Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
19.23

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,94

16

Natisni članek

NK Triglav ND Gorica NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 10. 3. 2019, 19.23

5 let, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

Domžale pokazale Aluminiju, kdo je št. 3, Požeg Vancaš prehitel Zahovića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,94

16

NK Rudar Velenje, NK Mura | Velenjčani so izkoristili prednost domačega igrišča proti Muri. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Velenjčani so izkoristili prednost domačega igrišča proti Muri.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Vodilni Maribor je v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije ugnal Gorico (2:1) in izkoristil velik spodrsljaj Olimpije, ki je nepričakovano izgubila pri Triglavu (1:2). Pred zmaji ima pred večnim derbijem že 10 točk prednosti. Domžale je v obračunu za tretje mesto nadigral Aluminij (3:0), Krško in Celje sta se razšla brez zmagovalca (1:1), Rudar pa je tesno ugnal Muro (1:0) in se ji približal na lestvici.

V sklepnem dejanju 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije, še zadnjim pred torkom, ko bo selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek predstavil seznam kandidatov za začetek kvalifikacij za EP 2020, so Domžale premagale Aluminij s 3:0. Rumenim je pripadel neposredni obračun za tretje mesto na razpredelnici, med strelce pa so se vpisali Adam Gnezda Čerin, Shamar Nicholson in Slobodan Vuk.

Zadetek Slobodana Vuka za končnih 3:0:

Gostje, največje presenečenje jesenskega dela, so še tretjič zapored v tem koledarskem letu izgubili brez doseženega zadetka.

Požeg Vancaš prehitel Zahovića, Krško do prve letošnje točke

Nedeljski spored se je začel že v času kosila. V Posavju sta se Krško in Celje razšla brez zmagovalca (1:1). Gostje so povedli v 55. minuti, ko je v polno zadel Rudi Požeg Vancaš. V nasprotju z začetkom drugega polčasa, ko je zapravil zrelo priložnost za gol, se je po podaji Lovra Cveka izkazal in dosegel že 12. zadetek v tej sezoni, s tem pa se tudi vrnil na samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev tekmovanja.

Zadetek Rudija Požega Vancaša:

Veselje Celjanov je trajalo do 80. minute, ko je s prostega strela - žoga je zadela živi zid gostov in spremenila smer - na 1:1 izenačil Francoz portugalskih korenin Marco da Silva.

Knapi so se približali Muri

Velenjčani so osrečili navijače s tesno, a toliko slajšo zmago nad Muro (1:0). Dvoboj je v korist knapov odločil Aljaž Krefl.

Aljaž Krefl je odločil o zmagovalcu dvoboja na stadionu v prestolnici lignita. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Aljaž Krefl je odločil o zmagovalcu dvoboja na stadionu v prestolnici lignita. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

V 76. minuti je izkoristil lepo podajo Leona Črnčiča in premagal Matka Obradovića, izbranci Marijana Pušnika pa so se z drugo zaporedno zmago približali šestouvrščeni Muri na le točko zaostanka. Gostje so bili najbližje zadetku v 9. minuti, ko je Nino Kouter zadel prečko.

Maribor poglobil krizo Gorice

Maribor je v spomladanskem delu na treh tekmah osvojil sedem točk. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Maribor je v spomladanskem delu na treh tekmah osvojil sedem točk. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Mariborčani so izkoristili spodrsljaj Olimpije in si z zmago nad Gorico na prvenstveni razpredelnici priigrali deset točk prednosti pred prvimi zasledovalci. Štajerci, ki so bili močno oslabljeni - zaradi različnih razlogov je manjkalo kar devet igralcev, trener Darko Milanič pa je zaradi kazni tekmo spremljal s tribune -, so se v prvem polčasu mučili, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nato pa svoje delo opravili v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko sta v polno zadela Marcos Tavares (to je bil že njegov 148. zadetek v zgodovini tekmovanja) in Luka Zahović.

Po vodstvu je bila na preizkušnjah tudi mariborska obramba. V 75. minuti je prejela zadetek, ko je lepo z glavo meril Andrej Kotnik, bila nato še nekajkrat v škripcih, toda na koncu vendarle obdržala prednost.

Sportal Je sodnik pogledal skozi prste Mariboru in oškodoval Gorico? #video

Kranjski orli po norem preobratu šokirali Olimpijo

Ljubljanski zasedbi se je v "orlovem gnezdu" nasmihala četrta zmaga v nizu, v končnici pa je kljub premoči in vodstvu praktično celoten dvoboj ostala praznih rok. Kranjčani so v zaključku tekme uprizorili nor preobrat, režiser nepričakovanega zasuka pa je bil David Tijanić.

Tijanić je v zadnjih sekundah tekme poskrbel, da so zmaji ostali praznih rok:

V 88. minuti je najprej z 11-metrovke izenačil na 1:1, v peti minuti sodnikovega podaljška pa nato dosegel še zmagoviti gol. Olimpija, ki je v drugem delu med drugim zapravila tudi enajstmetrovko (Stefan Savić), ni mogla verjeti, kaj se ji je pripetilo.

NK Triglav NK Olimpija
Sportal Pri Olimpiji obsojen na drobtinice, zdaj ji je pokvaril sezono #video
NK Triglav NK Olimpija
Sportal Vratar Olimpije prejel kazen v najhujši obliki #video

Najboljši strelci:

12 - Rudi Požeg Vancaš (Celje),
11 - Luka Zahović (Maribor),
10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura), Andres Vombergar (Olimpija),
9 - Jan Mlakar (Maribor), Francesco Tahiraj (Aluminij),
8 - Dino Hotić (Maribor), Luka Majcen (Triglav), Marcos Tavares (Maribor)
...

Vrhunci tekem:

Domžale : Aluminij 3:0

Rudar : Mura 1:0

Krško : Celje 1:1

Maribor : Gorica 2:1

Triglav : Olimpija 2:1

Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Rudar : Mura (foto Jurij Vodušek / Sportida)

Fotogalerija
1 / 39

Maribor : Gorica (foto Blaž Weindorfer / Sportida)

Fotogalerija
1 / 34

Triglav : Olimpija (foto Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 37

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte