petem mestu - prav tam pa se serija tudi dogaja.

Roseanne Barr sicer tudi svoje osebne podpore Trumpu ni nikoli skrivala. Priznala je, da aktualni ameriški predsednik "izjavlja veliko norega sranja" in da se tudi sama ne strinja z nekaterimi stvarmi, ki jih je rekel oziroma storil. Ob tem je dejala, da je bil Trump na volitvah "manjše zlo".

Leta 2012 je bila predsedniška kandidatka

Mimogrede - Roseanne Barr je bila ena od kandidatov na ameriških predsedniških volitvah leta 2012. Potem ko ji ni uspelo osvojiti nominacije stranke zelenih, je sodelovala kot kandidatka stranke za mir in svobodo (Peace and Freedom Party). Na volitvah je dobila 61.971 glasov.

Ne spreglejte