Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 8. 2019,
17.14

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

7

Natisni članek

Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Nedelja, 11. 8. 2019, 17.14

4 leta, 8 mesecev

Sprememba trenerja v Mariboru?

Pretres v Ljudskem vrtu? Darko Milanič naj bi ponudil odstop.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

7

Darko Milanič | Bo Darko Milanič prihodnji teden še trener Maribora? | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Bo Darko Milanič prihodnji teden še trener Maribora?

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Informacije so sicer zgolj neuradne, a v Mariboru so se razširile govorice, da je Darko Milanič Zlatku Zahoviću ponudil odstop. Uradne potrditve za zdaj nismo dobili. "Tega ne bomo komentirali," nam je odgovoril tiskovni predstavnik slovenskega prvaka Željko Latin, pisanja slovenskega športnega dnevnika Ekipe pa ni želel potrditi niti športni direktor Zahović. Milaniča nam ni uspelo dobiti.

Darko Milanič
Sportal Spremenjenemu Mariboru je odleglo, zdaj pa po velik podvig na sever Evrope

Športni dnevnik Ekipa na svoji spletni strani, takšne informacije pa so se razširile tudi na nekaterih forumih in družabnih omrežjih, piše o tem, da je Darko Milanič, trener Maribora, danes ponoči športnemu direktorju Zlatku Zahoviću ponudil odstop. Izolan je kljub številnim lovorikam in uspehom že nekaj časa na udaru dela mariborskih navijačev, ki so ga z žvižgi "nagradili" tudi po sobotni prvenstveni zmagi nad Taborom v Ljudskem vrtu s 4:2, prvi mariborski v petem poizkusu v prvenstvu v tej sezoni. Zato naj bi zdaj podlegel pritiskom navijačev in se odločil, da bo odšel.

Se bosta Milanič in Zlatko Zahović spet razšla? | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Se bosta Milanič in Zlatko Zahović spet razšla? Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Zahović in tiskovni predstavnik Maribora brez komentarja

Informacijo smo poskušali preveriti pri glavnih akterjih zgodbe in najprej klicali Milaniča, ki pa se na naš klic ni odzval. Potem smo poizkusili s tiskovnim predstavnikom kluba Željkom Latinom, a je telefon, vsaj v prvo, zvonil v prazno, nato pa v imeniku poiskali še številko Zahovića. "Pokličite Željka Latina, on je pravi naslov za ta odgovor," nam je v svojem slogu odgovoril športni direktor Mariborčanov in imel pripravljen tudi odgovor na naše besede o tem, da smo tiskovnega predstavnika Maribora klicali, a se ni javil. "Potem pa vam ne morem pomagati," je povedal Zahović in postregel z manevrom, ki ga je v preteklosti uporabil že večkrat.

Malo za tem nam je klic vrnil Latin, ki v Ljudskem vrtu že vrsto let opravlja funkcijo predstavnika za stike z javnostjo. "Tega ne bomo komentirali. Na vsako informacijo, ki se pojavi v javnosti, se ne moremo odzvati," nam je povedal in dodal, da je Milanič danes, ko so Mariborčani dopoldne opravili trening, bil na štadionu. Našega vprašanja, ali je tudi vodil trening, ni želel komentirati.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Večer evrogolov, šokov, nepozabnih prvencev in izključitev v Ljudskem vrtu #video

Odgovor že v ponedeljek dopoldne?

Kakorkoli že, odgovor na vprašanje, ali je Milanič res ponudil odstop in predvsem to, ali ga je njegov nadrejeni, Zahović, sprejel, bomo dobili verjetno že jutri zgodaj dopoldne, ko Mariborčane čaka pot v Trondheim.

Tam slovenskega prvaka v torek zvečer na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov čaka lov na velik podvig. Pokušal bo priti do velikega preobrata po porazu na domači tekmi z 1:3 in se uvrstiti v play-off za uvrstitev v elitno evropsko nogometno tekmovanje. Če jim bo uspelo, si bodo že zagotovili vsaj skupinski del lige Europa.

Mariboru je prinesel šest prvenstvenih naslovov, tri pokalne in tri superpokalne lovorike, ligo prvakov in dve ligi Europa. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mariboru je prinesel šest prvenstvenih naslovov, tri pokalne in tri superpokalne lovorike, ligo prvakov in dve ligi Europa. Foto: Grega Valančič/Sportida

Najuspešnejši slovenski trener, ki je Mariboru prinesel številne uspehe

Milanič, ki je decembra 2017 pogodbo z Mariborom podaljšal do leta 2021, je trener Maribora drugič. Z drugim obdobjem na klopi najbolj trofejnega slovenskega kluba je začel marca 2016 in od takrat z njim osvojil dva naslova slovenskega prvaka, enkrat pa se z Mariborčani uvrstil tudi v ligo prvakov.

Safet Hadžić, Darko Milanič
Sportal Kralj Safet in ribič Darko

Primorec, ki je v Sloveniji sedel še na klopeh ajdovskega Primorja in Gorice, je s šestimi naslovi slovenskega prvaka ob Bojanu Prašnikarju najuspešnejši trener v zgodovini slovenske lige. Vseh šest prvenstvenih lovorik je osvojil z Mariborom. Z njim se je veselil tudi treh zmag v slovenskem pokalu in se ob ligi prvakov z vijoličastimi dvakrat uvrstil tudi v skupinski del lige Europa.

Milanič, ki je na klopi Maribora vodil več kot 400 tekem, je rekorder po številu tekem v prvi slovenski ligi in najboljši tudi, ko beseda nanese na absolutno in povprečno število točk, osvojenih v najboljši slovenski ligi.

Utegne Milaniča, če bo res odšel, naslediti Oliver Bogatinov? | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Utegne Milaniča, če bo res odšel, naslediti Oliver Bogatinov? Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor ima (vsaj) dve rešitvi znotraj kluba

Če bo Milanič zares odšel, bo Zahović seveda moral iskati novega trenerja. V tem primeru se ponuja več rešitev, nekaj jih lahko športni direktor Maribora najde tudi znotraj kluba.

Ena izmed njih je Milaničev pomočnik Saša Gajser, ki je v preteklosti že bil vršilec dolžnosti glavnega trenerja Maribora, druga pa Oliver Bogatinov. Obetavni slovenski trener je v prejšnji sezoni navdušil na klopi Aluminija iz Kidričevega, letos pa se preselil v Ljudski vrt, kjer ima trenutno naziv strokovni vodja nogometne šole NK Maribor.

Darko Milanič Maribor Rosenborg
Sportal Milanič ni skrival razočaranja: Zdaj je težje, a ne bomo obupali
Maribor - Rosenborg
Sportal Besede Tavaresa, ki ne bodo všeč Rosenborgu #video
Ne spreglejte