Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2019,
22.15

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar Velenje Luka Menalo Ante Vukušić Endri Čekiči

Nedelja, 11. 8. 2019, 22.15

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Olimpija

Olimpija s četrto zmago znova prva, Rudar še naprej brez uspeha #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
NK Rudar Velenje NK Olimpija | Olimpija je zmagala s 3:0. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Olimpija je zmagala s 3:0.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Nogometaši Olimpije so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 3:0 (2:0).

NK Rudar Velenje NK Olimpija
Sportal Olimpija po zanesljivi zmagi znova na vrh, premierna zmaga Celja #video

Ljubljančani so v zadnji tekmi kroga lovili vrnitev na prvo mesto lestvice, kamor so se po zmagi začasno zavihteli nogometaši Aluminija. Velenjčani, ki so v tej sezoni že odščipnili točko tudi Mariboru, a še niso zmagali, pa so se po današnji zmagi Celjanov znašli na predzadnjem mestu.

Po koncu dvoboja v Velenju je favorizirana ljubljanska zasedba pričakovano slavila, bilo je 3:0, in je s 13 točkami spet na vrhu prvenstvene lestvice.

Večji del prvega polčasa so Ljubljančani prevladovali, nizali priložnosti in tudi zadevali. Za hitro vodstvo je v deseti minuti poskrbel Luka Menalo, ki je mladega domačega vratarja Tomaža Stopajnika premagal po dobri podaji Maria Jurčevića.

Vodstvo bi gostje lahko povišali še po akcijah Endrija Cekicija v 22. in Stefana Savića v 25. minuti. V 30. minuti je Ante Vukušić sicer zadel prečko, a je bil pred tem v prepovedanem položaju, isti igralec pa je bil tri minute pozneje ob strelu Menala z roba kazenskega prostora, ko je žoga sicer končala v mreži, po oceni sodnika Mateja Juga tudi v prepovedanem položaju, tako da gol ni obveljal.

Luka Menalo je dosegel prvi zadetek za Olimpijo. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Luka Menalo je dosegel prvi zadetek za Olimpijo. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

A Olimpija je premoč kronala še v prvem polčasu z drugim golom, tik pred koncem je namreč domači obrambi ušel Vukušić, ki je z natančnim strelom matiral Stopajnika. Domači so imeli praktično edino polpriložnost nekaj minut pred tem, ko je branilec Olimpije Macky Bagnack slabo podal vratarju Nejcu Vidmarju, a potem vendarle prišel do žoge še pred Dominikom Radićem.

Miren drugi polčas

Nadaljevanje je bilo bolj mirno, gostje so se zadovoljili z vodstvom in terensko premočjo. V 55. minuti bi sicer Menalo lahko poskrbel za povišanje vodstva, a je bil vratar Stopajnik zbran ob njegovem strelu z nekaj metrov.

Pozneje so si nekaj priložnosti priigrali tudi domači, vratarja Nejca Vidmarja pa je v 77. minuti najbolj zaposlil Josip Filipović, a se je akcija končala le s kotom za Velenjčane.

Po kotu za goste v 79. minuti pa je nevarno meril Bagnack, toda zadel le prečko. Zmago Olimpije pa je dokončno potrdil Cekici, ki je v 88. minuti izkoristil enajstmetrovko, potem ko je David Kašnik nepravilno oviral Menala. V 90. pa je po strelu Vukušiča prek vratarja Kašnik v zadnjem trenutku žogo še izbil v kot.

Današnja tekmeca bosta v naslednjem krogu gostovala, v nedeljo, 18. avgusta, bo Rudar igral pri Muri, v obračunu z vrha pa Olimpija odhaja k Aluminiju.

Rudar Velenje : Olimpija 0:3 (0:2)

Stadion ob jezeru, sodniki: Jug, Bensa, Černe.

Strelci: 0:1 Menalo (10.), 0:2 Vukušić (45.), 0:3 Cekici (88., 11-m).

Rudar Velenje: Stopajnik, Hrubik, Kašnik, Radić, Škoflek (od 62. Trifković), Filipović, Kitek, Tučić (od 75. Petrovič), Krefl, Pušaver (od 46. Lovenjak), Kobiljar.

Olimpija: Vidmar, Maksimenko, Bagnack, Menalo, Cekici, Vukušić, Jurčević, Andrejašič, Putinčanin, Savić, Tomić.

Rumeni kartoni: Kobiljar, Filipović, Petrović, Kašnik; Bagnack.

Rdeč karton: /.

Potek tekme v Velenju:

Konec tekme v Velenju. Olimpija je zmagala s 3:0 in se znova povzpela na vrh prvenstvene lestvice, Rudar ostaja na devetem mestu.

GOOOL! Olimpija je v 88. minuti dokončno potrdila zmago v Velenju. V kazenskem prostoru Olimpije je prekršek nad Luko Menalom storil David Kašnik, z bele točke pa je na 3:0 povišal Endri Čekiči.

Video: enajstmetrovka Čekičija:

65. minuta: za nami je 20 minut igre v drugem polčasu. Olimpija še naprej napada, Rudar pa zaenkrat še ni prišel do prave priložnosti.

Začetek drugega dela na štadionu Ob jezeru. Lahko domači nogometaši v drugih 45 minutah pripravijo preobrat?

Konec prvega polčasa v Velenju.

GOOOL! Olimpija je ob izteku prvega polčasa povišala vodstvo na 2:0. Znova je prišlo do nesporazuma v obrambnih vrstah Rudarja, kar je znal izkoristiti Ante Vukušić, ki je v boju ena na ena z natančnim strelom po tleh premagal vratarja Stopajnika. Vukušić se je s četrtim zadetkom na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z Luko Štorom (Aluminij) in Senijadom Ibričićem (Domžale).

Video: gol Vukušića:

37. minuta: Luka Menalo je zadel še drugič na tekmi, a gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. V kazenski prostor je podal Jurčević, Čekiči je podaljšal do Menala, ki je premagal vratarja Stopajnika, a je sodnik gol Olimpije razveljavil, saj se je Jurčević ob golu Menala znašel v prepovedanem položaju, kljub temu, da ni vplival na potek igre.

Video: razveljavljen gol Menala:

Se je sodnik odločil pravilno, ko je razveljavil zadetek Menala?

  • Da
    13,87 %
    66 glasov
  • Ne
    80,25 %
    382 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    5,88 %
    28 glasov
Oddanih 476 glasov

27. minuta: nova priložnost za Olimpijo. V kazenski prostor Rudarja je podal Stefan Savić, ob tem sta bila nemočna dva obrambna igralca Rudarja, Mario Jurčević je žogo lepo prepustil Endriju Čekičiju, a je bil vratar Stopajnik na mestu.

Video: priložnost Čekičija:

GOOOL! Olimpija vodi v Velenju. V 10. minuti je napako v velenjskih vrstah storil Žiga Škoflek, Mario Jurčević je prestreženo žogo odbil Luke Menala, ki se je sam znašel pred vratarjem Stopajnikom in dosegel svoj drugi zadetek v tej sezoni. 

Video: gol Menala:

Začetek tekme v Velenju.

Kakšni sta začetni postavi obeh ekip?

Zadnje poglavje 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v Velenju. Rudar, ki je kot prvi prvoligaš v tej sezoni posegel po menjavi glavnega trenerja Almirja Sulejmanovića, po njej pa odslovil še športnega trenerja Marijana Pušnika, bo pod vodstvom Janija Žilnika iskal pot do prve zmage proti najtežjemu mogočemu tekmecu.

Olimpija igra v tem trenutku najbolj všečen nogomet v Sloveniji. Ta prinaša tudi rezultate, Ljubljančani pa želijo prednost, ki so jo v uvodu sezone nabrali pred največjimi tekmeci, vsaj zadržati, če ne še povečati. Zato je edini cilj zmajev na stadionu Ob jezeru nova zmaga.

"Cilj je, da tekmo za tekmo odigramo superiorno, gledljivo za navijače in poskušamo zmagati na vsaki tekmi," sporoča strateg Ljubljančanov Safet Hadžić. Načrte mu bodo poskušali prekrižati knapi, ki so z mlado ekipo - na zadnji tekmi je bila povprečna starost igralcev le 21 let in pol - v Kidričevem ostali neporaženi (1:1), zdaj pa želijo na domači zelenici po Mariboru v tej sezoni pokvariti načrte še Olimpiji. Ta ima v nasprotju z Rudarjem dolgo klop, kar ji bo prišlo zelo prav v zelo napornem delu sezone.

 

 

Ne spreglejte