Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2019,
20.20

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 28. 4. 2019, 20.20

4 leta, 12 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Krško

Zmagoviti niz Safeta Hadžića se kar noče končati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
NK Olimpija NK Krško | Nogometaši Olimpije so zmagali že četrtič zapored pod vodstvom Safeta Hadžića. | Foto Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so zmagali že četrtič zapored pod vodstvom Safeta Hadžića.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije s v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali zadnjeuvrščeno Krško s 3:2 (2:0). Olimpija je po lepi in zanimivi predstavi vknjižila nove tri točke, s katerimi se je vodilnemu Mariboru spet približala na deset točk, Krško pa zdaj za predzadnjim mestom zaostaja že devet točk.

Olimpija : Krško 3:2 (2:0)

Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Vinčić, Klančnik, Benc.
Strelci: 1:0 Cekici (20.), 2:0 Kronaveter (45.), 2:1 Vukušić (51.), 3:1 Kidrič (86.), 3:2 Kordić (90.).

Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Bagnack, Mujčić, Štiglec, Brkić, Tomić, Suljić, Kronaveter (od 90. Valenčič), Cekici (od 87. Savić), Lupeta (od 80. Kidrič).
Krško: Frelih, Volarič, Cetina, Ilić, Štefulj, Jandrek, Da Silva, Kordić, Perić (od 46. Petrović), Vukušić, Volaš (od 90. Sokler).*

Rumena kartona: Cekici; Da Silva.
Rdeči karton: /

Ljubljančani so odlično odigrali prvi polčas, v drugem pa so Posavci pošteno pokazali zobe, tako da je bil izid negotov vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Endri Cekici
Sportal Olimpija izkoristila remi Maribora, Gorica odpihnila Celje #video

Olimpija takoj pritisnila goste

Že sam začetek tekme je napovedal, da bodo maloštevilni gledalci lahko uživali v nogometu. Olimpija je takoj pritisnila na gol, Krško pa se ni le branilo, tudi gostje so želeli zadeti. Olimpija je že v uvodnih minutah v okvir vrat sprožila štiri strele, toda po strelih Anteja Tomića, Gorana Brkića, Endrija Cekicija in Jucieja Lupete se je izkazal gostujoči vratar Žiga Frelih.

Nato je s prostega strela z roba kazenskega prostora Rok Kronaveter zadel živi zid, v 18. minuti pa se je prva priložnost ponudila tudi gostom, toda Ante Vukušić je streljal preveč po sredini gola, tako da Nejc Vidmar ni imel veliko težav. Zgrešeno priložnost bi že v naslednjem napadu lahko kaznoval Kronaveter, ki se je sam znašel pred Frelihom, toda streljal mimo gola.

Strelski prvenec Endrija Cekicija za Olimpijo:

Olimpija je povedla v 20. minuti, in sicer po lepi akciji, ki se je začela pri Lupeti, nadaljevala pri Kronavetru in Dinu Štiglicu, končala pa pri Cekiciju, ki je po nizu lepih podaj le potisnil žogo v prazno mrežo.

Krško bi lahko kmalu zatem izenačilo, ko je Robert Jandrek prodrl po desni strani, zavrnil žogo v sredino, Dalibor Volaš pa je streljal čez gol. Po nekaj neuspešnih poskusih Olimpije - skupno so Ljubljančani v prvem polčasu zbrali kar 18 strelov, se je še ena lepa priložnost ponudila Krškemu, darila Mackyja Bagnacka pa ni izkoristil Volaš, veselje mu je z lepo obrambo preprečil Vidmar.

Fotogalerija s tekme, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 34

Kazen je sledila hitro, Danijel Štefulj je nespretno posredoval v kazenskem prostoru, storil prekršek nad Cekicijem, najstrožjo kazen pa je izkoristil Kronaveter.

Krško v igri za točko do zadnjih sekund

Tudi po prihodu iz slačilnic se stanje na igrišču ni veliko spremenilo, že prvo priložnost pa so nogometaši v 51. minuti tudi izkoristili, Vukušić se je odlično znašel v kazenskem prostoru in poslal žogo pod prečko.

Gostje so začutili svojo priložnost, a tudi Olimpija je znala odgovoriti, Kronaveter je trikrat poskusil s streli, Frelih je bil vselej na mestu. Bil pa je brez moči v 86. minuti, ko je Kronaveter lepo podal žogo v prazen prostor, Rok Kidrič se je znašel iz oči v oči s Frelihom in ga tudi premagal.

Končni rezultat je postavil Ante Kordić:

A to še ni bilo konec razburjenja na Stožicah. Gosti so se še enkrat vrnili v tekmo, potem ko je po kotu izid s strelom z glavo znižal Ante Kordić. S tem je postavil končni izid, saj Posavcem, ki so imeli tudi nekaj pripomb na sojenje (v zadnjih minutah so po padcu Vukušića v kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko), nato ni uspelo kaznovati nekoliko nervozne igre gostiteljev.

V naslednjem krogu bo Olimpija v četrtek, 2. maja igrala v Celju, v Krško pa isti dan prihaja Rudar.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja v Ljubljani. Olimpija je stežka ugnala zadnjeuvrščeni Krško s 3:2 in se vodilnemu Mariboru približala na 10 točk zaostanka.

Goooool! 3:2! Ni še konec v Stožicah. Hrvat Ante Kordić je znižal zaostanek Krškega na 2:3. V Stožicah bo še napeto!

Zadetek Anteja Kordića:

Goooool! 3:1. 85. minuta. Krško si je prizadevalo izenačiti rezultat na 2:2, a jim je načrte prekrižal Rok Kidrič in popeljal Olimpijo v vodstvo s 3:1. Po Roku Kronavetru je zadel v polno še njegov soimenjak.

Zadetek Roka Kidriča:

75. minuta: Dalibor Volaš, ki ga je pokrival Mirza Mujčić, je padel v kazenskem prostoru. Na klopi Krškega so zahtevali 11-metrovko, a je ostala piščalka sodnika Slavka Vinčića nema. 

Bi moral sodnik Slavko Vinčić v 75. minuti pokazati na belo točko za Krško?

  • Da.
    74,29 %
    841 glasov
  • Ne, odločil se je pravilno.
    25,71 %
    291 glasov
Oddanih 1132 glasov

70. minuta: Roku Kronavetru se je ponudila velika priložnost, a je njegov strel z glavo z neposredne bližine le ukrotil vratar Krškega Žiga Frelih. Ostaja 2:1 za Olimpijo.

Gooool! 2:1. 50. minuta. Krško se ne predaja. Ante Vukušić je po dolgi akciji Krškega prelisičil obrambo Olimpije in nato z natančnim strelom premagal Nejca Vidmarja. Posavci so znižali za zaostanek, za izenačenje potrebujejo le še zadetek. Hrvaški napadalec je dosegel četrti prvenstveni gol v tej sezoni.

Zadetek Anteja Vukušića:

Konec prvega polčasa. Olimpija je boljšo igro v Ljubljani kronala z dvema zadetkoma. Na vrata gostov je v prvem delu streljala kar 18-krat.

Goooool! 2:0! Rok Kronaveter je v 45. minuti z bele točke podvojil prednost Olimpije na 2:0. Sodnik Slavko Vinčić je dosodil najstrožjo kazen po igranju Daniela Štefulja z roko v kazenskem prostoru Krškega, Kronaveter pa je dosegel že 14. zadetek v tej sezoni in na lestvici najboljših strelcev ujel Rudija Požega Vancaša.

Zadetek Roka Kronavetra:

39. minuta: velika priložnost za goste iz Krškega. Dalibor Volaš se je znašel sam pred vratarjem Olimpije, a je Nejc Vidmar ubranil strel. Ostaja 1:0. 

36. minuta: Jucie Lupeta je zatresel mrežo Krškega, a se je veselil le nekaj sekund, saj je sodnik upravičeno razveljavil zadetek zaradi nedovoljenega položaja.

Goooool! 1:0. Olimpija je po dolgi akciji, v kateri je oblegala vrata Krškega, povedla. Dino Štiglec je z leve strani odlično zaposlil Endrija Cekicija, mlademu Albancu pa ni bilo težko poslati žoge v gol Krškega. 1:0 v Stožicah.

Zadetek Endrija Cekicija:

12. minuta: po nevarnem strelu Jucieja Lupete se je žoge dokopal Goran Brkić. Ko ga je ustavil Marco da Silva in prejel rumeni karton, je zadišalo je po 11-metrovki, a je sodnik ocenil, da je bil prekršek storjen izven kazenskega prostora. Rok Kronaveter je izvedel prosti strel, a je nastreljal živi zid, tako da ostaja 0:0.

3. minuta: Olimpija je hitro pritisnila na vrata Krškega. Tomislav Tomić je s strelom z razdalje namučil vratarja krškega Žigo Freliha, nato je nevaren strel proti vratom gostov sprožil še Goran Brkić, a se je čuvaj mreže Posavcev izkazal. Ostaja 0:0.

Začetek tekme v Ljubljani.

Ob 18. uri se bosta udarila Olimpija in Krško. Koga sta Safet Hadžić in Andrej Panadić uvrstila v začetno postavo?

Za zadnje dejanje 29. kroga bosta poskrbela Olimpija in Krško. Ljubljančani so ogromni favoriti, saj jih čaka vsaj na papirju najlažja možna naloga. Pod vodstvom Safeta Hadžića so dobili vse tri zadnje tekme, dviguje se tudi število doseženih zadetkov. Zdaj prihajajo v Stožice zadnjeuvrščeni Krčani, ki nujno potrebujejo točke, če želijo popestriti boj za obstanek in ohraniti upanje na čudežno rešitev.

Pri zmajih bo poskušal izjemen niz nadaljevati Rok Kronaveter. Novi trener ga je prebudil, Mariborčan pa je na zadnjih treh nastopih dosegel kar štiri zadetke.

''Nogometaši Krškega so kakovostni. Vidi se, da imajo druge ekipe težave z njimi,'' opozarja svoje izbrance in ljubljansko javnost Hadžić, ki bo nekoliko premešal ekipo, s katero se je med tednom uvrstil v finale pokala. Dodaja, da bo verjel v naslov vse do takrat, ko bo Olimpija matematično še v igri za naslov.

Ne spreglejte