Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 4. 2019,
20.03

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

13

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Krško NK Mura NK Rudar NK Triglav NK Domžale NK Celje NK Aluminij NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 28. 4. 2019, 20.03

4 leta, 11 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 29. KROG

Olimpija izkoristila remi Maribora, Gorica odpihnila Celje #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

13

Endri Cekici | Albanec Endri Cekici je na srečanju s Krškim (3:2) dočakal strelski prvenec v dresu Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Albanec Endri Cekici je na srečanju s Krškim (3:2) dočakal strelski prvenec v dresu Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

Vodilni Maribor je v razburljivem srečanju 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na katerem je v Fazaneriji ostal brez dveh izključenih igralcev, remiziral proti Muri (2:2). To je izkoristila Olimpija in se vijolicam po trdo prigarani zmagi s 3:2 nad Krškim približala na deset točk zaostanka. Gorica je nadigrala Celje, Domžale in Aluminij pa sta po preobratih strla odpor Rudarja in Triglava.

Prvoligaši so vstopili v najnapornejši del sezone, v katerem bodo osem krogov odigrali v zgolj štirih tednih. V sklepnem dejanju 29 kroga je Olimpija premagala Krško (3:2) in zaostanek za vodilnim Mariborom znižala na deset točk. Zmaji, ki so v prvem polčasu proti vratom Posavcev usmerili kar 18 strelov, so po prvem delu vodili z 2:0.

Strelski prvenec Endrija Cekicija za Olimpijo:

Najprej je v polno zadel Endri Cekici in se veselil strelskega prvenstva za zeleno-bele, nato pa je 14. zadetek v tej sezoni, s katerim se je na lestvici najboljših strelcev na prvem mestu izenačil z Rudijem Vancašem Požegom, dosegel Rok Kronaveter. Gostje iz Krškega, ki pod vodstvom Andreja Panadića še upajo na čudežni obstanek med elito, so v nadaljevanju zapretili zmajem.

Bi moral sodnik Slavko Vinčić v 75. minuti pokazati na belo točko za Krško?

  • Da.
    74,29 %
    841 glasov
  • Ne, odločil se je pravilno.
    25,71 %
    291 glasov
Oddanih 1132 glasov

Ante Vukušić je znižal na 1:2, nato so gostje po padcu Daliborja Volaša v kazenskem prostoru zahtevali 11-metrovko, a je sodnikova piščalka ostala nema. Rok Kidrič je nekaj minut pred koncem popeljal Ljubljančane do višjega vodstva, a je Ante Kodrić v zadnji minuti ponovno vrnil goste v igro za točko. Na koncu je ostalo pri tesni zmagi Olimpije, s katero se je zmagoviti niz tekem pod vodstvom Safeta Hadžića podaljšal na štiri. 

Maribor dvakrat vodil, Mura dvakrat izenačila

Vodilni Maribor je v Fazaneriji osvojil točko (2:2) in še četrtič v tej sezoni v prvenstvu ostal brez zmage nad Muro. Črno-beli so na krilih bučnih navijačev znova prekrižali načrte vijolicam, ki so jih v sredo izločile iz pokala. Gostitelji so jo najprej zagodli sami sebi v 20. minuti, ko je Aleksandar Bošković "atraktivno" premagal lastnega vratarja Matka Obradovića. Po nesrečnem avtogolu je Mura zaigrala odločneje, trud pa se ji je poplačal v 35. minuti, ko je Rok Sirk z bele točke izenačil rezultat na 1:1.

Avtogol Aleksandra Boškovića:

Na začetku drugega dela je Blaž Vrhovec osrečil mariborski tabor, a tudi tokrat vodstvo prvih favoritov za osvojitev naslova ni trajalo dolgo. Sirk je po nenavadni akciji, v kateri se je dvakrat zatresel okvir vrat Maribora, izenačil na 2:2. V zadnjih petih minutah sta morala zaradi rdečega kartona predčasno z igrišča rezervista Maribora Aleks Pihler in Dare Vršič.

Sta bili izključitvi Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča (oba Maribor) na tekmi z Muro prestrogi?

  • Da.
    60,37 %
    1077 glasov
  • Ne.
    39,63 %
    707 glasov
Oddanih 1784 glasov

Izjemna obramba Kenana Pirića za končnih 2:2:

Mura je pritisnila, v zadnjih sekundah pa je vratar Maribora izjemno ubranil nevaren strel Mateja Pucka, po katerem je ostalo pri 2:2.

Maribor je bil nezadovoljen s sojenjem Mateja Juga, o čemer priča tudi odločitev, da ne trener Darko Milanič ne njegovi izbranci po razburljivem spopadu niso stopili pred kamere nacionalne televizije.

Zlatko Zahović, Darko Milanič
Sportal NK Maribor udaril po sodnikih: Prej smo bili jezni, zdaj nas je lahko še sram #video

Gorica se je znesla nad Celjani

Nogometaši Gorice so na tekmi, kjer ni deževalo le z neba, ampak so deževali tudi zadetki, dosegli pomembno zmago v boju za obstanek. Po nizu štirih zaporednih porazov so se znesli nad Celjani. V drugi polovici uvodnega polčasa se je mreža gostov iz knežjega mesta zatresla kar štirikrat. Dvakrat je v polno zadel Etien Velikonja, z glavo je bil uspešen Žiga Lipušček, Hrvat Andrija Filipović pa je v izdihljajih prvega dela zadel s prostega strela in postavil končni rezultat.

Zadetek Andrije Filipovića za končnih 4:0:

V drugem delu ni bilo veliko priložnosti, rezervist Celjanov Žan Benedičič pa je po hudem prekršku, ko je v skoku udaril Roka Glavino v obraz, prejel neposredni rdeči karton. Vrtnice so se z dragoceno zmago na lestvici točkovno izenačile z Rudarjem.

Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video

 

Povratnik iz ZDA razveselil Aluminij

Tudi drugi sobotni dvoboj 29. kroga je minil v znamenju preobrata v drugem polčasu. Srečanje v Kidričevem je sprva osrečilo tabor gostov. David Tijanić je popeljal gorenjske orle v vodstvo, v nadaljevanju pa se je pri gostiteljih razigral Jure Matjašič in dosegel prva zadetka, odkar se je pozimi iz ZDA vrnil v domovino.

Zmagoviti gol Jureta Matjašiča v Kidričevem:

Kidričani so dosegli dragoceno zmago, s katero so se na lestvici začasno povzpeli na visoko četrto mesto, ki pelje v Evropo.

Domžale vedno bližje evropski vozovnici

Domžalčani so v uvodnem dejanju 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar z 2:1 in se utrdili na tretjem mestu. Knapi so v 14. minuti prek Žige Škofleka poskrbeli za najlepši trenutek srečanja.

Evrogol Žige Škofleka:

Po evrogolu so povedli in dobili prvi polčas z 1:0, v nadaljevanju pa so Domžale poskrbele za preobrat. Najprej je z bele točke izenačil Senijad Ibričić - Velenjčani so pri sodniku Damirju Skomini protestirali, da ne bi smelo biti kazenskega udarca -, nato pa je rezervist Tilen Pečnik s strelskim prvencem v dresu Domžal poskrbel za dragoceno zmago rumenih. Knapi so se znašli v težavah, saj je pred njimi krčevit boj za obstanek. 

NK Aluminij
Sportal Sodniki znova na udaru: po Mariboru se je oglasil še Aluminij #video

Najboljši strelci:

14 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rudi Požeg Vancaš (Celje)
13 - Luka Majcen (Triglav), Rok Sirk (Mura)
12 - Luka Zahović (Maribor)
10 - Senijad Ibričić (Domžale), Jan Mlakar (Maribor), Shamar Nicholson (Domžale), Milan Tučić (Rudar), Andres Vombergar (Olimpija) 
- Francesco Tahiraj (Aluminij), Marcos Tavares (Maribor)
- Dino Hotić (Maribor), Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija)
...

Poročilo s tekme:

Fotogaleriji s tekme:

Olimpija : Krško 3:2, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 34

Mura : Maribor 2:2, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 25

Videovrhunci s tekem:

Olimpija : Krško 3:2

Mura : Maribor 2:2

Gorica : Celje 4:0

Aluminij : Triglav 2:1

Rudar : Domžale 1:2

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte