Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
21.23

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Rudar NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Krško

Nedelja, 3. 3. 2019, 21.23

5 let, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

2

Dino Hotić | Maribor je gostoval v Kidričevem in še tretjič v tej sezoni premagal Aluminij. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor je gostoval v Kidričevem in še tretjič v tej sezoni premagal Aluminij.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor se je v nedeljo v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije precej namučil, da je v Kidričevem zmagal z 1:0 in ohranil prednost sedmih točk na vrhu lestvice pred Olimpijo, ki je v soboto zanesljivo, z 2:0 premagala Celje v Stožicah. V nedeljo smo videli še zmago Rudarja nad Krškim z 1:0 in nov poraz Gorice, ki je proti Triglavu doma izgubila z 1:2. V drugi sobotni tekmi sta se na derbiju v Fazaneriji Mura in Domžale razšla brez zadetkov. Po tem, ko so v prejšnjem krogu zabili kar 25 golov, so bili strelci tokrat veliko manj razpoloženi. Zmogli so jih le sedem.

Maribor je imel v prvem polčasu precej sreče, saj je bil Aluminij boljši nasprotnik in je v eni izmed akcij, ko je streljal Dejan Petrović, kar dvakrat zadel okvir vrat. Tudi drugi polčas so bolje začeli Kidričani, nato pa je po 15 minutah igre v drugem delu igre po drugem rumenem kartonu, ki ga je prejel na malce nevsakdanji način, gostujoči vezist Aleks Pihler moral predčasno z igrišča.

Izključitev Aleksa Pihlerja:

Je bil vezist Maribora Aleks Pihler upravičeno izključen?

  • Da
    58,21 %
    893 glasov
  • Ne
    41,79 %
    641 glasov
Oddanih 1534 glasov

Kot da bi jih številčna oslabljenost zdramila, so se Mariborčani prebudili in postali nevarnejši. Le šest minut pozneje je Luka Zahović po kotu zadel in, kot se je izkazalo pozneje, z desetim prvenstvenim golom sezone odločil tekmo. Maribor je tako prednost pred Olimpijo na vrhu lestvice spet povišal na sedem točk.

Krško prikovano na zadnjem mestu

V drugi nedeljski tekmi sta se v Velenju udarila zadnji in predzadnji do tega kroga, prav veliko dogajanja pa na štadionu Ob jezeru nismo videli. Rudar je premagal Krško z golom Milana Tučića v 31. minuti. Pozneje so prevladovali Krčani, a niso znali zadeti. Krško po novem porazu ostaja prikovano na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Zadnja tekma kroga naj bi bila ob 19.30 v Novi Gorici, kjer bi se morala udariti Gorica in kranjski Triglav, a je tekma postavljena pod velik vprašaj. Primorci imajo namreč težave s prižigom reflektorjev.

Huda kriza Gorice, ki se kar noče končati

Nermin Bašić je po dveh tekmah na klopi Gorice še brez točke. | Foto: Filip Jeram/Sportida Nermin Bašić je po dveh tekmah na klopi Gorice še brez točke. Foto: Filip Jeram/Sportida Zadnja tekma kroga je bila na sporedu v Novi Gorici, kjer je Gorica doživela nov, že sedmi prvenstveni poraz v nizu, na novo zmago pa štirikratni slovenski prvaki čakajo že kar devet tekem.

Pomagati jim očitno ne more niti nov trener Nermin Bašić, ki se je, podobno kot pred tednom dni v Celju, razveselil hitrega vodstva, ko je po sporno dosojeni enajstmetrovki še tretji gol v drugem nastopu po vrnitvi zabil Etien Velikonja, a na koncu ostal praznih rok. Najprej je za goste zadel Luka Majcen in poravnal izid, v drugem polčasu pa je za popoln preobrat poskrbel novinec, branilec Muamer Svraka.

Olimpija na drugi tekmi še drugič zmagala

Olimpija, ki je tudi tokrat nastopila brez Roka Kronavetra, ta naj bi bil še vedno poškodovan, je v soboto zvečer pod vodstvom Roberta Pevnika v drugem delu prvenstva še drugič zmagala in brez večjih težav odpravila Celjane, ki so v prvem krogu navdušili proti Gorici.

Ljubljančani so odpor Celjanov strli v zaključku prvega polčasa, ko je za dobro voljo pred odhodom v garderobe poskrbel Matic Črnic, ki je zadel po protinapadu. Olimpija je bila tudi v drugem delu igre boljša, zmago pa potrdila sredi drugega polčasa, ko je Stefan Savić zadel po lepi akciji, ki sta jo izpeljala z Asmirjem Suljićem.

V Fazaneriji se je na tekmi med Muro in Domžalami zbralo okoli 4.000 gledalcev, ki pa niso dočakali zadetka. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V Fazaneriji se je na tekmi med Muro in Domžalami zbralo okoli 4.000 gledalcev, ki pa niso dočakali zadetka. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V Fazaneriji spektakel, na katerem so manjkali zadetki

V soboto je bila na sporedu še ena tekma. V Fazaneriji so prvič zažareli reflektorji, za nogometni spektakel je bilo vse pripravljeno tudi na tribunah, kjer se je zbralo 4.000 gledalcev, a glavni akterji na igrišču so razočarali.

Od prve do zadnje minute se v Murski Soboti ni dogajalo kaj prida, tako da sta se na koncu Mura in Domžale razšla z najbolj nepriljubljenim izidom, remijem brez zadetkov.

Najboljši strelci:

11 - Rudi Požeg Vancaš (Celje),
10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura), Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović (Maribor),
9 - Jan Mlakar (Maribor), Francesco Tahiraj (Aluminij),
8 - Dino Hotić (Maribor), Luka Majcen (Triglav),
7 - Marcos Tavares (Maribor),
...

Vrhunci tekem:

Gorica : Triglav 1:2

Rudar Velenje : Krško 1:0

Aluminij : Maribor 0:1

Olimpija : Celje 2:0

Mura : Domžale 0:0

Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Aluminij : Maribor (foto Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 26

Olimpija : Celje (foto Matic Ritonja/Sportida):

Fotogalerija
1 / 10

Mura : Domžale (foto Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 36

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte