Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2024,
12.40

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

Natisni članek

Aljoša Dolhar Planica Planica smučarski skoki

Sobota, 23. 3. 2024, 12.40

1 mesec, 1 teden

Vodja tekmovanja v Planici in direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih

Aljoša Dolhar: V teh razmerah je skoraj nemogoče pripraviti letalnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76
Aljoša Dolhar | "Kapa dol vsem, ki so delali od jutra do večera, da so pripravili letalnico na ravni, kakršna je," pravi vodja tekmovanja v Planici Aljoša Dolhar. | Foto Grega Valančič/Sportida

"Kapa dol vsem, ki so delali od jutra do večera, da so pripravili letalnico na ravni, kakršna je," pravi vodja tekmovanja v Planici Aljoša Dolhar.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zelo smo veseli, da nam je v teh nemogočih razmerah, ki vladajo skozi celotno zimo in tudi zdaj zadnje dni, uspelo že četrti dan uspešno izvesti. Letalnica zagotovo ni idealna, ni pa dileme, da ne bi bilo regularno. V teh razmerah je skoraj nemogoče pripraviti letalnico, tako da je kar mali čudež, da nam je uspelo. Zahvala vsem, ki delajo od jutra do večera. Na srečo smo prvo serijo izpeljali, preden se je veter okrepil, tako da smo zadovoljni, da je še ena tekma za nami. Žal mi je za Timijev padec, upam, da bo z njim čim prej vse v redu. Kot mi je povedal, je sam nerodno pristal," je po ekipni tekmi na Letalnici bratov Gorišek, ki se je zaradi premočnega vetra končala z le eno serijo, v kateri je grdo padel Timi Zajc, dejal vodja tekmovanja v Planici Aljoša Dolhar.

Slovenska ekipa, Planica 2024
Sportal Slovenci na koncu drugi, kaj je po hudem padcu povedal Timi Zajc?

Gledalci ob Letalnici bratov Gorišek so po petkovi zmagi Petra Prevca danes pospremili še drugo mesto slovenskega kvarteta v sestavi Peter Prevc, Domen Prevc, Timi Zajc in Lovro Kos. Odločala je le ena serija, saj se je neugodna vetrovna napoved uresničila, zato so finalno serijo odpovedali. Slovenci so zasedli drugo mesto, 10,5 točke so zaostali za zmagovalci Avstrijci, na najnižjo stopnico zmagovalnega odra pa so stopili Norvežani.

"Zelo smo veseli, da nam je v teh nemogočih razmerah, ki vladajo že skozi celotno zimo in tudi zdaj zadnje dni, uspelo že četrti dan uspešno izvesti. Uresničila se je napoved. Vedeli smo, da moramo pohiteti s to serijo in da ko bo enkrat prišel ta premočan veter, se ne bo več ustavil. Tako je tudi bilo. Na srečo smo prvo serijo izpeljali, preden se je veter okrepil. Zadovoljni smo, da je še ena tekma za nami," je po koncu novinarjem dejal vodja tekmovanja Aljoša Dolhar.

Peter Prevc, Planica 2024
Sportal "Prav je, da se je Peter odločil zmagati danes"

"Žal mi je za Timijev padec, upam, da bo z njim čim prej vse v redu. Povedal mi je, da je pač nerodno pristal. Če ste videli, smo šli zanj dva naleta nižje. Smola. Upam, da bom čim hitreje vse v redu z njim." | Foto: Guliverimage "Žal mi je za Timijev padec, upam, da bo z njim čim prej vse v redu. Povedal mi je, da je pač nerodno pristal. Če ste videli, smo šli zanj dva naleta nižje. Smola. Upam, da bom čim hitreje vse v redu z njim." Foto: Guliverimage

"Glede na razmere je letalnica dobro pripravljena"

Tudi danes ni šlo brez padcev. Italijana Giovannija Bresadolo je po padcu iz izteka odpeljalo zdravniško osebje, gledalcem pa je dih zastal tudi po dolgem poletu Timija Zajca (242,5), ki je sicer sam zapustil iztek, pozneje pa potrdil, da je sezona zanj končana.

"Žal mi je za Timijev padec, upam, da bo z njim čim prej vse v redu. Povedal mi je, da je pač nerodno pristal. Če ste videli, smo šli zanj nalet nižje. Smola. Upam, da bom čim hitreje vse v redu z njim," je Timiju vse dobro zaželel Dolhar in o kopici padcev dodal: "Zagotovo letalnica ni idealna, ampak glede na razmere je dobro pripravljena, ni dileme, da ne bi bilo regularno. Ni pa seveda pripravljena tako, kot če bi imeli normalne pogoje."

Peter Slatnar
Sportal Slatnar pripravil posebno presenečenje za Niko in Petra Prevca #video

"Letalnico je bilo skoraj nemogoče pripraviti. Dosegli smo mali čudež," o pripravi letalnice pravi Dolhar. | Foto: www.alesfevzer.com "Letalnico je bilo skoraj nemogoče pripraviti. Dosegli smo mali čudež," o pripravi letalnice pravi Dolhar. Foto: www.alesfevzer.com

Mali čudež ob visokih temperaturah

Tako Dolhar kot direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertile sta zadovoljna s pripravo letalnice, ki jo je močno otežila mila zima z visokimi temperaturami. Kot pravita, so delavci desegli mali čudež.

"Letalnico je bilo skoraj nemogoče pripraviti. Dosegli smo mali čudež. Na srečo je Nordijski center Planica izkoristil tiste dni do 15. januarja, da je na letalnici naredil približno zadostno količino snega, saj po 15. januarju snega nismo mogli več delati. Potrebnega je bilo ogromno dela, saj se tega snega ne da več obdelovati s strojem. Tako da kapa dol vsem, ki so delali dolge dneve, od jutra do večera, da so pripravili letalnico na ravni, kakršna je," je ekipo pohvalil Dolhar.

"Zelo smo zadovoljni s pripravo letalnice. V Planici imajo zelo izkušen organizacijski odbor. Že tako so vajeni dela v zahtevnih pogojih, letos pa je bilo zanje vse skupaj zaradi mile zime še toliko težje," pa je povedal Sandro Pertile. | Foto: www.alesfevzer.com "Zelo smo zadovoljni s pripravo letalnice. V Planici imajo zelo izkušen organizacijski odbor. Že tako so vajeni dela v zahtevnih pogojih, letos pa je bilo zanje vse skupaj zaradi mile zime še toliko težje," pa je povedal Sandro Pertile. Foto: www.alesfevzer.com

"Vedeli smo, da danes ne bo lahek dan, odločili smo se, da bomo zelo hitro izpeljali prvo serijo. Na začetku finalne serije so bili pogoji vse bolj zahtevni, imeli smo veliko bočnega vetra, 5, 6, 7 metrov/sekundo. V takih razmerah skakalcem ne moremo dopustiti skakanja, saj bi bilo prenevarno. Zelo smo zadovoljni s pripravo letalnice. V Planici imajo zelo izkušen organizacijski odbor. Že tako so vajeni dela v zahtevnih pogojih, letos pa je bilo zanje vse skupaj zaradi mile zime še toliko težje," pa je po tekmi dodal Pertile.

Naredili bomo vse, da bo letalnica v nedeljo pripravljena za varne polete

Vremenska napoved za popoldan in zvečer ni ugodna, obeta se dež s snegom. "Čez nekaj minut imamo sestanek ožjega tekmovalnega odbora, tam bo tudi naš vremenoslovec, naredili bomo načrt. Čez noč pričakujemo dež in sneg. Vse bomo naredili za to, da bomo zjutraj pripravljeni tako, da bo skakanje varno," je v mešani coni sklenil Dolhar.

Nedeljsko sklepno dejanje, zadnje tekmovalno v karieri Petra Prevca, se bo začelo ob 9.30.

Preberite še:

smučarski skoki, Zoran Zupančič
Sportal Zoran Zupančič sezono ocenil kot izjemno. Bo ostal trener skakalk? "Mrtev čas, ko je treba razmisliti in potegniti črto."
Ljubno Nika Prevc
Sportal Nika Prevc ima pred seboj bratovo študijsko gradivo
Nika Prevc Planica globus
Sportal Najboljše skakalke zaslužile precej manj od moških kolegov
Peter Prevc
Sportal Velika zmaga izjemnega Petra Prevca!
Eva Pinkelnig, Planica 2024
Sportal "Upam, da bom čez nekaj let lahko dekleta gledala leteti tudi v Planici"
Peter Prevc
Sportal Izjemni Peter Prevc z zmago še posebej navdušil sina
Thomas Thurnbichler
Sportal Thomas Thurnbichler ostaja trener Poljakov
Ne spreglejte