Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
17.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav

Sobota, 9. 3. 2019, 17.10

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Triglav : Olimpija

Noro, kaj se je zgodilo v Kranju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Nogometaši kranjskega Triglava so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 2:1 (0:1).

NK Rudar Velenje, NK Mura
Sportal Domžale pokazale Aluminiju, kdo je št. 3, Požeg Vancaš prehitel Zahovića #video

Kranjska ekipa je tako dosegla tretjo zmago v nizu, pred Olimpijo sta padla še Aluminij in Gorica, ljubljanska ekipa pa je doživela prvi poraz po treh zaporednih zmagah nad Gorico, Krškem in Celju.

Ljubljančani so sijajno odprli dvoboj v gorenjski prestolnici. V uvodnih dvajsetih minutah so uprizorili številne nevarne akcije, navkljub izjemnim priložnostim Stefana Savića, Matica Črnica, Asmirja Suljića in Vitalijsa Maksimenka pa je kranjska mreža - tudi po zaslugi bravuroznih obramb 19-letnega Jalna Arka - čudežno postala nedotaknjena.

Olimpija je dolgo vodila, na koncu pa ostala praznih rok. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Olimpija je dolgo vodila, na koncu pa ostala praznih rok. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pred golom kranjskega vratarja je bilo zagotovo najbolj vroče v 12. minuti, ko je Savić po strelu z roba kazenskega prostora zadel vratnico, isti igralec se je osem minut kasneje sijajno znebil domačih obrambnih igralcev, po njegovem strelu z enajstih metrov pa je po sijajnem posredovanju Arka ostalo pri 0:0.

Prevlada izbrancev gostujočega trenerja Roberta Pevnika se je nadaljevala tudi sredi prvega polčasa. V 23. minuti so prvič na dvoboju zapretili tudi gostitelji, strel Muamerja Svrake z velike razdalje pa je ubranil gostujoči vratar Nejc Vidmar.

V 28. minuti so Ljubljančani vendarle unovčili svojo premoč. V glavni vlogi je bil Suljić, ki je po samostojni akciji povzročil silni nemir v kranjski obrambni vrsti in zadel za 1:0. Po prejetem golu je ritem igre nekoliko padel, tehnično podkovani Ljubljančani pa so imeli vse vajeti igre v svojih nogah.

Fotoutrinki iz Kranja (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 37

V začetku drugega polčasa so do sape prišli tudi Gorenjci, v 54. minuti je strel Svrake z 20 metrov bil malenkostno previsok, nato pa so pobudo znova prevzeli Ljubljančani. V 58. minuti je domači branilec Kristjan Arh-Česen v svojem kazenskem prostoru zrušil Suljića, po njem je tolminski sodnik Aleš Jug brez obotavljanja pokazal na belo točko, 11-metrovko pa je slabo izvedel Savić in ostalo je pri 1:0.

V naslednjih dveh minutah so si Ljubljančani priigrali dve novi priložnosti, po strelih Savića in Brkića pa se izid ni spremenil. Tako je bilo tudi v 72. minuti, po pravem "fliperju" v domačem kazenskem prostoru Suljić in "rezervist" Rok Kronaveter nista povišala na 2:0.

Zadetek, ki je Olimpijo zavil v črno:

V končnici tekme so Kranjčani uprizorili izjemen preobrat. Najprej je Tijanić realiziral 11-metrovko - po igranju z roko v kazenskem prostoru jo je zakrivil Mario Jurčević -, v peti minuti sodnikovega podaljška pa je isti igralec - po dvojni podaji s Tomom Žurgo - zadel še za 2:1.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Maribor, kranjska pa bo gostovala v Celju. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.

Triglav : Olimpija 2:1 (0:1)

Športni center, sodniki: Jug, Vidali, Gabrovec.

Strelca: 0:1 Suljić (28.), 1:1 Tijanić (88./11 m), 2:1 Tijanić (90.).

Triglav: Arko, Rogelj (od 90. Karamatić), Kumer, Arh Česen, Mlakar, Mertelj, Tijanić, E. Kryeziu, Svraka (od 62. Kopač), Crnov (od 84. D. Kryeziu), Žurga.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Burin, Maksimenko, Jurčević, Brkić (od 83. Putinčanin), Tomić, Črnic (od 64. Kronaveter), Suljić, Savić, Kidrić (od 72. Lukanović).

Rumeni kartoni: Mertelj, Kumer, Arh-Česen, Kopač; Suljić, Jurčević, Tomić.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kranju:

Konec tekme!

94. minuta! GOOOL! 2:1! David Tijanić je v zadnjih sekundah tekme, v 95. minuti, po novi lepi akciji zadel še enkrat in poskrbel, da je zmaga ostala doma, Olimpija pa ostala praznih rok.

Tijanić je z zadetkom v sodnikovem podaljšku šokiral Olimpijo:

88. minuta: GOOOL! 1:1! Noro, Triglav je bil celotno srečanje podrejena ekipa, a je izkoristil veliko napako gostujoče obrambe. Po strelu Drilona Kryeziuja je roko igral Mario Jurčević in sodniki ni preostalo drugega kot da pokaže na belo piko. Uspešno jo je izvedel David Tijanić.

Triglavani so izkoristili enajstmetrovko:

65. minuta: V igro je vstopil Rok Kronaveter. Zamenjal je Matica Črnica.

57. -59. minuta: Nova velika priložnost za goste. Po podaji Tomića je Suljić izsilil enajstmetrovko, a je nato Savić ni izkoristil. Avstrijec je žogo poslal mimo desne vratnice Triglava.

Savić slabo izvedel enajstmetrovko:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

28. minuta: GOOOL! 0:1! Olimpija je po solo akciji razpoloženega Suljića prišla do vodstva. Bosanec je iz izjemnim prodorom v slogu Lea Messija razparal obrambo Triglava in nato še meril v polno. Kranjski orli so ga le gledali.

Mojstrovina Suljića za vodstvo Olimpije z 1:0:

20. minuta: Pri Olimpiji se spet držijo za glavo. Znova je nevarno akcijo začel Suljić, ki je lepo zaposlil Stefana Savića, temu pa je strel ponovno ubranil Arko. Vratar Triglava se je spet izkazal.

Poskus Savića in obramba Arka:

11. minuta: Velika priložnost za Olimpijo. Po podaji Asmirja Suljića se je sam pred vratarjem Triglava znašel Matic Črnica, a je Jalen Arko strel mojstrsko ubranil. Ostalo je pri 0:0.

Arko se je izkazal:

Začetek tekme v Kranju!

Zanimivost: Rok Kronaveter bo pri Olimpiji na priložnost čakal na rezervni klopi, medtem ko prvi napadalec Triglava Luka Majcen zaradi kartonov nima pravice nastopa.

Začetni postavi v Kranju:

Ne spreglejte