Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Rudar NK Triglav NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Krško NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 2. 5. 2019, 20.00

4 leta, 11 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 30. KROG

Prva Hadžićeva ničla, Celje sanja o Evropi, Krčani v težavah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

10

NK Triglav, ND Gorica, prva liga Telekom Slovenije | Triglav in Gorica sta se razšla z remijem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Triglav in Gorica sta se razšla z remijem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvomajski prazniki so bili za prvoligaške nogometne klube delovni, saj so se pomerili na obračunih 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije. V Kranju sta se v boju za sedmo mesto Triglav in Gorica razšla brez zmagovalca (1:1). Celjani so na domačem štadionu z 1:0 odpravili Olimpijo, v Krškem pa se je bil neizprosen boj za obstanek med domači nogometaši in Rudarjem, ta je zmagal z 2:1. Na prvi tekmi sta se v sredo Domžale in Mura razšla brez zmagovalca (1:1), z remijem pa se je končal tudi obračun vodilnega Maribora in Aluminija (1:1). 

Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor

Žiga Škoflek je pokopal upe Krškega. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Žiga Škoflek je pokopal upe Krškega. Foto: Jurij Vodušek/Sportida Zadnje dejanje 30. kroga se je odvilo v Krškem, kjer so se na derbiju začelja udarili domači nogometaši in Rudar. Gostujoči nogometaši so po dveh zadetkih Žige Škofleka, ki je v zadnjem času v odlični strelski formi, in številnih zapravljenih priložnostih Krčanov prišli do izjemno velikih treh točk. Častni zadetek za Krško je v 90. minuti dosegel Dalibor Volaš. Izbranci Andreja Panadića so po tem porazu še bolj prikovani na dno lestvice, za Rudarjem pa šest krogov pred koncem zaostajajo že velikih 12 točk. Upi o obstanku so tako na čedalje bolj majavih temeljih.

Napaka Olimpije, prvi poraz Hadžića in "evropsko" Celje

Zanimivo je bilo v Celju, kjer so domači nogometaši z 1:0 ugnali Olimpijo in novemu trenerju Ljubljančanov Safetu Hadžiću po štirih zaporednih zmagah prizadejali prvi poraz. Celjani, ki so v prejšnjem tednu pogoreli proti Gorici, so se z zmago nad Olimpijo opravičili navijačem in dokazali, da sanje o četrtem mestu, ki pelje v Evropo, še niso zapravljene. Varovanci Dušana Kosića so se namreč z novo zmago iz šestega mesta povzpeli na četrto pred Muro in Aluminij, ki sta v tem krogu vknjižila po točko. Olimpija je bila v Celju nemočna, doživela je peti poraz v sezoni ter ostaja pri 57 točkah. Zaostanek za vodilnim Mariborom, ki je v tem krogu vknjižil točko, se je povišal na 11 točk.

Napaka Olimpije in zadetek Lotriča:

Dodaten udarec je Olimpija doživela s poškodbo Jucieja Lupete, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih. Po prvih informacijah ima Portugalec poškodovano ahilovo tetivo, ni pa še znano, kako resna je poškodba.

Kolenc junak Gorice

Nogometni praznični četrtek se je začel z obračunom za sedmo mesto v Kranju. Triglav, ki je nastopil brez Aleša Mertlja in Žana Rogelja, se je na domačem igrišču pomeril z Gorico. Ekipi, ki se borita za varno sedmo mesto, sta se razšli brez zmagovalca, na lestvici pa imajo Kranjčani pred vrtnicami še vedno dve točki naskoka. Triglav je izkoristil svoj edini poskus v okvir vrat Goričanov.

Domače je na štadionu Stanka Mlakarja v vodstvo popeljal kapetan Luka Majcen, ki je pretkano z glavo premagal vratarja Gorice Grego Sorčana in je zdaj že pri 14 golih v tej sezoni. Goričani, ki so bili večino tekme podjetnejši v drugem polčasu niso mogli priti do zadetka. Ko je že delovalo, da bo Triglav zmagal še desetič v sezoni, je v 94. minuti z evrogolom Gorico do izenačenja popeljal Jaka Kolenc in postavil končni izid 1:1. Vrtnice, ki so odlično odprle letošnjo sezono, potem pa močno padle v formi, imajo zdaj 30 točk, Triglav je pri 32 točkah.

