Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
10. 8. 2018,
4.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

9

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Branko Ilić Milan Mandarić Aleksandar Linta

Petek, 10. 8. 2018, 4.30

5 let, 8 mesecev

Branko Ilić

Kapetan Olimpije po zmagi odprl dušo in povedal, kaj zameri navijačem #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,32

9

Nogometašem Olimpije je zmagi nad finskim prvakom HJK s 3:0 vidno odleglo. Na čelu z Brankom Ilićem verjamejo, da je pomembna zmaga, ki jim je na široko odprla vrata do play-offa za ligo Europa, znanilec boljših časov, a prav kapetan je bil tisti, ki je po tekmi jasno povedal, kaj ga je v četrtek zvečer v Stožicah močno zmotilo.

Branko Ilić je bil zelo zadovoljen. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Branko Ilić je bil zelo zadovoljen. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Boljšega rezultata si skorajda ne bi mogli želeti. Zelo smo veseli, da smo zmagali s 3:0. Z današnje tekme lahko potegnemo veliko dobrega. Predvsem smo fantje pokazali, da zmoremo in lahko. Da si zaslužimo veliko več, kot smo dobili do zdaj. Moramo biti pa zdaj pametni. Ne smemo se preveč dvigovati. Kmalu nas čaka naslednja tekma," je po šele drugi zmagi Olimpije v tej sezoni na osmi tekmi v tej sezoni povedal Branko Ilić, ki je kljub veliki zmagi ekipi in predvsem sebi zameril ležernost na začetku tekme, ko so si Finci že takoj po prvem sodnikovem žvižgu priigrali nekaj velikih priložnosti.

"Tekmo smo začeli slabo na čelu z mano. V prvih petih minutah sem vstopil preveč ležerno. K sreči nismo bili kaznovani, a nas je to zbudilo. Končno nismo bili kaznovani za prvo napako, ki smo jo naredili. Potem smo prišli k sebi in odigrali mirno, zelo disciplinirano, predvsem pa smo bili učinkoviti v napadu, kar nam je v preteklosti povzročalo precej težav," je odkrito povedal izkušeni nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, ki ni ovinkaril tudi okoli dogodka v 78. minuti.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

Žvižgi soigralcu so ga zelo zmotili

Takrat je namesto strelca drugega gola Roka Kronavetra na igrišče vstopil 26-letni srbski branilec Marko Gajić, ki je v klub prišel poleti, in si ob vstopu na igrišče prislužil žvižge s tribun.

"Če žvižgate komurkoli od nas, žvižgate vsem," je navijačem sporočil kapetan Olimpije. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Če žvižgate komurkoli od nas, žvižgate vsem," je navijačem sporočil kapetan Olimpije. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Pa še to, da ne bom pozabil," se je sredi odgovora na neko drugo vprašanje spomnil kapetan Olimpije in nadaljeval. "Ko je prišel na igrišče, sem slišal, da so mu navijači žvižgali. Rad bi rekel, da ni pomembno, kdo igra in kakšen je njegov priimek, mi smo vedno ekipa. Noben igralec si pri vodstvu s 3:0 ne zasluži kaj takega. S tem, ko so žvižgali njemu, so navijači žvižgali tudi meni in mojim soigralcem. Mislim, da tega ne potrebujemo. Ponavljamo se že z govorjenjem o tem, koliko takih in drugačnih težav imamo, ampak danes to ni pomembno. Pomembno je, da smo dobro igrali," se je razgovoril 35-letni branilec, ki je bogato nogometno pot začel pri Olimpiji in se po letih igranja v tujini vanjo vrnil pred enim letom in pol.

O sporočilu Green Dragons Milanu Mandariću ni želel govoriti

O vzklikih organizirane navijaške skupine Green Dragons, ki so med tekmo predsedniku Milanu Mandariću sporočili, naj odide iz kluba, ni želel govoriti.

O skandiranju predsedniku Milanu Mandariću ni želel govoriti, trenerja Aleksandra Linto je pohvalil. | Foto: Urban Urbanc/Sportida O skandiranju predsedniku Milanu Mandariću ni želel govoriti, trenerja Aleksandra Linto je pohvalil. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Jaz sem samo nogometaš, resda kapetan, a o teh stvareh težko govorim. Rad bi samo povedal, da smo vsi del Olimpije. Ta je nad vsemi. Ljudje v klubu se menjajo, klub pa ostaja. Moramo dihati kot eno. O takih stvareh je brezpredmetno govoriti. Misli je treba usmeriti samo v igro. Vemo, da če bomo igrali tako, kot smo tokrat, bomo zmagovali in izboljšali stvari. Igralci, ljudje v upravi in navijači, vsi skupaj moramo narediti, da bo tako," je apel ljubljanski nogometni javnosti poslal nogometaš, ki se lahko pohvali s 64 nastopi v izbrani vrsti.

Olimpija : HJK
Sportal Začasni trener Olimpije po visoki zmagi: Rad bi ostal, ampak …

Začasni trener jim govori, da so pomembni samo oni

Za konec je spregovoril tudi o začasnem trenerju Aleksandru Linti in Srbu namenil nekaj toplih besed.

"Ni mu lahko, izgubil je svojega šefa. Je trener, ki se z nami, igralci veliko pogovarja. Poskuša nam vliti samozavest. Vseskozi nam govori, da smo ne glede na to, kaj bo z njim, pomembni predvsem igralci. Da se osredotočimo na tekme. Danes je tu on, jutri bo kdo drug. Da tudi od igralcev v ekipi nihče ni nezamenljiv. Da imamo priložnost za Evropo in jo moramo zgrabiti. Da moramo na vsaki tekmi garati in mora vsak izkoristiti priložnost, ki jo dobi," je o 42-letnem srbskem trenerju, ki je bil pomočnik svojega predhodnika Ilije Stolice in je v treh tekmah na klopi Olimpije dvakrat remiziral, enkrat pa zmagal, povedal prvi med enakimi med nogometaši državnih prvakov in dodal, da si v morebitnem play-offu za ligo Europa od možnih nasprotnikov Spartaka iz Trnave in Crvene zvezde iz Beograda želi druge. Nič čudnega, saj je nekdanji nogometaš njenega največjega tekmeca Partizana.

Nogometaše Olimpije, ki so v prvih treh tekmah nove sezone Prve lige Telekom Slovenije z dvema točkama na šestem mestu prvenstvene lestvice, pred potjo na Finsko v nedeljo sicer čaka še prvenstveno gostovanje v Kranju pri tamkajšnjem Triglavu.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte