Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2019,
19.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Luka Štor NK Aluminij NK Bravo

Petek, 9. 8. 2019, 19.50

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Aluminij

Luka Štor dokazal, zakaj je najbolj vroč strelec 1. SNL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Bravo Aluminij | Bravo je v petek na domačem igrišču ostal praznih rok proti Aluminiju. | Foto Vid Ponikvar

Bravo je v petek na domačem igrišču ostal praznih rok proti Aluminiju.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija so v tekmi 5. kroga 1. slovenske nogometne lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0), Luka Štor pa je dosegel že četrti zadetek v tej sezoni in je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije.

NK Rudar Velenje NK Olimpija
Sportal Olimpija po zanesljivi zmagi znova na vrh, premierna zmaga Celja #video
Bravo : Aluminij 0:1 (0:0)

Stadion v Športnem parki Šiška, sodniki: Tkalčič, Benc, Šumer.

Strelec: 0:1 Štor (50.).

Bravo: Vekić, Ihbeisheh, Brekalo, Zec, Vrljičak, Žinko, Agboyi, Matko, Kirm (od 77. Kancilija), Mensah, Križan (od 62. Nukić).

Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Jakšič, Horvat, Petrović, Amuzie, Vrbanec, Krajnc (od 86. Ploj), Leko (od 66. Matjašič), Štor (od 90. Živković).

Rumeni kartoni: Matko; Amuzie, Štor, Jakšić, Matjašič.
Rdeč karton: Amuzie (82.).

Nogometaši Aluminija nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Trener Brava Dejan Grabič je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili.

Fotogalerija s tekme, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 10

Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča.

Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih stoodstotnih priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati.

Štoru ni bilo težko zatresti mreže

Zato pa ga je ugnal v 50. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviću, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže.

Zadetek Luke Štora:

Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gosti v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostil Olimpijo, Bravo pa se bo na drugi zaporedni domači tekmi meril z Domžalami.

Dogajanje v živo v Ljubljani:

Konec tekme. Kidričani so zadržali prednost tudi z igralcem manj in v Ljubljani premagali Bravo z 1:0. V petih krogih so osvojil kar 11 točk. Ostajajo brez poraza, na lestvici pa so vsaj do nedelje zvečer prehiteli Olimpijo in se ponovno polastili prvega mesta.

82. minuta: Težave za goste. Obrambni steber Stanley Amuzie si je po nespametnem posredovanju nad Ibrahimom Mensahom prislužil drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča. Kidričani ostajajo z igralcem manj, Amuzie pa bo s tem preskočil tudi derbi prihodnjega kroga, ko se bodo Kidričani pomerili z Olimpijo.

Rdeči karton Stanleyja Amuzieja:

79. minuta: Ante Vrljičak se je odločil za strel z razdalje, žoga se je odbila od obrambe Aluminija, malenkostno spremenila smer in švignila mimo vratnice. Ostaja 1:0 za Aluminij.

Strel Anteja Vrljička:

77. minuta: Namesto Andraža Kirma je v igro vstopil Miha Kancilija. Gostje so vse bližje dragoceni zmagi, s katero bi nadaljevali niz neporaženosti.

72. minuta: Tekmeca sta izenačena po številu strelov v okvir vrat (3:3). 1:1 je bilo v prvem polčasu, 2:2 pa v nadaljevanju. Kar se tiče zadetkov, vodijo Kidričani z 1:0. 

66. minuta: Menjali so tudi gostje. Jure Matjašič je vstopil v igro namesto Nikole Leka in le minuto pozneje sodeloval v akciji, v kateri je Matic Vrbanec strelja v bližnji kot domačih vrat, a se je izkazal Igor Vekić in odbil žogo v kot. Matjašič je nevarno streljal v 69. minuti, a je David Brekalo odbil žogo v kot.

Priložnost Matica Vrbanca:

62. minuta: Prva menjava na tekmi. Namesto Mitje Križana prihaja v igro pri Bravu Mustafa Nukić.

Goooool! 0:1! Luka Štor, ki igra v Kidričevem kot posojen nogometaš Maribora, je popeljal Aluminij do vodstva. Dejan Petrović mu je podal z desne strani, 21-letni napadalec pa je z neposredne bližine z glavo zatresel mrežo ljubljanskega kluba. Štor je s štirimi kralj prvoligaških strelcev.

Zadetek Luke Štora:

Konec prvega polčasa. Gledalci niso videli zadetkov. Če bi si Aluminij v drugem delu izboril pot do zmage, bi na lestvici prehitel tudi Olimpijo in se polastil prvega mesta. 

44. minuta: Lepa priložnost Brava! Mitja Križan je zapretil po strelu z glavo, a je Luka Janžeković z izjemnim posredovanjem preprečil vodstvom gostiteljev.

Priložnost Brava:

43. minuta: Prekrasna parada Igorja Vekića po strelu Matica Vrbanca. Kidričani so zapretili, a ostaja pri 0:0.

Priložnost Aluminija:

28. minuta: najboljši strelec Aluminija Luka Štor se je odločil za strel z okrog 20 metrov in namučil vratarja Brava Igorja Vekića. To je bil prvi strel, ki je romal v okvir vrat gostiteljev.

Priložnost Luke Štora:

22. minuta: Kratka prekinitev v Ljubljani. Zaradi visokih temperatur je sodnik Bojan Tkalčič omogočil nogometašem osvežitev. V slovenski prestolnici je v času tekme 28 stopinj.

14. minuta: Prvi strel v okvir vrat. Andraž Kirm je s kota podal Davidu Brekalu, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru Aluminija, a je njegov strel Luka Janžeković brez težav ukrotil. 

12. minuta: proti vratom Brava je z zahtevnim strelom, volejem izven kazenskega prostora streljal Lucas Mario Horvat in zgrešil cilj. Maloštevilni gledalci še čakajo na pravo priložnost, ob kateri bi zadišalo po zadetku.

6. minuta: Ibrahim Arafat Mensah, strelec zgodovinskega zadetka za prvo zmago Brava v Prvi ligi Telekom Slovenije, je sprožil nevaren strel z roba kazenskega prostora. Žoga je zletela nad prečko. Ostaja 0:0.

Začetek tekme v Ljubljani! Aluminij igra v postavi Janžeković, Amuzie, Jakšić, Martinović, Kontek, Krajnc, Leko, Petrović, Vrbanec, Horvat in Štor.

Prvoligaška karavana se bo v 5. krogu najprej ustavila v Ljubljani. Bravo bo v Športnem parku Šiška gostil Kidričane, dvoboj pa lahko spremljate v neposrednem prenosu na Planet 2. Prvoligaški novinci imajo priložnost, da po Sežani na domačem igrišču ukanijo še Aluminij, osredotočili pa se bodo tudi na igro v obrambi, saj želijo prejemati manj zadetkov. "Obstanek v ligi si bomo zagotovili z obrambo," sporoča trener Dejan Grabić, ki ni zadovoljen s povprečjem dveh prejetih golov na tekmo.

Gostje iz Štajerske imajo posebno motivacijo, saj jih lahko zmaga ponovno ponese na vodilni položaj. Sezono so začeli imenitno, po štirih krogih so še neporaženi, na lestvici pa zaostajajo le za Olimpijo, ki jo prvenstveni izziv čaka šele v nedeljo. Hrvaški strateg Slobodan Grubor, ki ima tudi avstrijsko državljanstvo, ima za današnjo tekmo na razpolago tudi 21-letnega Hrvata Renata Pantalona. Računal pa bo tudi na zelo razigranega strelca. To je Luka Štor, ki je dosegel tri zadetke, toliko kot še trije nogometaši v tej sezoni.

Med njimi je tudi Aljoša Matko, mladi napadalec iz Bele krajine, ki ga je Bravu posodil Maribor, tako da se v Šiški obeta poseben strelski spopad. Zanimivo je, da bo to sploh prvi spopad članskih zasedb Brava in Aluminija v zgodovini slovenskega nogometa.

 

Ne spreglejte