Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
16.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Triglav

Četrtek, 2. 5. 2019, 16.22

4 leta, 11 mesecev

POROČILO S TEKME TRIGLAV : GORICA

Vrtnice izvlekle remi, boj za sedmo mesto se nadaljuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Triglav : Gorica 1:1 (1:0)

Športni center, sodniki: Borošak, Perger in Šumer.

Strelca: 1:0 Majcen (36.), 1:1 Kolenc (90.).

Triglav: Curanović, Arh Česen, Kumer (od 82. Udovič), Šalja, Bojić, Karamatić, Svraka (od 70. Gajić), Tijanić, E. Kryeziu, Crnov (od 66. Žurga), Majcen.

Gorica: Sorčan, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Halilović (od 64. Hodžić), Šipek (od 79. Celcer), Kolenc, Grudina, Marinič (od 72. Jermol), Velikonja, Smajlagić.

Rumeni kartoni: Šalja, Svraka, Kumer; Kolenc, M. Kavčič.
Rdeči karton: /.
 
Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video
Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor
NK Triglav, ND Gorica, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Prva Hadžićeva ničla, Celje sanja o Evropi, Krčani v težavah #video

Pomemben obračun ekip, ki se želita izogniti kvalifikacijam za obstanek v ligi ali celo obstanku, se je končala brez zmagovalca, pa čeprav so imeli Gorenjci prednost vse do izdihljajev tekme. Takrat pa je za točko Primorcev poskrbel Jaka Kolenc, kar pomeni, da ekipi še vedno ločita dve točki v korist Kranjčanov.

V prvem polčasu so imeli uvodoma več od igre Novogoričani, ki so si priigrali tudi nekaj polpriložnosti prek Etiena Velikonje in Semirja Smajlagića, toda v 36. minuti so iz svoje prve prave akcije zadeli Gorenjci, ki so sicer igrali brez Aleša Mertlja in Žana Roglja.

Ivan Crnov je podal z desne strani, z glavo pa je bil uspešen Luka Majcen. Zanj je bil to 14. gol sezone, tako da se je na lestvici strelcev na vrhu pridružil Rudiju Požegu Vancašu (Celje) in Roku Kronavetru (Olimpija).

Triglav : Gorica 1:1, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 51

Goričani zapravljali priložnosti

Novogoričani, ki so pogrešali Janija Curka, Andrijo Filipovića, Bedeja Osujija in Žigo Lipuščka, so imeli novo priložnost v 40. minuti, ko je po kotu z desne z glavo streljal Rok Grudina, a žogo poslal mimo gola.

Gosti so imeli novo lepo priložnost v 48. minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Leon Marinič, a je slabo streljal, tako da je ostalo pri vodstvo Kranjčanov.

V 60. minuti je znova poskusil Majcen, a zgrešil cilj, tako kot tudi na drugi strani Smajlagić v 77. minuti. Ob koncu tekme so Novogoričani pritiskali, streljali so Tine Kavčič, Jaka Kolenc, Nik Jermol in spet Smajlagić (trikrat), a brez uspeha, čeprav so vmes zadeli prečko. Že globoko v sodniškem dodatku pa so Primorci unovčili podjetnejšo igro, izenačil pa je Kolenc.

Kranjčani bodo v 31. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Novogoričani pa bodo gostili Maribor.

Dogajanje v živo v Kranju:

Konec tekme.

GOOOL! Izenačenje v Kranju! V 94. minuti obračuna je Jaka Kolenc z mojstrskim zadetkom Gorico popeljal do izenačenja in postavil končni izid 1:1.


81. minuta: pritisk Gorice ne pojenja. Po podaji s kota Uroša Celcerja je z glavo prečko zatresel Semir Smajlagić.

79. minuta: ob priložnosti Gorice jo je v kazenskem prostoru hudo skupil Žan Kumer, ki so ga morali iz igrišča odnesti na nosilih. Upamo, da ni nič hujšega.

75. minuta: v Kranju je še vedno 1:0. 

60. minuta: Zdaj priložnost za Triglav. V protinapadu se je znašel strelec prvega zadetka Triglava Luka Majcen, a je njegov strel zletel mimo vrat Sorčana. Po uri igre je sicer podjetnejša Gorica, ki je do tega trenutka zbrala tri strele v okvir vrat Triglava, Kranjčani pa ostajajo le pri enem.

48. minuta: Velika priložnost za Gorico! Po odbiti žogi se je sam pred vratarjem Darjanom Curanovićem znašel Leon Marinič, a ni prišel do dobrega zaključka. Triglav še naprej vodi z 1:0.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Kranju. Domači so izkoristili edini pravi poskus in vodijo z 1:0.

GOOOL! V 36. minuti je po podaji Davida Tijanića Triglav po strelu z glavo v vodstvo z 1:0 popeljal Luka Majcen. Za kapetana Triglava je to tretji doseženi zadetek z glavo v tej sezoni, hkrati pa skupno že njegov 14. gol sezone s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Rudijem Požegom Vancašem in Rokom Kronavetrom. Triglav je izkoristil svoj prvi poskus v okvir vrat nasprotnika.

30. minuta: Po tretjini tekme v Kranju še brez zadetka. Gorica je dvakrat sprožila v okvir vrat, Triglav še ni resneje ogrozil vrat Grege Sorčana.

17. minuta: Prva prava priložnost na srečanju. Do žoge je v kazenskem prostoru prišel Kristijan Šipek, ki je podal do Etiena Velikonja, žoga pa se je odbila do Semirja Smajlagića, ki je za las zgrešil vrata Triglava. Ostaja 0:0.

V prvih 15 minutah še brez prave priložnosti na eni ali drugi strani.

Začetek tekme v Kranju.

Za prvoligaše ni počitka tudi med prvomajskimi prazniki. Ob 14.30 se bosta udarila Triglav in Gorica. Koga sta Dejan Dončić in Saša Kolman uvrstila v začetno postavo?

Nogometni četrtek se bo začel ob 14.30 z obračunom za sedmo mesto v Kranju. Triglav bo vrtnice pričakal brez dveh kaznovanih igralcev. Manjkala bosta Aleš Mertelj in Žan Rogelj, neuspeh proti vrtnicam, ki so v zadnjem krogu eksplodirale in v enem polčasu napolnile mrežo Celjanov, pa bi jih pahnil v neugoden položaj, saj bi jim pretilo deveto mesto.

Kartoni so še bolj osiromašili vrste primorskega prvoligaša, za katerega na Gorenjskem ne bodo mogli nastopiti Jani Curk, Andrija Filipović in Bede Osuji, tako da bo največjo odgovornost v napadu prevzel povratnik Etien Velikonja.

Ne spreglejte