Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
14.20

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

2

Natisni članek

NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija Robert Pevnik Aleš Mertelj Dejan Dončić Nejc Vidmar Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 10. 3. 2019, 14.20

5 let, 1 mesec

Po zmagi Triglava nad Olimpijo

Vratar Olimpije prejel kazen v najhujši obliki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

2

NK Triglav NK Olimpija | Veselje nogometašev Triglav in razočaranje kapetana Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Veselje nogometašev Triglav in razočaranje kapetana Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije niso bili že dolgo tako razočarani, kot po porazu v Kranju. ''Nismo si zaslužili zmage,'' je po redko videnem preobratu Triglava, ki je v izdihljajih srečanja poskrbel za senzacijo spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije, dejal vratar Olimpije Nejc Vidmar, domači povratnik Aleš Mertelj pa ni skrival navdušenja nad energijo, ki so jo izžarevali domači gledalci. Prejeli so lepo nagrado.

NK Rudar Velenje, NK Mura
Sportal Domžale pokazale Aluminiju, kdo je št. 3, Požeg Vancaš prehitel Zahovića #video

Nogometaši Olimpije so se v soboto dolgo časa spogledovali z nadaljevanjem zmagovitega niza, nato pa v zadnjih minutah dovolili Triglavu, da je z dvema zadetkoma pokvaril razpoloženje v vrstah zmajev. To je storil ob nepravem trenutku, saj Ljubljančane prihodnji konec tedna čaka večni derbi z Mariborom.

Mertelj takšne energije še ni začutil

Za zmago nad Olimpijo je zaslužen tudi izkušeni povratnik Aleš Mertelj. "Izkazalo se je srce. Občinstva s takšno energijo še nisem videl v Kranju. Če stopimo skupaj in imamo srce, če so navijači iskreni in zvesti, ti nogomet nekaj vrne. V nekaj situacijah so nas rešili naš vratar, vratnica in zgrešena 11-metrovka," je bil zelo zadovoljen nekdanji reprzenatnt in dolgoletni nogometaš Maribora. Najbolj je bil vesel zaradi občinstva, ki je dočakalo eno najlepših zmag, odkar tekmuje v 1. SNL.

Gorenjski orli so bili večji del tekme na robu poraza. Olimpija je bila v prvem delu vsaj za razred boljši tekmec, njeni igralci pa so kar tekmovali v zapravljenih priložnostih. Za nameček je Asmir Suljić, strelec atraktivnega zadetka za vodstvo Olimpije, prejel še rumeni karton. Ker je njegov četrti v tej sezoni, ne bo smel nastopiti na sobotnem derbiju z Mariborom. Razočaranje v vrstah Olimpije je bilo ogromno, številni nogometaši so se po dvoboju izogibali novinarskih mikrofonov.

Vidmar opozoril na nepisano nogometno pravilo

Kapetan Nejc Vidmar si tega ni dovolil, ampak stopil pred predstavnike sedme sile: "Kdor ga ne da, ga dobi. Na žalost se je pri nas to zgodilo dvakrat," je potožil zaradi nepisanega pravila v nogometu, ki rad tepe tiste ekipe z večjim številom zapravljenih zrelih priložnosti.

"Nimamo kaj. Na koncu si enostavno nismo zaslužili zmage. Nismo dali teh nekaj zadetkov več, priložnosti je bilo malo morje, nato pa je sledila kazen v najhujši obliki. Na žalost je tako v nogometu in športu," je dejal vratar zmajev, ki je moral po žogo v svojo mrežo dvakrat, obakrat ga je premagal nekdanji soigralec David Tijanić.

Pevnik: Zadovoljen z vsem, razen ...

Kaj pa sta po dvoboju z razburljivim zaključkom povedala trenerja? Strateg Olimpije Robert Pevnik je prvič, odkar se je vrnil na klop zmajev, izkusil grenkobo poraza. "Odličen prvi polčas, veliko priložnosti, a slaba zbranost v zaključku napada. Nato tudi odličen začetek drugega polčasa, zgrešena 11-metrovka," je Konjičan našteval dogodke s tekme.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 37

"Najmanj, kar maram v nogometu, je to, da te neizkoriščene priložnosti drago stanejo. V zaključku smo bili spet nezbrani, Triglav je obrnil rezultat na 2:1. Čestitam mu na zmagi," je dodal trener Olimpije in izpostavil, da je lahko po nenavadnem srečanju zadovoljen z vsem, razen z neizkoriščenimi priložnostmi in zadnjimi petimi minutami. Takrat so Kranjčani poskrbeli za velik preobrat, ki je osrečil tudi privržence Maribora, saj so vijolice ušle zmajem na okroglih 10 točk razlike.

Dončić razkril, kaj je povedal izbrancem med polčasoma

Edini trener, ki je v spomladanskem delu zbral maksimalnih devet točk, je Dejan Dončić. Triglav ostaja spomladanski hit 1. SNL. "To je bila res težka tekma. V tekmo nismo vstopili tako, kot smo hoteli. Stali smo predaleč od igralcev, nismo bili agresivni v zaključkih, preslabo smo si podajali. Ob polčasu smo se zmenili, da moramo nadaljevati hrabro, ne glede na to, kakšen je rezultat. Na koncu se nam je to obrestovalo," je bil presrečen strateg kranjskega kluba, ki je v preteklosti branil tudi barve Olimpije, zdaj pa kot trener poskrbel za njen boleč poraz.

NK Triglav, NK Olimpija, Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Noro, kaj se je zgodilo v Kranju #video
Ne spreglejte