Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2017,
18.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Biserka Petrović

Sreda, 20. 9. 2017, 18.23

6 let, 6 mesecev

Najbolj ganljiva zgodba tega leta se nadaljuje

Goran Dragić je presenetil mamo pokojnega Dražena Petrovića! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Dragič

Po čustvenem odzivu Gorana Dragića, ki ga je presunilo nepričakovano darilo Biserke Petrović, ki mu je s pomočjo Planet TV predala dres pokojnega košarkarskega virtuoza, Dražena Petrovića, je zgodba dobila nov ganljiv zasuk. Tokrat je Dragić presenetil Petrovićevo, njuno prvo snidenje v studiu oddaje Dan. pa je bilo več kot prisrčno in polno čustev.

Goran Dragić je Biserki Petrović podaril svoj reprezentančni dres. | Foto: Goran Dragić je Biserki Petrović podaril svoj reprezentančni dres. Tokrat je bil kapetan slovenske košarkarske reprezentance tisti, ki je s svojo potezo ganil mamo pokojnega Dražena Petrovića, ki je bil v mladosti ena od košarkarskih ikon Gorana Dragića.

Presenetil jo je v studiu Planet TV in ji izročil dres slovenske košarkarske reprezentance, ki je v nedeljo v finalnem obračunu s Srbi postala evropski košarkarski prvak. Tako kot Draženov dres ekipe New Jersey Nets je tudi Dragićev nosil številko 3.

Celotno srečanje med Goranom Dragićem in mamo njegovega košarkarskega idola Dražena Petrovića, Biserko Petrović, si oglejte v spodnjem prispevku:

Če imate težave z zagonom zgornjega videa, vam ponujamo alternativo:

"Me boste pustili, da se živa vrnem v Zagreb?"

Petrovićeva in Dragić sta se tokrat srečala prvič. "Mi boste pustili, da se živa vrnem v Zagreb?" je vprašala vidno presenečena. Po objemu in treh poljubih na lice se ji je Dragić zahvalil za dres, Petrovićeva pa je pohvalila njegovo košarkarsko virtuoznost. "Vi ste tisti, ki zdaj nadaljujete njegovo delo," mu je polaskala. "Dražen je dejal, če za seboj ne pustiš naslednikov, potem nisi naredil ničesar," je povzela sinove besede. "Srečna in žalostna sem, oboje hkrati," je dejala Petrovićeva, ki je priznala, da v muzeju njenega sina še vedno čuti njegovo prisotnost.

Muzej Dražena Petrovića se nahaja v Zagrebu, v neposredni bližini športne dvorane Dražena Petrovića, spominska soba pa je v Šibeniku, v bloku na ulici Petra Preradovića 3, kjer je Petrović odraščal.

Petrovićeva se je zlahka ločila od sinovega dresa NJ Nets s številko 3. Zakaj? "Zato ker Goran Dražena nosi s seboj, in to ne glede na dres," je pojasnila.  | Foto: Siol.net/ A. P. K. Petrovićeva se je zlahka ločila od sinovega dresa NJ Nets s številko 3. Zakaj? "Zato ker Goran Dražena nosi s seboj, in to ne glede na dres," je pojasnila. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Na vprašanje, ali se je težko poslovila od Draženovega dresa, je Petrovićeva odgovorila nikalno. "Ne, niti za trenutek, zato ker Goran Dražena nosi s seboj, in to ne glede na dres." "Tako kot vsi igralci," jo je dopolnil Dragić, ki je Dražena imenoval za boga košarke in zlahka nanizal nekaj njegovih statističnih rekordov. "Če bi bil še živ, bi še danes natresel po 80 ali sto točk na tekmo. Tak je bil, bil je zmagovalec, drugačen od drugih in zgled vsem nam, ne glede na nacionalno in versko pripadnost."

Na častno mesto v Draženov muzej

Dragićev dres bo tam imel posebno mesto, je dejala. Poleg dresa Michaela Jordana in Stevena Curryja. "Mislim, da je Dražen številko 3 na dresu naredil magično," je razmišljal vidno utrujeni Goran. "Že od začetka svoje kariere v ligi NBA sem tudi sam želel nositi dres s številko 3. V Houstonu in reprezentanci mi je to uspelo, v Miamiju so trojko Dwayna Wadea upokojili, drugje pa so jo že nosili drugi igralci," je pojasnil.


Preberite še:

Od kod fascinacija s številko 3?


Skromnost v življenju in visoki cilji

Beseda je tekla tudi o ambicijah. "Mislim, da moraš biti v življenju skromen, v ciljih in željah pa ravno obratno," je dejal. "Pri tem najbolj trpi družina, saj igralci večino časa preživimo v športnih dvoranah, kjer se trudimo izpopolniti svojo košarkarsko tehniko. Še enkrat bi se jim rad zahvalil za vso podporo," se je poklonil svoji družini.

Oglejte si posnetek prihoda Gorana Dragića na Planet TV:

Voditeljica Katja Tratnik je v studiu oddaje Dan. gostila tudi Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića. Celoten posnetek pogovora si lahko ogledate tukaj.

Košarkarskega druženja se je udeležil tudi Aleksander Sekulič, pomočnik selektorja Igorja Kokoškova. Kaj je povedal, si poglejte v posnetku:

Ganljiv video ima že več kot 220 tisoč ogledov

Včerajšnji videoposnetek predaje dresa je v manj kot 24 urah zabeležil že skoraj 228 tisoč ogledov, samo sinoči iz 112 držav, članek "Goran Dragić solznih oči sprejel dar Petrovićeve mame" pa je na družbenih omrežjih delilo že več kot 20 tisoč ljudi. Kot je povedal Sebastjan Boh, specialist spletnega marketinga Siol.net, "smo samo včeraj zabeležili več kot 100 tisoč unikatnih obiskovalcev na spletni strani Siol.net. Vse to so rekordi za naš portal".

Vse o zgodbi, ki po svetu izjemno odmeva:

Ne spreglejte