Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
28. 4. 2019,
21.20

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

20

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Mura Slavko Vinčič Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 28. 4. 2019, 21.20

4 leta, 11 mesecev

Komentar NK Maribor na družbenih omrežjih

NK Maribor udaril po sodnikih: Prej smo bili jezni, zdaj nas je lahko še sram #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

20

Zlatko Zahović, Darko Milanič | Sta športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič videla podobno, kot je zapisal NK Maribor v komentarjih na Facebooku? | Foto Vid Ponikvar

Sta športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič videla podobno, kot je zapisal NK Maribor v komentarjih na Facebooku?

Foto: Vid Ponikvar

Mariborčani po dvoboju 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti (2:2) niso skrivali nezadovoljstva s sojenjem. To so izpostavili v komentarju na družbenem omrežju, kjer so se najprej osredotočili na rdeča kartona Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča, nato pa jih je v slabo voljo spravil še someščan Slavko Vinčić, ki je sodil na dvoboju med Olimpijo in Krškim. Kaj je zmotilo vijolice?

Endri Cekici
Sportal Olimpija izkoristila remi Maribora, Gorica odpihnila Celje #video

Vodilni Maribor je v razburljivem srečanju v Murski Soboti osvojil točko (2:2), a tudi ostal brez dveh izključenih igralcev. Aleks Pihler in Dare Vršič - oba sta v igro vstopila v drugem polčasu - sta prejela rdeči karton. Prvi po dveh hitro prejetih rumenih kartonih, drugi pa neposredno. Protesti mariborskega kluba, da so bile kazni dosojene prestrogo, pri sodniku Mateju Jugu niso zalegli. Obveljalo je pri odločitvi delivca pravice.

Sta bili izključitvi Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča (oba Maribor) na tekmi z Muro prestrogi?

  • Da.
    60,37 %
    1077 glasov
  • Ne.
    39,63 %
    707 glasov
Oddanih 1784 glasov

Milanič: Želeli smo preveč ugajati

Darko Milanič v sredo ne bo mogel menjati v zvezni vrsti tako, kot je želel. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Darko Milanič v sredo ne bo mogel menjati v zvezni vrsti tako, kot je želel. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Trener NK Maribor Darko Milanič se je po tekmi udeležil novinarske konference, na kateri je strnil misli po napetem dvoboju v Murski Soboti. Kar zadeva izključitev Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča, je dejal, da si je ogledal posnetek. "Poglejte ga še vi. Ni treba imeti nobenega mnenja. Pogledati moraš le posnetek," je sporočil. V sredo je nameraval oba postaviti v postavo proti Aluminiju, zdaj pa na njiju ne bo mogel računati, tako da je ostal brez rotacije v zvezni vrsti. "Rdeči karton sta dobila igralca, ki sta vstopila v igro. To je rubrika, ki se verjetno ne zgodi preveč pogosto," je dodal.

Čeprav je ostal neporažen in se mu z Mariborom zaradi visoke prednosti pred Olimpijo (+10) nasmiha 15. državni naslov, z nekaterimi stvarmi na tekmi ni bil zadovoljen. "Nisem zadovoljen s tem, ker smo dvakrat vodili na težkem terenu, a obakrat po vodstvu popustili. Popustili smo v natančnosti, v tem, kakšen moraš biti. Želeli smo biti prelepi, preveč ugajati. To na taki tekmi v takem trenutku ne gre. Odlično smo štartali, povedli, morali bi imeti vse pod nadzorom, potem pa sprejemaš žogo z zunanjim delom stopala, greš v gnečo takrat, ko ne smeš, iščeš neke spektakularne rešitve, ki pripeljejo do tega, da moraš biti na koncu zadovoljen s točko zaradi rdečih kartonov in prednosti tekmeca," je namenil kritiko varovancem, ker so v najobčutljivejših delih srečanja želeli preveč ugajati, zaradi česar je trpel rezultat.

Maribor o sodnikih (video: Planet):

V taboru Maribora so bili po zelo pestri tekmi v Prekmurju nezadovoljni. Trener Darko Milanič se je udeležil le novinarske konference, poznejšim pogovorom s predstavniki sedme sile pa se izmaknil. Podobno velja tudi za njegove izbrance, ki po remiju v Fazaneriji, čeprav je v mariborskem klubu navada, da po vsaki tekmi za takšne obveznosti določijo enega, niso stopili pred mikrofone. Ostali so brez komentarja.

Vrhunci dvoboja v Murski Soboti:

Mislili so, da je 1. april že mimo ...

Komentar NK Maribor je v nekoliko drugačni podobi zaživel na družbenih omrežjih. Na Facebooku so Mariborčani najprej objavili video in v njem podrobno označili sporne prekrške, po katerih sta Pihler in Vršič prejela rdeča kartona. Ob tem so zapisali: "Pa smo mislili, da je 1. april že mimo." Prepričani so, da si nogometaša Maribora nista zaslužila takšnega razpleta, zaradi katerega bosta zagotovo prisilno preskočila katero izmed naslednjih tekem.

Slaba volja se še ni polegla, ko je Mariborčane zmotil še sodniški kriterij na dvoboju največjega tekmeca za osvojitev obeh lovorik. Olimpija je v Stožicah s 3:2 ugnala Krško in se vijolicam približala na deset točk zaostanka, vodilni klub pa sta zmotili zlasti dve odločitvi glavnega sodnika. Ker prihaja iz Maribora - odgovorno nalogo je opravljal Slavko Vinčić -, so na Facebooku zapisali: "Prej smo bili jezni, zdaj nas je lahko še sram. Nastopa Slavko Vinčić iz Maribora."

Bi moral sodnik Slavko Vinčić v 75. minuti pokazati na belo točko za Krško?

  • Da.
    74,29 %
    841 glasov
  • Ne, odločil se je pravilno.
    25,71 %
    291 glasov
Oddanih 1132 glasov

Zmotila jih je domnevna nedosojena 11-metrovka v 75. minuti, ko je Olimpija vodila z 2:1, Dalibor Volaš pa je po dvoboju z Mirzo Mujčićem padel na tla. Deset minut pozneje so zmaji dosegli tretji gol. Rok Kidrič je zatresel mrežo Posavcev. Podal mu je Rok Kronaveter, ki pa je pred tem prišel do žoge na sporen način.

Mariborčani so prepričani, da je pred tem naredil prekršek nad nogometašem Krškega, zato tega zadetka sploh ne bi smelo biti. Če ga ne bi, bi Krčani morda do konca srečanja izenačili na 2:2 in pomagali Mariboru, da pred Olimpijo zadrži prednost 12 točk, tako pa se je prednost sedem krogov pred koncem stopila na deset točk. Velika tekmeca se bosta 11. maja pomerila v Ljudskem vrtu.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani:

NK Olimpija NK Krško
Sportal Zmagoviti niz Safeta Hadžića se kar noče končati #video
Mura Maribor
Sportal Nora tekma v Fazaneriji, Maribor po strogih izključitvah trepetal za točko #video
Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video
Ne spreglejte