Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 8. 2018,
16.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

6

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Liga Europa HJK Helsinki NK Olimpija NK Olimpija Dino Štiglec Aleksandar Linta Milan Mandarić

Torek, 14. 8. 2018, 16.20

5 let, 8 mesecev

Sprememba pri Olimpiji, Mandarić žari od sreče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

6

Olimpija Mandarić Merkur | Milan Mandarić je bil na druženju s sedmo silo zelo dobre volje. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Milan Mandarić je bil na druženju s sedmo silo zelo dobre volje.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaše Olimpije po dveh zaporednih zmagah (3:0 proti HJK Helsinki in 4:0 proti Triglavu), ki sta pripomogli k bolj vedremu ozračju v zmajevem gnezdu, čaka teden resnice. Najprej evropski izziv na Finskem, nato še večni derbi z Mariborom. Ljubljančani bodo prav proti vijolicam prvič nastopili v dresu z novostjo, ki je predsednika kluba Milana Mandarića spravila v zelo dobro voljo.

Za Olimpijo prihaja najbolj občutljiv del sezone. Odločalo se bo o tem, ali bo prvič od obstoja (oziroma vrnitve v 1. SNL v novi preobleki) zaigrala v play-offu kvalifikacij za uvrstitev v evropsko tekmovanje, nato pa se bodo zmaji poskušali približati še vodilnemu Mariboru, ki si je v uvodnih štirih krogih pred Ljubljančani priigral kar pet točk prednost.

Milan Mandarić
Sportal Predsednik Olimpije nad svoje navijače: Ne skrivajte se, saj ste v zablodi!

Proti Mariboru pričakuje nogometno zabavo

Predsednik je s predsednikom uprave Merkur zavarovalnice Martinom Stihsenom, članom uprave Janijem Oswaldom in poslovnim direktorjem Olimpije Dejanom Stamenkovićem predstavil dres z napisom novega generalnega sponzorja kluba. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Predsednik je s predsednikom uprave Merkur zavarovalnice Martinom Stihsenom, članom uprave Janijem Oswaldom in poslovnim direktorjem Olimpije Dejanom Stamenkovićem predstavil dres z napisom novega generalnega sponzorja kluba. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zmaji so prepričani, da bodo lahko kos izzivu. V njega bodo stopili bogatejši za sodelovanje z novim generalnim sponzorjem. ''Hitro smo našli dogovor, kemija med nami je hitro zaživela,'' je predsednik Milan Mandarić predstavil triletno sodelovanje z Merkurjem Zavarovalnico, o finančnih podrobnostih dogovora pa ni želel razpredati.

Pojasnil je le, da bodo dodatna sredstva pomenila pozitivno stvar, odgovoru o tem, za kaj bodo porabljena, pa se je diplomatsko izognil. ''Ali bo prišel denar prav za mlajše ali starejše? O tem ne bi govoril. Vse to je ena Olimpija.''

Luka Zahović
Sportal Tako nora eksplozija, da je Slovenija ena najbolj vročih v Evropi

Ljubljanski klub in novopečeni generalni sponzor imata veliko skupno lastnost. Pri obeh kraljuje zelena barva, nov napis na zelenem dresu, s katerim bodo izbranci Aleksandra Linte gostovali že v četrtek na Finskem, pa bo prvič predstavljen javnosti na nedeljskem večnem derbiju Prve lige Telekom Slovenije. ''Tekma z Mariborom? To je le ena od naslednjih tekem,'' se je najprej na vprašanje o dvoboju z največjim tekmecem, kar ga premore slovensko klubsko okolje, pošalil Mandarić.

S takšnimi dresi bodo nogometaši Olimpije prvič nastopili na nedeljskem derbiju z Mariborom, ki bo napolnil Stožice. | Foto: Urban Urbanc/Sportida S takšnimi dresi bodo nogometaši Olimpije prvič nastopili na nedeljskem derbiju z Mariborom, ki bo napolnil Stožice. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ameriški poslovnež srbskih korenin je bil na dan, ko je podpisal pogodbo s predstavniki vodstva novega generalnega sponzorja Olimpije, zelo dobre in sproščene volje. ''Seveda gledamo naprej, ko bodo tudi sponzorji del tega derbija, na katerem moramo zmanjšati zaostanek za Mariborom. Pričakujem nogometno zabavo, na kateri želimo zadovoljiti navijače, pa tudi kakšnega izmed novinarjev,'' je cinično zbodel sedmo silo in ji dal vedeti, da ni zadovoljen z nekaterimi medijskimi poročanji o Olimpiji.