Zadetek Kolenca v Kranju:

Tekmo je moral predčasno končati branilec Triglava Žan Kumer, ki so ga morali odnesti z igrišča. Dvaindvajsetletni Ljubljančan je ob eni izmed obrambnih akcij doživel izpah komolca.

Maribor izvlekel točko

Luka Štor je poskrbel za vodstvo Aluminija. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Luka Štor je poskrbel za vodstvo Aluminija. Foto: Urban Urbanc/Sportida Vodilni Maribor je v Ljudskem vrtu na štajerskem obračunu z Aluminijem doživel še tretji zaporedni remi. Po neodločenem izidu z Muro v pokalnem tekmovanju in prejšnjem krogu prve lige so si zdaj varovanci Darka Milaniča točke razdelili še s Kidričani. V zelo zaspanem začetnem delu prvega polčasa je Maribor pritiskal na gol Aluminija, a si prave priložnosti ni priigral. Neodločnost domačih je v 41. minuti kaznoval Luka Štor, ki je v gol pospravil odbito žogo.

V 80. minuti je Maribor do izenačenja popeljal Jasmin Mešanović in postavil končni izid 1:1. Mariborčani so po 30 krogih pri 68 točkah, če bi Olimpija jutri slavila proti Rudarju, pa se lahko vodilnim Štajercem približa na osem točk zaostanka. Aluminij je zdaj pri 41 točkah in bo v nadaljevanju bil hudo bitko za mesta, ki vodijo v Evropo.

Domžale ohranile +6 pred Muro

30. krog sta na praznično sredo odprli ekipi Domžal in Mure, ki se borita za tretje in četrto mesto, ki še zagotavljata evropski vozovnici. Obračun v Domžalah se je končal z neodločenim izidom 1:1, gledalci pa so videli ogromno priložnosti na eni in na drugi strani. Začetni pritisk domačih nogometašev je 11. minuti z izjemnim evrogolom kronal Tonči Mujan, ki se je izkazal s petim prvenstvenim golom v tej sezoni.

Izvrsten zadetek Tončija Mujana:

V 37. minuti je rezultat na 1:1 z novim projektilom poravnal Nik Lorbek in s tem postavil tudi končni izid. Domžale imajo tako pred četrto Muro še vedno šest točk prednosti, Mura pa bo za četrto mesto bila boj z Aluminijem in Celjem. Mura in Domžale sta se v tej sezoni pomerila že trikrat, prvo tekmo so gladko dobili Prekmurci, zadnji dve pa sta se končali z neodločenim izidom.

Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video

Prvoligaški ritem se bo nadaljeval pospešeno, saj se bodo najboljši klubi že od sobote do ponedeljka potegovali za točke v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

Najboljši strelci:

14 - Rok Kronaveter (Olimpija), Luka Majcen (Triglav), Rudi Požeg Vancaš (Celje)
13 - Rok Sirk (Mura)
12 - Luka Zahović (Maribor)
10 - Senijad Ibričić (Domžale), Jan Mlakar (Maribor), Milan Tučić (Rudar), Andres Vombergar (Olimpija), Shamar Nicholson (Domžale)
- Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija), Žiga Škoflek (Rudar), Francesco Tahiraj (Aluminij), Marcos Tavares (Maribor)
- Dino Hotić (Maribor), Mitja Lotrič (Celje) ...

Poročilo s tekme: 

Fotogaleriji s tekem:

Triglav : Gorica 1:1, foto: Grega Valančič/Sportida

Fotogalerija
1 / 51

Domžale : Mura 1:1, foto: Grega Valančič/Sportida

Fotogalerija
1 / 33

Videovrhunci s tekem:

  • Krško : Rudar 1:2

  • Celje : Olimpija 1:0

  • Triglav : Gorica 1:1

  • Maribor : Aluminij 1:1

  • Domžale : Mura 1:1

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte