Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
9.54

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Branko Ilić Luka Majcen NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 9.54

5 let, 8 mesecev

Po zmagi Olimpije v Kranju

Kapetan Olimpije ve, kdaj gre lažje #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
NK Olimpija NK Triglav | Kapetan Branko Ilić je v nedeljo dočakal prvo zmago v 1. SNL v tej sezoni. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Kapetan Branko Ilić je v nedeljo dočakal prvo zmago v 1. SNL v tej sezoni.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski prvak Olimpija je v vedno boljši formi. Po finskem prvaku HJK Helsinki (3:0 v četrtek) je mrežo napolnil še kranjskemu Triglavu (4:0) in dočakal prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije v tej sezoni. "Ko smo zadeli drugič, je igra stekla," je dejal kapetan zmajev Branko Ilić, zadovoljen tako z igro kot tudi rezultatom na Gorenjskem.

Branilci naslova so v vedno boljši formi. Če so v začetku sezone delovali zelo ranljivo, v napadu pa jim nikakor ni uspelo uresničiti načrtov, so v nedeljo za hrbet vratarja Triglava spravili kar štiri žoge.

Rudar Velenje
Sportal Po nori nedelji festival zadetkov tudi v ponedeljek! #video

Vedeli so, da bodo Kranjčani naredili zid

Aleksandar Linta kot prvi trener Olimpije še ni izgubil srečanja.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Aleksandar Linta kot prvi trener Olimpije še ni izgubil srečanja. Foto: Urban Urbanc/Sportida Toliko zadetkov v tej prvoligaški sezoni še niso dosegli. Na prejšnjih treh tekmah so se veselili le dveh zadetkov, v kranjskem Športnem parku pa so za veselje številnih privržencev zeleno-belih poskrbeli Stefan Savić, Dino Štiglec, Asmir Suljić in Kingsley Boateng. Štirje tujci Olimpije, ki so se vpisali med strelce in še popravili razpoloženje v taboru prvakov.

"Triglav je vedel, kaj jih čaka. Vedeli smo tudi, da se bodo tako branili in v zadnji vrsti naredili zid. Ključno je bilo, da smo zadeli takrat, ko prej nismo. Ko smo zadeli za 1:0, so se morali malce odpreti," je kapetan Branko Ilić poudaril pomembnost trenutka v 28. minuti, ko je Savić po podaji Issaha Abassa zadel v polno in prisilil gorenjske orle k bolj odprti igri.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Urban Urbanc/Sportida:

Fotogalerija
1 / 36

"Bili smo veliko boljša ekipa. Ko smo zadeli še drugič, je igra stekla. Veliko lažje je, ko igralci dobijo samozavest. Takrat gre vse samo od sebe," je nekdanji reprezentant vesel, da je Olimpija še utrdila samozavest. To je zelo pomembno, saj se za izbrance Aleksandra Linte, ki kot (začasni) prvi trener še ni izgubil – po dveh remijih (Celje doma in Crusaders v gosteh) je nanizal dve zmagi (HJK Helsinki doma in Triglav v gosteh) –, začenja teden resnice.

NK Olimpija NK Triglav
Sportal Prvakom se je odprlo tudi v domačem prvenstvu #video #foto

Najprej jih čaka zahtevno gostovanje na umetni travnati podlagi na Finskem, kjer bodo lovili play-off kvalifikacij za evropsko ligo, nato pa še večni derbi z Mariborom, ki jim je na lestvici ušel za pet točk in bo prihodnji konec tedna zagotovo napolnil Stožice.

"Med polčasom smo se dogovorili o določenih stvareh, se jih skušali držati, potem pa hitro prejeli zadetek za 0:2. Storili smo preveč napak, potem pa je naša igra razpadla. Ne bi smeli vsi planiti v napad, ampak se bolj držati rezultata. Hoteli smo obrniti tekmo, Olimpija pa nas je kaznovala še z dvema goloma, tako da smo doživeli težak poraz," je po najtežjem porazu v tej sezoni priznal napadalec Triglava Luka Majcen. To je bila prva tekma orlov v tej sezoni, ki so jo končali brez doseženega zadetka.

NK Domžale NK Aluminij
Sportal Domžale spet na zmagovalnih tirnicah #video

Velika premoč Olimpije, ki v sredo odhaja na Finsko

Strelski festival zmajev je v Kranju odprl Avstrijec srbskih korenin Stefan Savić. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Strelski festival zmajev je v Kranju odprl Avstrijec srbskih korenin Stefan Savić. Foto: Urban Urbanc/Sportida Da se forma Olimpije dviga, nazorno priča tudi pogled na statistiko. V soparnem vremenu je bila premočno v korist Olimpije. Prvak je bil proti klubu, ki je v prejšnji sezoni ohranil prvoligaški obstanek pet minut pred dvanajsto, šele v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev lige, v strelih na gol uspešnejši kar z 20:6, od tega 9:1 v okvir vrat.

Vratar zmajev Aljaž Ivačič je bil skoraj brez dela, prvo tekmo v 1. SNL je odigral 27-letni Latvijec Vitalijs Maksimenko, posest žoge je bila na strani zmajev (64 proti 36 odstotkom), kar že napoveduje filozofijo in slog igre, ki jo zagovarja srbski strateg Linta. Pred njim jo je skušal ekipi vcepiti njegov donedavni šef Ilija Stolica, a so preveč trpeli rezultati, pa tudi odnosi z nekaterimi igralci. Zmaji niso doživeli poraza že šest tekem zapored.

Zmaji bodo v sredo odpotovali v Helsinke.

Sportal Maribor ponižal Gorico: Tavares že pri številki 141! #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte