Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2019,
22.05

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

10

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 11. 8. 2019, 22.05

4 leta, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 5. KROG

Olimpija po zanesljivi zmagi znova na vrh, premierna zmaga Celja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

10

NK Rudar Velenje NK Olimpija | Olimpija je slavila v Velenju. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Olimpija je slavila v Velenju.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Na zadnji tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v Velenju odpravila Rudar in se znova povzpela na vrh prvenstvene lestvice. Na prvi nedeljski tekmi so Domžalčani in Celjani uprizorili pravo strelsko poslastico, ki se je končala s premierno zmago Celjanov v tej sezoni (3:5). Branilci naslova Mariborčani so v soboto premagali Tabor (4:2) in dočakali prvo zmago v tej sezoni. Mura je v gosteh nadigrala Triglav (3:1) in poskočila na tretje mesto, Aluminij pa se je po petkovi zmagi nad Bravom (1:0) utrdil tik pod vrhom.

Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Zahović ni sprejel odstopa Milaniča: Ni kriv on, krivi smo mi
Darko Milanič
Sportal Pretres v Ljudskem vrtu? Darko Milanič naj bi ponudil odstop.

Zadnje poglavje 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je odvilo v Velenju, kjer se je zmage veselila vodilna Olimpija. Mrežo Rudarja je že v 10. minuti načel Luka Menalo, ki je v 37. minuti zadel še enkrat, a je sodnik zadetek zaradi (spornega) prepovedanega položaja, v katerem se je znašel Ante Vukušić, razveljavil. Protesti gostujoče ekipe niso trajali dolgo, saj je ob izteku prvega polčasa vodstvo Olimpije povišal prav Vukušić. Končni izid 0:3 je v 88. minuti z bele točke postavil Endri Čekiči.

Video: razveljavljen zadetek Menala

Se je sodnik odločil pravilno, ko je razveljavil zadetek Menala?

  • Da
    13,87 %
    66 glasov
  • Ne
    80,25 %
    382 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    5,88 %
    28 glasov
Oddanih 476 glasov

Olimpija je tako ohranila dve točki prednosti pred drugouvrščenim Aluminijem, tretja Mura, ki ima odigrano tekmo manj, za Olimpijo zaostaja pet točk, prvaki iz Maribora pa sedem. Rudar, ki se je kot prvi prvoligaš v tej sezoni odločil za menjavo glavnega trenerja Almirja Sulejmanovića, po njej pa odslovil še športnega trenerja Marijana Pušnika, pod vodstvom Janija Žilnika še ni našel poti do prve zmage. Velenjčani so po petih krogih pri treh točkah, kar jih uvršča na predzadnje mesto.

Almir Sulejmanović
Sportal Odstavljeni trener Rudarja ne more več molčati
Milan Mandarić
Sportal Mandarić še vedno jezen na sodnika in Uefo

Strelski praznik v Domžalah

Nedeljski spored petega kroga sta odprli ekipi Domžal in Celja. Ekipi, ki do tega kroga še nista slavili, sta postregli s pravo strelsko poslastico, prvega uspeha v novi sezoni pa so se na koncu veselili celjski nogometaši, medtem ko Domžale z odigrano tekmo manj še vedno ostajajo brez zmage in na zadnjem mestu.

Dario Vizinger in Mitja Lotrič sta načela mrežo Celja. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Dario Vizinger in Mitja Lotrič sta načela mrežo Celja. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Strelski praznik v domžalskem športnem parku je že v 13. minuti začel Dario Vizinger, Celjani pa so po golih Mitje Lotriča in Luke Kerina po prvem polčasu vodili že s 3:0. Takoj na začetku drugega dela je še drugič na tekmi zadel Kerin in delovalo je, da so Domžale na robu katastrofe. A že v naslednji akciji je zaostanek na 1:4 znižal Matej Podlogar, nato pa je dva zadetka pristavil še Senijad Ibričić. V zaključku tekme je Vizinger zadel še drugič na tekmi in Celjanom zagotovil prve tri točke v sezoni. 

Pri Domžalah sta prvič v začetni enajsterici zaigrala Žiga Repas in Dejan Lazarevič, ki je odpravil poškodbo, a to ni bilo dovolj za uspeh. Na drugi strani so Celjani v prvenstvu slavili prvič po osmih tekmah, pred obračunom z Domžalami so v prvi ligi nazadnje slavili daljnega 12. maja v Kranju.

Maribor v petem poskusu do prve zmage

Večerni sobotni spopad v Mariboru je zadovoljil okus številnih nogometnih sladokuscev. Pomerila sta se aktualni prvak Maribor in drugoligaški podprvak Tabor Sežana. Pričakovana je bila prepričljiva zmaga vijolic, ki so veljali za absolutne favoritinje, a so se po veliki zmagi nad Domžalami s svojimi načrti na Štajersko neustrašno podali tudi Primorci.

Prvi zadetek Luke Zahovića v prvem nastopu v tej sezoni:

Mariborčane že v torek čaka nov naporen izziv, gostovanje v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov v Trondheimu proti Rosenborgu (1:3). Darko Milanič zato v dvoboj pričakovano ni vstopil z najmočnejšo postavo. Sežanci so kmalu pokazali, da bodo trd oreh za prvake. Priigrali so si nekaj priložnosti, nato pa je Dino Hotić z novo mojstrovino popeljal Maribor v vodstvo. Ni trajalo dolgo, saj je izkušeni srbski napadalec Predrag Sikimić izkoristil neodločnost mariborske obrambe in izenačil na 1:1. V zadnji minuti prvega polčasa si je Stjepan Babić nespametno prislužil rdeči karton. To je bil velik udarec za goste.

V drugem delu je Maribor s težko pričakovanim prvencem v vodstvo popeljal Rudi Požeg Vancaš, a se Razdrhova četa ni predala. Prek Sikimića je še enkrat izenačila, a ni zdržala do konca. Povratnik Luka Zahović in Rok Kronaveter sta v zaključku srečanja prevesila tehtnico na stran gostiteljev. Mariboru se je v peto končno posrečilo zmagati v 1. SNL. Tako dolgo je na prvo zmago v sezoni čakal le še leta 2005. Vijolice s tekmo več za največjim tekmecem Olimpijo zaostajajo štiri točke. 

Še neporažena Mura nadigrala Gorenjce

Sobotno dogajanje v Prvi ligi Telekom Slovenije se je začelo v Kranju, kjer je Mura v sončnem vremenu osrečila zveste navijače, ki so se v velikem številu odpravili na Gorenjsko. Črno-beli so ohraniti niz neporaženosti v tej sezoni in se z drugo zmago v tej sezoni, v kateri jih čaka 12. septembra še prestavljeni dvoboj z Domžalami, povzpeli na tretje mesto.

Zadetek Klemna Šturma po napaki Luke Čadeža: 

Prvič se je mreža Triglava zatresla v 22. minuti, ko je Klemen Šturm streljal z velike razdalje, nato pa si je veliko napako privoščil mladi vratar gostiteljev Luka Čadež. Marin Karamarko je ob koncu prvega dela podvojil prednost na 2:0, nato pa je kapetan Triglava Luka Majcen s hitrim zadetkom v 47. minuti vzbudil upanje gostiteljem. Mura je odgovorila z nizom priložnosti, Luka Bobičanec pa je po mojstrski akciji kronal premoč gostov v 78. minuti za končnih 3:1.

Aluminij in Štor pod vrhom 1. SNL

Nogometaši Aluminija so v tej sezoni nepremagljivi. Še v peto so jo odnesli brez poraza, zbrali pa kar 11 točk in se po uvodni tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije, v kateri so v Ljubljani premagali Bravo z 1:0, do nedelje ponovno zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Kidričani so zadeli v polno na začetku drugega polčasa, ko je lepo podajo Dejana Petrovića v zadetek pretopil Luka Štor.

Zadetek Luke Štora:

Mladi napadalec, ki je v preteklosti igral za Aluminij kot posojen igralec Maribora, nato pa postal polnopravni član Kidričanov, je zadel v polno že četrtič v tej sezoni in na lestvici najboljših strelcev tekmovanja poskočil na "samostojno" prvo mesto. Gostje so v 82. minuti ostali brez ''obrambnega stebra'' Stanleyja Amuzieja, a do konca dvoboja vzdržali nalet gostiteljev ter zadržali prednost. V prihodnjem krogu jih čaka derbi vodilnih, ko se bo v Kidričevem mudila Olimpija.

Sportal Kateri je bil najlepši? #video

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

4 - Senijad Ibričić (Domžale), Luka Štor (Aluminij), Ante Vukušić (Olimpija)
3 - Luka Bobičanec (Mura), Mitja Lotrič (Celje), Luka Majcen (Triglav), Aljoša Matko (Bravo), Predrag Sikimić (Tabor), David Tijanić (Triglav),
2 - Endri Čekiči (Olimpija), Dino Hotić (Maribor), Luka Kerin (Celje), Luka Menalo (Olimpija), Asmir Suljić (Olimpija), Žiga Škoflek (Rudar Velenje), Luka Šušnjara (Mura), Dario Vizinger (Celje)
...

Poročilo s tekme:

Fotogalerije s tekme:

Rudar : Olimpija, fotograf Jurij Vodušek/Sportida

Fotogalerija
1 / 37

Triglav : Mura, fotograf Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 17

Bravo : Aluminij, fotograf Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 10

Videovrhunci s tekme:

Rudar Velenje : Olimpija 0:3

Domžale : Celje 3:5

Maribor : Tabor 4:2

Triglav : Mura 1:3

Bravo : Aluminij 0:1

Ne spreglejte