Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2019,
19.10

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Aluminij

Sobota, 27. 4. 2019, 19.10

4 leta, 12 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Triglav

Matjašič preprečil gorenjsko veselico na Štajerskem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Jure Matjašič | Jure Matjašič je oikrepil Aluminij v zimskem prestopnem roku, ko se je vrnil iz ZDA. | Foto NK Aluminij

Jure Matjašič je oikrepil Aluminij v zimskem prestopnem roku, ko se je vrnil iz ZDA.

Foto: NK Aluminij

Nogometaši Aluminija so v tekmi 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav z 2:1 (0:1). Aluminij je po preobratu na domačem igrišču proti Triglavu prišel do pomembne zmage, s katero je vsaj začasno skočil na četrto mesto prvenstvene lestvice. Triglav je ostal na sedmem mestu, v nadaljevanju sezone pa bo lovil točke v boju za obstanek med prvoligaško elito.

Aluminij : Triglav 2:1 (0:1) 

Športni park Kidričevo, gledalcev 100, sodniki: Obrenović, Kordež, Pospeh.
Strelci: 0:1 Tijanić (39.), 1:1 Matjašič (51.), 2:1 Matjašič (77.).

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Martinović, Horvat, Kontek (od 38. Koblar), Krajnc, Petrovič (od 71. Marinšek), Vrbanec, Maloku (od 78. Čermak), Matjašič, Štor.
Triglav: Arko, Arh Česen, Kumer, Kryeziu, Majcen, Mertelj, Svraka, Tijanić, Rogelj, Udovič (od 83. Hasanaj), Žurga (od 79. Crnov).*

Rumeni kartoni: Kontek, Amuzie; Žurga, Mertelj, Rogelj.
Rdeč karton: /.

Endri Cekici
Sportal Olimpija izkoristila remi Maribora, Gorica odpihnila Celje #video

Po četrt ure so gledalci v Kidričevem videli prvo lepo priložnost. Imeli so jo gostje, po podaji s prostega strela je skok dobil Aleš Mertelj, njegov poskus pa je z zadnjimi močmi odbil Luka Janžekovič. V 34. minuti je David Tijanić z razdalje sicer ustrelil v okvir gola, a je bil njegov poskus lahek plen Janžekoviča.

Zadetek Davida Tijanića:

Še pred odhodom na odmor so gosti zadeli. Izpeljali so lepo akcijo, Luka Majcen se je izkazal s podajo do Davida Tijanića, ki se je znašel pred Janžekovičem in ga premagal. Triglavani so v 43. minuti še enkrat nevarno zapretili. Po podaji iz kota se je najbolje znašel Majcen, streljal z glavo, a čez gol.

Že v sodniškem dodatku je Elvir Maloku iz igre vrgel gostujočo obrambo, si pripravil prostor za strel, meril pa mimo vratnice. Na drugi strani je Kristjan Arh Česen izvrstno izvedel prosti strel, Janžekovič se je izkazal s parado in žogo odbil čez gol.

Vrhunci dvoboja v Kidričevem:

Drugi polčas prinesel preobrat

V 51. minuti so domači našli pot do izenačenja. Dejan Petrovič je zaposlil Jureta Matjašiča, ki je zadel za 1:1. Že v naslednji minuti so bili Kranjčani spet nevarni. Poskusil je Majcen, zatem Tom Žurga in kasneje še Gašper Udovič.

V 77. minuti je Aluminiju uspel preobrat, še drugič na tekmi se je gola veselil Matjašič. Luka Štor je podal na desno do Elvirja Malokuja, ta je žogo poslal v kazenski prostor, Matjašič jo je na drugi strani pričakal in jo z glavo poslal v gol.

Drugi zadetek Jureta Matjašiča:

V 83. minuti je Marcel Čermak imel dovolj prostora za strel z razdalje, meril je mimo vratnice. V izdihljajih tekme je do strela z glavo prišel Majcen, Janžekovič je žogo ulovil brez večjih težav.

Aluminij bo v sredo igral proti Mariboru, Triglav v četrtek proti Gorici.

Dogajanje v Kidričevem v živo:

Konec tekme v Kidričevem. 2:1. Aluminij je na krilih Jureta Matjašiča vzel mero Triglavu in si izboljšal položaj v boju za četrto mesto, ki še prinaša evropsko vozovnico.

Drugi zadetek Jureta Matjašiča:

Gooool! 2:1! 73. minuta. Jure Matjašič je popeljal Kidričane v vodstvo. Drugi polčas je tako prinesel preobrat v Kidričevem. Podajo je prispeval Elvir Maloku.

55. minuta: velika priložnost Triglava za novo vodstvo! Gašper Udovič je zgrešil skoraj prazna vrata, žoga je zgrešila cilj. Ostaja 1:1. 

Gooool! 1:1! Jure Matjašič, ki je Aluminij okrepil v zimskem prestopnem roku, je izenačil na 1:1 in dosegel prvi zadetek, odkar se je iz ZDA vrnil v domovino. Podajo je prispeval Dejan Petrović.

Prvi zadetek Jureta Matjašiča:

Začetek drugega polčasa v Kidričevem.

Konec prvega polčasa. Triglav vodi v Kidričevem z 1:0.

47. minuta: napadalec Aluminija Elvir Maloku je bil blizu izenačenja, a ni bil dovolj natančen, V izdihljajih prvega polčasa je domačega vratarja namučil še Kristjan Arh Česen.

45. minuta: pritisk Triglava se stopnjuje. Po nevarnem strelu Luke Majcena, ki je poslal žogo nad prečko v golavt, je vratarja Luko Janžekovića po strelu z razdalje namučil Klemen Udovič. Ostaja 1:0 za Triglav.

Gooool! 0:1! Luka Majcen je v 39. minuti odlično zaposlil Davida Tijanića, ki je spretno zatresel mrežo Aluminija in povedel gorenjske orle v vodstvo. Nekdanji nogometaš Olimpije je v tej sezoni dosegel štiri zadetke.

Zadetek Davida Tijanića:

30. minuta: Triglav je nevarnejši tekmec. Razmerje strelov na gol je 4:2 za Kranjčane, od tega 2:1 v okvir vrat. Maloštevilni gledalci v Kidričevem še niso dočakali zadetka. 

15. minuta: prva resnejša priložnost na tekmi. Aleš Mertelj je po podaji Davida Tijanića z glavo nevarno streljal proti vratom Aluminija, a se je izkazal Luka Janžeković in z vrhunsko obrambo preprečil vodstvo Kranjčanov.

Začetek tekme v Kidričevem.

Ob 17. uri se bosta v Kidričevem udarila Aluminij in Triglav. Znani sta začetni postavi. Oliver Bogatinov je izpolnil napoved in po pokalnem gostovanju v Ljubljani, kjer je spočil najboljše igralce, uvrstil med enajst najmočnejšo zasedbo.

Ob 17. uri se bosta udarila Aluminij in Triglav. Dvoboj, zaradi katerega je trener Kidričanov Oliver Bogatinov med tednom na pokalnem srečanju z Olimpijo (0:4) spočil večino prvokategornikov, prinaša velik vložek. Aluminij ima priložnost, da se z zmago še vmeša v boj za evropska mesta, Kranjčani pa bi lahko storili pomemben korak k zagotovitvi obstanka.

Pri gostiteljih, ki so v tej sezoni nezadovoljni s številnimi sodniškimi odločitvami in se sprašujejo, ali je to, da je bila večina v škodo kluba, zgolj naključje ali kaj več, bo zaradi kazni manjkal Sanin Muminović.

Ne spreglejte