Štiglec raje ne bi govoril o derbiju

Odkar je Aleksandar Linta v trenerski vlogi nasledil nekdanjega "šefa" Ilijo Stolico, Olimpija sploh še ni izgubila. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Odkar je Aleksandar Linta v trenerski vlogi nasledil nekdanjega "šefa" Ilijo Stolico, Olimpija sploh še ni izgubila. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ker pa je dvoboj z Mariborom na sporedu šele v nedeljo, pred tem pa čaka zeleno-bele še ena naloga, s katero se lahko zapišejo v klubsko zgodovino, se je predsednik raje posvetil četrtkovemu gostovanju v Helsinkih. ''Najprej nas bo pot ponesla na Finsko, po tekmi bodo igralci en dan počivati, nato pa zavihali rokave in naredili vse, da premagamo Maribor. To zmago potrebujemo,'' se prvi mož Olimpije veseli prihodnjih dni, ko bodo srca navijačev utripala za usodo nogometašev proti HJK in Mariboru. Da navijaška vročica pred večnim derbijem že narašča, je potrdil podatek, da je za nedeljski derbi že prodanih okrog štiri tisoč vstopnic.

''O derbiju raje še ne bi govoril, čaka nas še tekma na Finskem. Če bomo igrali tako, kot znamo, ne bi smelo biti težav,'' je Dino Štiglec, eden od najboljših nogometašev na zadnji tekmi, ko so zmaji v soparnem Kranju napolnili mrežo Triglavu, povsem osredotočen na povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo, na kateri bo Olimpija v finski prestolnici branila visoko prednost treh zadetkov (3:0).

Sportal Kapetan Olimpije po zmagi odprl dušo in povedal, kaj zameri navijačem #video

''Pričakujem agresivne in bolj napadalne Fince. V tem vidim našo priložnost. Odpiralo se bo veliko prostora za protinapad,'' je pojasnil srbski strokovnjak Linta, ki kot (začasni) prvi trener Olimpije še ni izgubil. Zmaji bodo v četrtek na Finskem gostovali ob 18. uri po slovenskem času.

Linte ne bi ponesla čustva do srbskega velikana

Če bi se Mandarićeva Olimpija v play-offu pomerila s Crveno zvezdo, bi Beograjčani na domači tekmi zaradi kazni Uefe igrali pred praznimi tribunami. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bi se Mandarićeva Olimpija v play-offu pomerila s Crveno zvezdo, bi Beograjčani na domači tekmi zaradi kazni Uefe igrali pred praznimi tribunami. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bodo napredovali, jih v play-offu čaka poraženec 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov med srbskim in slovaškim prvakom. Dvoboj med Crveno zvezdo in Spartakom iz Trnave se je v Beogradu končal z 1:1, tako da bi se lahko v play-offu pomerila nekdanja tekmeca iz jugoslovanskega prvenstva, Olimpija in Crvena zvezda.

Da o tej možnosti razmišlja tudi predsednik Mandarić, je dokazal sredi novinarske konference, ko je prijel mikrofon in postavil trenerju Linti vprašanje, kako bo brzdal čustva, če se bo Olimpija res pomerila proti rdeče-belim iz Beograda. ''Misli bodo ostale povsem osredotočene na zmaje, lojalen bi ostal Olimpiji. In Olimpija bi imela dobre možnosti,'' mu je kot strogi profesionalec zagotovil Linta, ki ga v četrtek čaka drugo evropsko gostovanje z Olimpijo.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

Lendrić lahko nastopi proti Mariboru

Na prvem se je v Belfastu s Crusaders razšel brez zmagovalca (1:1), v Helsinkih pa si lahko privošči celo poraz z dvema zadetkoma, pa se bo slovenski prvak še vedno znašel v play-offu. Pred Ljubljančani je torej teden resnice, od danes pa je za zmaje registriran tudi hrvaški novinec Ivan Lendrić, tako da bo že lahko kandidiral za nastop na nedeljskem spektaklu. Morda bo že oblekel dres, na katerem bo prvič tudi znak novega generalnega sponzorja …

Olimpija : HJK
Sportal Začasni trener Olimpije po visoki zmagi: Rad bi ostal, ampak …
Olimpija : HJK
Sportal Kronaveter opozarja, kaj je prioriteta Olimpije
Filip Valenčič
Sportal Čudne besede finskega trenerja o Slovencu, ki odhaja na Norveško
Olimpija : HJK
Sportal Olimpija je končno zares navdušila in razbila finskega prvaka
Sportal Kdo je poskrbel za najlepši gol in najlepšo obrambo?
Mura Domžale PLTS
Sportal Mura bila ogrožena le na začetku, nato je vse postavila na svoje mesto
Zlatko Zahović
Sportal Pri NK Maribor po razkritju plače Zlatka Zahovića: To ni korektno
Rudar Velenje
Sportal Po nori nedelji festival zadetkov tudi v ponedeljek! #video
NK Olimpija NK Triglav
Sportal Kapetan Olimpije ve, kdaj gre lažje #video
NK Olimpija NK Triglav
Sportal Prvakom se je odprlo tudi v domačem prvenstvu #video #foto
Dejan Milić
Sportal Ganljiva zgodba vratarja iz fužinskega geta, ki je odraščal brez očeta

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte