Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2019,
19.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Triglav

Sobota, 10. 8. 2019, 19.50

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Mura

Začelo se je z napako najstnika Triglava, končalo z mojstrovino Bobičanca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
NK triglav NK Mura PLTS | Mura se je iz Gorenjske vrnila bogatejša za tri točke. | Foto Vid Ponikvar

Mura se je iz Gorenjske vrnila bogatejša za tri točke.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Mure so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav Kranj s 3:1 (2:0).

NK Rudar Velenje NK Olimpija
Sportal Olimpija po zanesljivi zmagi znova na vrh, premierna zmaga Celja #video

Triglav : Mura 1:3 (0:2)

Stadion ŠC Kranj, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.

Strelci: 0:1 Šturm (22.), 0:2 Karamarko (45.), 1:2 Majcen (47., 11-m), 1:3 Bobičanec (78.).

Triglav Kranj: Čadež, Kumer, Arh Česen, Mertelj, Tijanić, Udovič (od 76. Herić), Rogelj, Mlakar (od 88. Žurga), Kryeziu, Majcen, Aliaga (od 71. Petrič).

Mura: Obradovič, Šturm, Kozar, Maruško, Horvat, Bobičanec, Šporn (od 73. Brkić), Maroša (od 89. Mulić), Karamarko, Kous, Bubnjar (od 58. Šušnjara).

Rumeni kartoni: Karamarko, Arh Česen, Majcen; Kous.
Rdeči karton: /

Muraši so se z drugo zmago v sezoni (ob tekmi manj) povzpeli na začasno tretje mesto, potem ko so v Kranju večino dvoboja obvladovali nasprotnika in imeli ob koncu tudi priložnost za še izdatnejšo zmago. Domači pa so sicer imeli dobra obdobja, a so bili takrat premalo učinkoviti, da bi lahko iztržili kaj več.

Velika napaka domačega vratarja za vodstvo Mure

Mladi vratar Luka Čadež si je sredi prvega polčasa privoščil veliko napako, ki je botrovala prvemu zadetku Mure. | Foto: Vid Ponikvar Mladi vratar Luka Čadež si je sredi prvega polčasa privoščil veliko napako, ki je botrovala prvemu zadetku Mure. Foto: Vid Ponikvar Prvi polčas so bolje začeli gostje, vratarja Luko Čadeža je v tretji minuti z nevarnim strelom preizkusil Amadej Maroša. Domači pa so šele v 20. minuti prišli do prvega strela proti vratom Mure, od daleč je sprožil David Tijanić.

V 22. minuti je domači vratar naredil veliko napako; izbijal je žogo, ki jo je kakšnih 35 metrov od gola ustavil Klemen Šturm. Sprva ni bilo videti, da bi lahko s take razdalje nevarno ogrozil vratarja, toda presenetil je ne najbolje postavljenega Čadeža, ki mu je žoga med rokama ušla v mrežo.

Prejeti gol je vendarle spodbudil Kranjčane, da so zaigrali bolje. Toda prav nevarni niso bili, še največkrat je poskušal Tijanić, a je vratar Matko Obradović njegove poskuse ubranil, ali pa je žoga zletela mimo vrat.

Fotogalerija s tekme, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 17

Ob koncu prvega dela pa se je tehtnica spet nagnila na stran gostov. Bobičanec je najprej za las zgrešil, že globoko v sodnikovem dodatku pa so po kotu z desne strani domači pozabili na Marina Karamarka, ki je z glavo meril natančno pod prečko.

Triglav ekspresno znižal zaostanek

Luka Majcen je dosegel zadetek upanja za Triglav po minuti igranja v drugem polčasu. | Foto: Vid Ponikvar Luka Majcen je dosegel zadetek upanja za Triglav po minuti igranja v drugem polčasu. Foto: Vid Ponikvar A že na začetku drugega dela so domači pokazali, da se ne bodo predali. Že v prvi akciji so iztržili enajstmetrovko, po strelu Majcna je z roko v kazenskem prostoru igral Karamarko in sodnik Slavko Vinčić je pokazal na belo točko. Zanesljivi strelec je bil Majcen.

Podobno kot v prvem polčasu so domači po zadetku prevzeli pobudo in bili deset ali 15 minut nevarnejši tekmeci. V 50. minuti je tako Tijanić meril tik ob vratnici, zaostanka pa Triglavu ni uspelo izničiti. Mura je po uri igre spet prevzela vajeti, muraši pa so domačega vratarja preizkušali s streli od daleč. Najprej Alen Kozar, v 65. minuti pa še Luka Bobičanec.

Slednji pa je v 78. minuti zadel po lepi akciji, ko je pobegnil obrambi po levi strani. Domači so bržčas pričakovali podajo v sredino, a je sam meril v daljši kot vrat in poskrbel za 3:1.

Mojstrski zadetek Luke Bobičanca:

To je bil tudi zadnji gol na tekmi oziroma zadnji veljavni. Domači so sicer že v naslednji minuti odbito žogo spravili v gol, a je bil strelec Majcen pred tem v prepovedanem položaju, podobno pa je bilo pet minut zatem, ko je na drugi strani zadel Maroša, sodniki pa so tudi ta gol razveljavili.

Izid bi se sicer lahko spremenil v zadnjih trenutkih tekme; najprej po strelu Fejsala Mulića, ko je bil v sodnikovem dodatku po prodoru povsem sam pred Čadežem, a je kranjski vratar njegov strel ubranil, pol minute pozneje pa je bil dobro postavljen še ob strelu Horvata, tako da je ostalo pri 1:3.

V naslednjem krogu bodo Kranjčani v soboto, 17. avgusta gostovali pri novincu v ligi iz Sežane, Mura pa bo dan pozneje gostila Velenjčane.

Dogajanje v Kranju v živo:

Konec tekme v Kranju. Mura je zasluženo premagala Gorenjce in se na lestvici povzpela na tretje mesto.

90. minuta: Mura je v sodnikovem podaljšku zapravili še dve priložnosti za zadetek. Najprej se je rezervist Fejsal Mulić, orjak iz Srbije, znašel sam pred vratarjem Triglava, a izgubil dvoboj, nato pa je vratarja Luko Čadeža nastreljal še njegov soimenjak Luka Šušnjara.  

Priložnost Fejsala Mulića:

83. minuta: Zdaj je Mura dosegla še en zadetek, v polno je zadel Amadej Maroša, a ga je dosegel z nedovoljenega položaja, tako da njegovo veselje ni trajalo dolgo. Mura še vedno vodi s 3:1.

Razveljavljen zadetek Mure:

80. minuta: Triglav je prek Luke Majcna zatresel mrežo Mure, a ga je sodnik upravičeno razveljavil zaradi nedovoljenega položaja. Pred tem je na vrata gostov streljal Egzon Kryeziu.

Razveljavljen zadetek Triglava:

Gooooool! 1:3! Mura je v 78. minuti povišala prednost, Luka Bobičanec je izjemno akcijo, v kateri je prodrl po levi strani, ušel kranjskim branilcem, končal z natančnim diagonalnim strelom. Črno-beli vodijo s 3:1, Hrvat pa je dosegel tretji zadetek v tej sezoni.

Zadetek Luke Bobičanca:

65. minuta: Triglav še ni rekel zadnje. Luka Majcen je s težkega položaja skušal izenačiti, a je streljal mimo vrat. 

64. minuta: Nadaljuje se pritisk Mure. Znova je bil v naletu Luka Bobičanec in še enkrat več streljal z razdalje, žoga pa je podobno kot štiri minute končala v golavtu.

Strel Luke Bobičanca: 

62. minuta: Diši po novem zadetku Mure. Tokrat je vrata Triglava ogrozil kapetan Alen Kozar. Njegov projektil je zletel nad vrati, ostaja 2:1 za Muro.

60. minuta: Mura se je po protinapadu znašla v novi priložnosti za povišanje vodstva. Luka Bobičanec je streljal z roba kazenskega prostora, a je žoga zgrešila cilj. 

54. minuta: zdaj je bilo nevarno pred vrati Triglava. Andrija Bubnjar je streljal, a je bil Luka Čadež na mestu.

50. minuta: David Tijanić je izvajal prosti strel, žoga pa švignila mimo desne vratnice Mure. Triglav še naprej zaostaja z 1:2.

Priložnost Davida Tijanića:

Goooool! 1:2! Triglav je znižal zaostanek. Za zadetek v drugem delu je potreboval le minuto. Sodnik Slavko Vinčić je po tem, ko je Luka Majcen streljal proti vratom Mure, žoga pa je v kazenskem prostoru zadela v roko Marina Karamarka, pokazal na belo točko. Hrvatu je pokazal še rumeni karton, odgovornost za izvajanje najstrožje kazni pa je prevzel kapetan Triglava in brez težav premagal Matka Obradovića. Majcen je dosegel tretji zadetek v tej sezoni.

Zadetek Luke Majcna:

Konec prvega dela. Muri se nasmiha zmaga proti Triglavu, saj je prvi polčas dobila z rezultatom 2:0. 

Goooool! 2:0 za Muro! Tokrat je v tretji minuti sodnikovega podaljška v polno zadel Hrvat Marin Karamarko. Zadel je po strelu z glavo in predložek s kota rojaka Luke Bobičanca pretopil v zadetek. Mura si je po prvem delu zagotovila lepo prednost, Karamarko pa je v četrtem nastopu v 1. SNL dosegel prvi gol.

Zadetek Marina Karamarka:

44. minuta: velika priložnost Mure za podvojitev vodstva. Obrambi Triglava je ušel Amadej Maroša, a se je tokrat izkazal Luka Čadež in po izvrstnem posredovanju ubranil njegov strel.

Priložnost Amadeja Maroše:

43. minuta: nevarno je bilo v kazenskem prostoru Mure, kjer se je ponudila priložnost Tilnu Mlakarju, a je na koncu Matko Obradović le razčistil situacijo. Mura ostaja v vodstvu.

39. minuta: Mura nadaljuje z napadalno igro. Tokrat je Luko Čadeža namučil Jon Šporn. Ostaja 1:0 za črno-bele, ki v tej sezoni še niso doživeli poraza.

Gooooool! 0:1! Mura je povedla v Kranju. Klemen Šturm se je odločil za strel z velike razdalje, mladi vratar Triglava Luka Čadež pa je storil veliko napako in dovolil branilcu Mure, da se vpiše med strelce. V 158. prvoligaškem nastopu je branilec, ki je izkušnje v prvi ligi nabiral tudi v dresu Krškega in Triglava, dočakal šele drugi zadetek.

Zadetek Klemna Šturma:

20. minuta: David Tijanić je streljal z razdalje po tleh, a je bil Matko Obradović na mestu. Ostaja 0:0.

Strel Davida Tijanića:

18. minuta: Sodnik Slavko Vinčić je zaradi visokih temperatur prekinil dvoboj, igralci pa so se lahko osvežili ter izkoristili minuto odmora za kratek posvet s trenerjem.

15. minuta: Po 15 minutah gledalci v Kranju še niso videli zadetkov, niti strelov v okvir vrat. Mura je trikrat zgrešila cilj, Triglav za zdaj še brez strela. Mura "vodi" tudi v izvajanju kotov (4:2).

13. minuta: Tokrat je zapretil Tomi Horvat. Prodiral je v kazenski prostor Triglava, nato pa se odločil za udarec. Bil je nenatančen, žoga je zletela visoko nad prečko. 

3. minuta: Prva priložnost na tekmi. Pred vrati Triglava se je po odlični podaji Marina Karamarka za trenutek sam znašel Amadej Maroša, a se ni izkazal pri končnem strelu. Močno je zgrešil cilj, ostaja 0:0.

Priložnost Amadeja Maroše:



Začetek tekme v Kranju.

Kakšna je začetna postava Mure, ki jo vodi Ante Šimundža?

Kakšno enajsterico je izbral trener gostiteljev Dejan Dončić?

Prvoligaška sobota se bo začela v Kranju, kjer se bosta ob 17.30 - neposredni prenos srečanja bo na Planet TV - spopadla Triglav in Mura. Gorenjski orli bodo poskušali črno-belim zadati prvi poraz v tej sezoni. Kranjčani so v prejšnji sezoni Muri povzročili veliko muk, tradicijo želijo ohraniti tudi letos, ko so v prvenstvo vstopili samozavestno in igrivo, kar jih je na lestvici poneslo bližje vrhu kot dnu. Najbolj vroč igralec je David Tijanić, s tremi zadetki tudi prvi strelec lige.

"Pozna se, da mi trener daje ogromno svobode v napadu," pojasnjuje nekdanji up Olimpije. Pri ponosu prekmurskega nogometa, ki bo na zveste navijače računal tudi na Gorenjskem, želijo ponoviti predstavo iz prvega polčasa z zadnjega derbija z Mariborom, ko so na zahtevni zelenici vodili proti slovenskemu prvaku in navdušili nabito polne tribune v Fazaneriji.

Ne spreglejte