Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
19.58

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Rudar Velenje

Četrtek, 2. 5. 2019, 19.58

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Rudar

Rudarju derbi začelja, Krško na robu izpada #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Nogometaši Krškega so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (0:0).

Krško : Rudar 1:2 (0:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 500, sodniki: Kajtazović, Kasapović in Pospeh.

Strelca: 0:1 Škoflek (47.), 0:2 Škoflek (54.), 1:2 Volaš (90.).

Krško: Frelih, Štefulj, Ilić, Cetina, Volarič, Kordić, Petrović, Da Silva, Perić (od 56. Volaš), Jandrek (od 71. Sokler), Vukušić (od 82. Vekić).

Rudar: Pridigar, Kašnik (od 89. Pušaver), Ćosić, Tomašević, Arap, Bolha, Kobiljar (od 80. Vodeb), Hrubik, Črnčič (od 72. Trifković), Škoflek, Tučić.

Rumeni kartoni: Ilić, Petrović; Hrubik, Ćosić, Škoflek, Trifković.
Rdeči karton: Hrubik (90.).
Žoga Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Tako lep, da mu ni para v Prvi ligi Telekom Slovenije #video
Spins XI
Sportal Katera je najboljša enajsterica Prve lige Telekom Slovenije? Glasujte! #izbor
NK Triglav, ND Gorica, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Prva Hadžićeva ničla, Celje sanja o Evropi, Krčani v težavah #video

Velenjčani so v Krškem dobili pomemben obračun v boju za obstanek. Domačim, ki so na zadnjem mestu lestvice, so zadali boleč poraz, sami pa so se s tremi točkami prebili na osmo mesto in se točkovno izenačili s sedmouvrščenim Triglavom. Krčani so na drugi strani v precej izgubljenem položaju, saj za predzadnjo Gorico šest krogov pred koncem zaostajajo za deset točk.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav so imeli oboji nekaj polpriložnosti, eno lepših pa je v 16. minuti pri domačih zapravil Marin Perić, ki je prišel do strela v kazenskem prostoru, a je žogo slabo zadel, tako da je zletela mimo vrat.

Razgiban drugi polčas

Že v uvodu drugega polčasa pa so povedli Velenjčani, ko je Milan Tučić žogo pripeljal v kazenski prostor, podal z desne strani do vtekajočega Žige Škofleka, ta pa je matiral Žigo Freliha.

V 51. minuti je na drugi strani strel Roberta Jandreka ustavil Marko Pridigar, a že tri minute pozneje je Žiga Škoflek izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov in zadel levi zgornji kot za svoj drugi gol na tekmi in devetega v prvenstvu.

V 62. minuti je na drugi strani Robert Jandrek prišel do strela, a je bil ta prešibak, deset minut pozneje pa je iz bližine zgrešil še Ester Sokler.

Žiga Škoflek je dosegel dva zadetka. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Žiga Škoflek je dosegel dva zadetka. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Na drugi strani je imel v 79. minuti novo priložnost Škoflek, a je bil Frelih pripravljen. Krško je znova zagrozilo v 85. minuti, ko je s plasiranim strelom poskusil Luka Vekić, a je bil premalo natančen.

Že v sodniškem podaljšku je izid kozmetično popravil Dalibor Volaš, ko je zadel z glavo po podaji Luke Volariča z leve strani. Tik pred koncem tekme si je pri Rudarju drugi rumeni karton s prekrškom prislužil David Hrubik.

Krčani bodo v 31. krogu v ponedeljek gostovali v Celju, Velenjčani pa dan prej v Murski Soboti.

Dogajanje v živo v Krškem:

Konec tekme. Rudar je v Krškem zmagal z 2:1 in prednost pred Krškim povišal na 12 točk.

GOOOL! Domači nogometaši so vendarle prišli do zadetka. V 90. minuti je z glavo zadel Dalibor Volaš, ki je dosegel še svoj peti gol v tej sezoni. Bodo Krčani uspeli pripraviti preobrat?

85. minuta: Krčani zapravljajo priložnosti kot po tekočem traku. Zdaj je po odbiti žogi do strela prišel še Luka Vekić, ki pa ni bil dovolj natančen.

72. minuta: Krško ne najde poti do gola.Tokrat je imel izjemno priložnost, takoj po tem, ko je vstopil v igro, Ester Sokler, a je sprožil mimo vrat Rudarja. 

GOOOL! Rudar je podvojil vodstvo! S prostega strela je še drugič na tekmi zadel Žiga Škoflek, ki je z natančnim strelom premagal vratarja Krškega Žigo Freliha.

51. minuta: Igra se je razživela. Zdaj izjemna priložnost za Krško. Po podaji Luke Volariča se je pred golom Rudarja znašel Robert Jandrek, ki pa je nastreljal vratarja.

GOOOL! Rudar je v 47. minuti prišel do vodstva. Po podaji Milana Tučića je v kazenskem prostoru pot do gola našel Žiga Škoflek. Kakšen bo odgovor domačih?

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa precej nezanimive tekme začelja v Krškem, ki je minil brez prave priložnosti. Krčani so trikrat sprožili v okvir vrat Rudarja, Velenjčani so sprožili le enkrat. 

30. minuta: V Krškem še vedno brez zadetkov.

16. minuta: Priložnost za Krško! V kazenskem prostoru Rudarja je po obratu do strela prišel Marin Perić, a je sprožil mimo vrat. Ostaja 0:0.

Priložnost za Krško:

15. minuta: Izenačen obračun v Krškem, a še brez prave priložnosti za zadetek.

Začetek tekme v Krškem

Ob 18.00 se bosta udarila še Krško in Rudar. Kakšni sta začetni postavi ekip, ki se bosta udarili v derbiju začelja?

Zadnje dejanje 30. kroga bo v Krškem, kjer čaka izbrance Andreja Panadića tekma resnice. Za najbližjim zasledovalcem na lestvici, to je ravno velenjski Rudar, zaostajajo devet točk. Zato lovijo morda že zadnji vlak za morebitno podaljšanje upanja za zagotovitev obstanka.

Ob 18. uri bodo Krčani v derbiju začelja gostili knape, ki so ostali v zadnjem krogu praznih rok proti Domžalam. Velenjčanom ni pomagal niti prekrasen zadetek Žige Škofleka (1:2), ki bi lahko bil velika nevarnost za vrata Posavcev.

Ne spreglejte