Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2017,
17.29

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Pregled leta 2017

Četrtek, 28. 12. 2017, 17.29

6 let, 3 mesece

TOP brano na Sportalu

Najbolj so se vas dotaknile Dragićeve solze in ukraden poljub Prevcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Goran Dragić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Glavnina najbolj branih zgodb tega leta na Sportalu je povezana z EuroBasketom, kjer so slovenski košarkarji z Goranom Dragićem na čelu postali evropski prvaki. Zelo številčno ste prebirali tudi sobotne intervjuje, v katerih smo gostili številne vrhunske športnike, tudi iz tujine, klike pa ste množično namenjali tudi rubriki Druga kariera, nogometu in zimskim športom.

Predstavljamo vam 20 najbolj branih zgodb na Sportalu, pri čemer smo izločili nosilne novice za posamezna ligaška tekmovanja.

1. Goran Dragič solznih oči sprejme darilo Draženove mame (klik na povezavo)

Članek o presenečenju za Gorana Dragića - mama Dražena Petrovića mu je prek kolegov na Planet TV poslala Draženov dres ekipe NJ Nets - je bil najbolj bran članek lanskega leta na Siol.net. Njegovo ozadje, vključno z izjavami glavnih protagonistov, bomo predstavili jutri, danes bomo postregli zgolj s statističnimi podatki. Članek je dosegel krepko čez 330 tisoč ogledov, več kot pol milijona ogledov pa ima videoposnetek, objavljen na YouTubu.

2. Dragić presenetil mamo pokojnega Dražena (klik na povezavo)

Po branosti se mu je približal le članek, v katerem smo opisali nadaljevanje zgodbe, povezane s presenečenji (za) Gorana Dragića, Dan po tem, ko mu je ekipa Planet TV na novinarski konferenci izročila dres pokojnega Dražena Petrovića, ki je bil vzornik številnih ljubiteljev košarke in tudi Gogi pri tem ni izjema, je Dragič mamo Dražena Petrovića presenetil v studiu oddaje Dan. in ji izročil svoj reprezentančni dres. Članek je zabeležil več kot 110 tisoč ogledov.

3. Navijač, ki je poljubil Petra Prevca (klik na povezavo)

Tretji najbolj bran članek na Sportalu je članek, v katerem smo predstavili skrivnostneža, ki je na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici preskočil varnostno ograjo in poljubil Petra Prevca. Kdo je drzni mladenič, ki je nase opozarjal tudi v letošnji predsedniški kampanji in na kolesarski dirki Po Sloveniji, si preberite v prispevku z naslovom Kdo je poljubil Petra Prevca in poskrbel za škandal.

Žiga papež | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

4. Intervju z Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića (klik na povezavo)

Med bolj branimi vsebinami letošnjega leta so bili tudi intervjuju z vrhunskimi športniki in drugimi pomembnimi in nepogrešljivimi členi v njihovem življenju, ki jih že tradicionalno objavljamo v sobotnem terminu pod rubriko Sobotni intervju. Najbolj bran intervju lanskega leta je bil intervju z Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića, ki je v pogovoru za Sportal spregovorila o Lukovem odraščanju in njegovi ljubezni do žoge.

Mirjam Poterbin, Anamarija Goltes | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

5. Slovenska košarka je pred bankrotom (klik na povezavo)

Tudi peti najbolj bran članek na Sportalu je povezan s košarkarsko evforijo, ki je Slovenijo zajela septembra, le da ne opeva njenih uspehov, ampak se posveča temnim finančnim platem. Stanje v slovenski košarki po tej plati ni ravno rožnato. Dogajanje smo vam približali skozi razmišljanje v članku z naslovom Priznajmo si: slovenska košarka je pred bankrotom.

Pokal slovenska reprezentanca eurobasket 2017 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

6. Navijaška evforija sredi Istanbula (klik na povezavo)

Tudi šesti najbolj brani članek na Sportalu leta 2015 je posvečen košarki, natančneje slovenski navijaški evforiji, ki se je sredi septembra na vrat na nos preselila v Turčijo, kjer smo spremljali tekmo, ki je odločala o naslovu evropskega prvaka. 

Navijači | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

7. Grd padec Tima Gajserja (klik na povezavo)

Naslednja zgodba na lestvici najbolj branih na Sportalu se dotika avtomoto športa. Tokrat vas niso zanimali uspehi motokrosista Tima Gajserja, ampak njegov padec na VN Latvije, ki se je izkazal za težjega, kot je sprva kazalo.

Tim Gajser, poškodba | Foto: Facebook Foto: Facebook

8. Druga plat Ilkine zgodbe, kot jo pozna samo njena mama (klik na povezavo)

V drugem najbolj branem intervjuju lanskega leta je Darja Črnko, mama Ilke Štuhec, razkrila drugo plat smučarske pravljice, ki je vse prej kot sanjska. 

Darja Črnko | Foto: Sportida Foto: Sportida

9. Dragić ne pusti Kokoškova, Prepelič ne Dragića (klik na povezavo)

Tudi osma najbolj brana zgodba na Sportalu se loteva EuroBasketa, naš dopisnik s prvenstva Jaka Lopatič pa je v njej popisal pot, ki so jo slovenski košarkarji prehodili do vzpona na evropski prestol. 

Dragić in Dončić | Foto:

10. Nekdanja vrhunska plezalka prvič o smrti svojega Jureta (klik na povezavo)

Tudi na devetem mestu branosti najdemo sobotni intervju. Med drugim smo gostili Natalijo Gros, nekdanjo vrhunsko športno plezalko, ki je prvič po nepričakovani smrti svojega življenjskega sopotnika, režiserja, scenarista in fotografa Jureta Breceljnika spregovorila za javnost.

Natalija Gros | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

 

Ne spreglejte