Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 3. 2019,
17.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

14

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor ND Gorica Žiga Lipušček Nermin Bašić Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 10. 3. 2019, 17.30

5 let, 1 mesec

Sporni trenutek srečanja v Ljudskem vrtu

Je sodnik pogledal skozi prste Mariboru in oškodoval Gorico? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

14

Nogometaši Maribora so v soboto premagali Gorico z 2:1 in še okrepili vodstvo na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije, kjer imajo pred Olimpijo že okroglih deset točk prednosti. V Ljudskem vrtu pa bi se lahko dvoboj končal drugače, če bi sodnik Dragoslav Perić v zadnji minuti pokazal na belo točke za goste. Branilec vrtnic Žiga Lipušček je prepričan, da bi to moral storiti.

NK Rudar Velenje, NK Mura
Sportal Domžale pokazale Aluminiju, kdo je št. 3, Požeg Vancaš prehitel Zahovića #video

V taboru NK Maribor so v tej sezoni na različne načine večkrat opozorili na prisotnost sodniških napak. Osredotočili so se na tiste, na katerih naj bi bile oškodovane vijolice.

Ivković spravil Lipuščka na kolena

Sodnik Dragoslav Perić je po mnenju Žige Lipuščka oškodoval Gorico, dosoditi bi moral najstrožjo kazen. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Sodnik Dragoslav Perić je po mnenju Žige Lipuščka oškodoval Gorico, dosoditi bi moral najstrožjo kazen. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida V soboto, ko je trener Darko Milanič zaradi kazni spremljal dvoboj s tribun, niso imeli pripomb na sojenje, obratno pa je bilo pri gostih, ki so glavnemu delivcu pravice očitali, da bi lahko v izdihljajih srečanja pokazal na belo točko. Gorici bi se tako ponudila velika priložnost za izenačenje, ki bi izbrance Nermina Bašića nagradilo s točko, še kako pomembno v boju za obstanek.

Kaj se je takrat dogajalo v kazenskem prostoru Maribora? Gorica je izvedla predložek s kota, žoga pa je v visokem letu potovala v osrčje kazenskega prostora. Tam se je poskušal do nje dokopati visoki branilec Žiga Lipušček, a ga je oviral obrambni steber vijolic Saša Ivković. Počasen posnetek je razkril, da najverjetneje na nedovoljen način, saj je nekdanjega upa Maribora vlekel tudi za dres, a je piščalka glavnega sodnika ostala nema.

Bi moral sodnik po padcu Žige Lipuščka v kazenskem prostoru Maribora pokazati na belo točko?

  • Da.
    58,96 %
    464 glasov
  • Ne.
    41,04 %
    323 glasov
Oddanih 787 glasov

Za Lipuščka ni dvoma, sodnik je storil napako

O dogodku, po katerem so Novogoričani iskali s pogledom sodnika in bili prepričani, da je v Ljudskem vrtu zadišalo po najstrožji kazni, je po dvoboju brez ovinkarjenja spregovoril Žiga Lipušček. Mladi slovenski reprezentant je dejal: ''Kar zadeva 11-metrovko, bi rekel, da o njej ni bilo dvoma, vendar ne krivim nikogar, saj je bil položaj težek. Enkrat te nagradi, drugič ti vzame. Naslednjič upam, da bo nas nagradilo,'' je nogometaš Gorice mnenja, da je sodnik storil napako, a ga po svoje tudi razume.

Vrhunci dvoboja v Mariboru:

''Maribor je imel nekoliko sreče, a tako je v nogometu. Nervoze kljub negativni seriji ni, današnja tekma pa je pokazala, da smo na pravih tirnicah in da dobro delamo. Vemo, da bodo rezultati prej ali slej prišli,'' je Lipušček prepričan, da bo Gorica kmalu začela osvajati točke in ustavila postopno padanje na lestvici.

Trener Bašić spoštuje sodnike in ne komentira njihovih odločitev

Vijolice so z zmago nad Gorico povečale prednost pred tekmeci. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Vijolice so z zmago nad Gorico povečale prednost pred tekmeci. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Lipušček je mnenja, da bi moral sodnik po njegovem ''bližnjem srečanju'' z Ivkovićem pokazati na belo točko. Kako pa o tem razmišlja njegov trener? ''Nimam pojma o sojenju, zato ga ne bom komentiral, saj sodnike spoštujem. Zmaga Maribora je čista, mi pa gremo naprej," se je izognil komentarju strateg iz BiH, ki se noče obremenjevati z delivci pravice.

Predstava njegovih varovancev, s katero so namučili prve favorite za naslov, mu je kljub porazu (1:2) polepšala dan in podala novo prepričanje, da bo kmalu bolje. ''Ponosen sem na prikazano. Mariboru čestitam za zmago, mi pa moramo dvigniti glavo, kajti pred nami je zagotovo svetlo obdobje,'' napoveduje Bašić, ki po selitvi iz Radomelj v Novo Gorico še ni dočakal prve točke.

Ne spreglejte