Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2019,
15.39

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Domžale Tonči Mujan Nik Lorbek

Sreda, 1. 5. 2019, 15.39

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Mura

Domžale po remiju ohranile prednost pred Muro #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Domžal in Mure so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Domžale : Mura 1:1 (1:1)

Športni park, gledalcev 850, sodniki: Vinčić, Klančnik in Benc.

Strelca: 1:0 Mujan (11.), 1:1 Lorbek (37.).

Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan, Hodžić (od 75. Žužek), Ibričić, Pečnik (od 46. Podlogar), Nicholson (od 57. Vuk).

Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Pošković, Kous (od 71. Karničnik), Bobičanec (od 81. Čerimagić), Lorbek, Kozar, Horvat, Kouter, Sirk (od 84. Šušnjara).

Rumeni karton: Mujan.
Rdeči karton: /.
NK Triglav, ND Gorica, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Prva Hadžićeva ničla, Celje sanja o Evropi, Krčani v težavah #video
Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video
Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor

Domžalčani, ki so tokrat pogrešali Adama Gnezdo Čerina in poškodovanega Dejana Lazarevića, so v dvoboj z Muro vstopili z dobro popotnico štirih zmag z zadnjih petih tekem. Tokrat jim do novega polnega izkupička ni uspelo priti, a so kljub temu še vedno trdno na tretjem mestu. Mura se je že z enajstim remijem (tretjim zaporednim proti Domžalam) sezone vsaj začasno prebila na četrto mesto.

Domžalčani so odločneje začeli tekmo in zasluženo povedli v 11. minuti, ko je s silovitim strelom s slabih 20 metrov zadel Tonči Mujan. Žoga se je od prečke odbila v mrežo. Novo lepo priložnost so imeli v 13. minuti, ko je iz bližine z glavo streljal Shamar Nicholson, Matko Obradović pa je žogo odbil. Ta je prišla do Gabra Dobrovoljca, čigar strel iz obrata pa so gosti blokirali.

Fotogalerija s tekme med Domžalami in Muro, foto: Grega Valančič/Sportida

Fotogalerija
1 / 33

Lorbek izenačil

Sledilo je nekoliko mirnejše dogajanje, ki pa ga je v 37. minuti razburkal Nik Lorbek. Ta je prišel do strela malce z desne strani s približno 20 metrov in žogo poslal v malo mrežico na nasprotni strani domžalskega gola. V 42. minuti je bilo nekoliko vroče tudi po podaji Tomija Horvata, ko je žoga zletela malo mimo vrat.

V drugem polčasu je v 52. minuti prvi nevarneje zagrozil Lorbek, ki je s streljal s podobnega položaja kot pri zadetku, a tokrat je Krševan Santini žogo odbil čez gol. Sledilo je novo obdobje brez posebnega razburjenja in priložnosti. Oboji so sicer znali priti v kazenski prostor ali njegovo bližino, toda pravega, nevarnega strela niso zmogli.

Domžalčani bodo v 31. krogu v soboto gostovali v Kidričevem, Sobočani pa bodo dan pozneje gostili Velenjčane.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec tekme v Domžalah. Ekipi sta se razšli z remijem 1:1. Domžalčani so na lestvici ohranili 6 točk prednosti pred četrto Muro.

75. minuta: ritem igre v Domžalah se je nekoliko umiril. Bomo v zadnjih 15 minutah videli še kakšen zadetek ali se bo še druga zaporedna medsebojna tekma med Domžalčani in Muraši končala brez zmagovalca?

60. minuta: V drugem polčasu si je več priložnosti zaenkrat ustvarila Mura, ki ima tudi žogo več v svoji posesti. 
 

55. minuta: Nova priložnost za Muro. Znova je s strelom poskusil danes izjemno razpoloženi Nik Lorbek, a je v vratih Domžal dobro posredoval Krševan Santini in s konicami prstov žogo odbil v kot. Ostaja 1:1.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Domžalah. Izid je izenačen na 1:1. Gostje so imeli za odtenek več žogo v svoji posesti, a so si Domžalčani priigrali več priložnosti. 

GOOOL! Zdaj je evrogol dosegla še Mura. Za strel izven kazenskega prostora se je v 37. minuti odločil Nik Lorbek in z natančnim strelom premagal vratarja Domžal Krševana Santinija. Izid v Domžalah je poravnan na 1:1.


13. minuta: pritisk Domžalčanov ne pojenja. Najprej je streljal Shamar Nicholson, a je bil Matko Obradović na mestu. Odbitek je skušal v mrežo pospraviti Gaber Dobrovoljc, a so gostje v zadnjem trenutku izbili žogo izpred svojega gola.

GOOOL! Uffff, kakšen zadetek Tončija Mujana v 11. minuti! Po kotu je hrvaški nogometaš prišel do žoge izven kazenskega prostora, nato pa je z izjemnim strelom zadel naravnost pod prečko vratarja Mure Matka Obradovića, ki je bil brez možnosti. Mujan je dosegel svoj 5. prvenstveni zadetek in Domžale popeljal do vodstva z 1:0!


5. minuta: prva nekoliko resnejša priložnost na tekmi za Domžale. Tilen Pečnik je z globinsko podajo odlično zaposlil Shamarja Nicholsona, ki je sprožil močno, a prek vrat Mure. Ostaja 0:0.



Začetek tekme v Domžalah.

Za prvoligaše ni počitka tudi med prvomajskimi prazniki. Ob 14.45 se bosta udarila Domžale in Mura. Koga sta Simon Rožman in Ante Šimundža uvrstila v začetno postavo?

Do konca tekmovalne sezone 2018/19, v kateri se naslov nasmiha Mariboru, je še sedem krogov. Ob 14.45 se obeta dramatičen boj za tretje in četrto mesto, ki zagotavlja evropski vozovnici. Medtem ko je tretje mesto najbliže Domžalam, pa za četrto mesto ne vlada zgolj dvoboj, ampak kar troboj med Muro, Aluminijem in Celjem, ki imajo enako število točk (40).

Zato bo današnji dvoboj v mestu ob Kamniški Bistrici zelo pomemben tako za rumene kot tudi za črno-bele, ki so jo v nedeljo ponovno zagodli Mariboru in še četrtič v tej sezoni ostali neporaženi v prvenstvu proti vodilnemu klubu.

Domžalčani zaradi kazni pogrešajo članskega reprezentanta Adama Gnezdo Čerina. ''Na koncu bo štela vsaka točka,'' poudarja njegov soigralec Matija Rom, trener Mure Ante Šimundža pa napoveduje, da njegove izbrance, ki so v prejšnji sezoni osvojili drugo ligo, čaka do konca sezone še sedem derbijev. Z Domžalami imajo v tej sezoni dobre izkušnje, saj so brez poraza proti njim, na treh tekmah pa so osvojili pet točk. 

Ne spreglejte