Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
17.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

NK Aluminij NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 3. 3. 2019, 17.30

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Aluminij : Maribor

Zahović in Tavares rešila Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Aluminij Maribor | Luka Zahović je bil mož odločitve v Kidričevem. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Luka Zahović je bil mož odločitve v Kidričevem.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0). Do zmagovitega gola, ki ga je zabil Luka Zahović, so Mariborčani prišli iz praktično edine priložnosti na tekmi, ko so imeli zaradi izključitve Aleksa Pihlerja igralca manj.

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Mariborčani, ki so prvič začeli tekmo z Ninom Žugljem in pri katerih so manjkali Marko Šuler, Mitja Viler, Martin Milec, Blaž Vrhovec, Jan Mlakar, Gregor Bajde in Luka Uskoković zaradi poškodb (Felipeja Santosa ni bilo v kadru, ker so kot tujci tokrat mesto v ekipi dobili Kenan Pirić, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović), so še tretjič v sezoni premagali tekmeca iz Kidričevega.

Aluminij, med drugimi brez poškodovanega vratarja Luke Janžekoviča, se je sicer dobršen del tekme dodobra kosal s favoriziranimi gosti, ki pa so kljub igralcu manj na koncu prišli do šeste zmage na zadnjih sedmih tekmah. Imajo še neodločen izid z Muro v prejšnjem krogu. Na drugi strani je Aluminij po nizu štirih zmag zdaj vpisal zaporedna - spomladanska - poraza.

Vratar Maribora Kenan Pirić je imel precej dela. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vratar Maribora Kenan Pirić je imel precej dela. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Ekipi v prvem polčasu nista postregli prav z razburljivo igro. Oliver Bogatinov in njegovi izbranci so v tem delu igre nevtralizirali vse nevarnejše može mariborskega napadalnega odseka, le v 15. minuti so Dinu Hotiću dovolili strel z roba kazenskega prostora, po katerem pa je Mariborova desetka zadela le zunanji del mreže malce z leve strani.

Podobno je na drugi strani, a še z malce večje razdalje, meril Stanley Amuzie v 27. minuti, najbolj razburljivo pa je bilo v 43. minuti, ko so bili gostitelji zelo blizu vodstva. takrat je Dejan Petrovič prišel do strela iz bližine malce z desne strani, žoga se je od ene in druge vratnice odbila še do Matica Vrbanca, ki pa jo je prav tako poslal le v napačno stran mreže.

V 53. minuti so Kidričani znova imeli lepo priložnost, ko je Jure Matjašič sam stekel proti Kenanu Piriću, potem streljal malce z desne strani, toda mariborski vratar je bil dobro postavljen in je preprečil vodstvo domačih.

Po vstopu Marcosa Tavaresa so Mariborčani prišli do pomembnih treh točk. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Po vstopu Marcosa Tavaresa so Mariborčani prišli do pomembnih treh točk. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani, ki jim igra ob borbenih, agresivnih domačinih nikakor ni stekla po željah, so v 61. minuti ostali še brez Aleksa Pihlerja, Rade Obrenović mu je zaradi udarca z roko (ob ograjevanju je z roko rahlo zamahnil nazaj in v obraz zadel Lucasa Maria Horvata) pokazal drugi rumeni karton.

Kljub temu so si izbranci Darka Milaniča v 66. minuti priigrali dotlej najlepšo priložnost, streljal je Luka Zahović, Matija Kovačić pa je strel obranil. Povratnik v mariborski napad pa je povedel goste v vodstvo še v isti minuti, po podaji Amirja Derviševića iz desnega kota je najprej Marcos Tavares streljal z glavo, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospravil Zahović.

V 76. minuti je na drugi strani od daleč s prostega strela sprožil Elvir Maloku, izkazal pa se je Pirić. Nevarno je bilo tudi v 80. minuti, ko so gosti žogo po Petrovičevem strelu preusmerili malo mimo vrat.

Aluminij bo v 22. krogu v nedeljo gostoval v Domžalah, Maribor pa bo dan prej gostil Gorico.

Aluminij : Maribor 0:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 1500, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.

Strelec: 0:1 Zahović (66.).

Aluminij: Kovačić, Amuzie, Kontek, Martinović, Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 74. Marinšek), Horvat, Matjašič (od 74. Leko), Maloku (od 88. Grgić).
Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Pihler, Žugelj (od 46. Tavares), Hotić, Mešanović (od 65. Cretu), Zahović (od 83. Kramarič).

Rumeni kartoni: Amuzie, Krajnc; Pihler, Dervišević, Hotić.
Rdeči karton: Pihler (61.).

Spremljanje tekme v živo:

Konec je! Kidričani so se trudili, da bi prišli vsaj do izenačenja, a so izkušeni Mariborčani tekmo mirno pripeljali h koncu in prišli do pomembnih treh točk, s katerimi so prednost pred Olimpijo na vrhu lestvice spet povišali na sedem točk.

80. minuta: po lepi akciji je bil spet nevaren Aluminij. Do strela je vnovič prišel Dejan Petrović, v kazenskem prostoru je močno sprožil, a je eden od branilcev Maribora žogo odbil v kot.

76. minuta: Kidričani se niso predali in poskušajo priti do izenačenja. Zdaj je s prostega strela poizkusil Elvir Maloku, a se je z novo obrambo izkazal Kenan Pirić.

GOOOL!
Po kotu Amirja Derviševiča v 66. minuti je do strela z glavo pred golom Aluminija prišel Marcos Tavares, a se je domači vratar Matija Kovačič izkazal z novo obrambo, potem pa je žoga prišla do Luke Zahovića, ki jo je iz neposredne bližine pospravil v gol.

Gol Luke Zahovića:

65. minuta: čeprav je številčno oslabljen, pa je Maribor zdaj prišel do največje priložnosti do zdaj. Pred golom se je znašel Luka Zahović, a se je domači vratar izkazal z lepo obrambo.

Je bil vezist Maribora Aleks Pihler upravičeno izključen?

  • Da
    58,21 %
    893 glasov
  • Ne
    41,79 %
    641 glasov
Oddanih 1534 glasov


60. minuta: rdeč karton za Maribor! Nekoliko nevsakdanje, zaradi prekrška, ko je imel žogo, je drugi rumeni karton prejel vezist vijoličastih Aleks Pihler.

Rdeč karton Aleksa Pihlerja:


56. minuta: Maribor trpi. Še ena priložnost za Aluminij. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Ivan Kontek, a iztržil samo kot.

53. minuta: nova velika priložnost za Aluminij! Proti golu Maribora je sam stekel Jure Matjašič in pred Kenana Pirića prišel z desne strani, streljal, a se je bosanski vratar, ki je na zadnjih tekmah zamenjal Jasmina Handanovića, izkazal z obrambo.

Priložnost Jureta Matjašiča:


Začel se je drugi polčas! Mariborski trener Darko Milanič se je po zelo slabem prvem polčasu odločil za menjavo. Na igrišče je prišel najboljši strelec v zgodovini vijoličastih, ki jih je v preteklosti že večkrat reševal, Marcos Tavares.

Polčas!
Maribor je v prvem delu igre razočaral in bi lahko, če bi imeli domači malce več sreče, zaostajal. Vijoličasti so neprepričljivi in če bodo podobno igrali tudi v drugem delu igre, se bodo težko vrnili s polnim izkupičkom v svoj Ljudski vrt.

43. minuta: kakšna sreča za Maribor, da se ni znašel v zaostanku. Po strelu domačega vezista Dejana Petrovića se je žoga odbila najprej od leve, potem pa še od desne vratnice, a ni končala v golu.

Dve vratnici v eni akciji Dejana Petrovića:


27. minuta: precej nezanimivo dogajanje v Kidričevem je prekinil branilec domačih Stanley Amuzie, ki je z atraktivnim strelom od daleč skušal presenetiti vratarja Maribora, to je tudi tokrat Kenan Pirić, in za las zgrešil cilj. Če bi zadel, bi bil to spektakularen gol.

Priložnost Stanleyja Amuzieja:

15. minuta: po izgubljeni žogi na sredini igrišča je bilo nevarno pred domačimi vrati. Do strela z leve strani je prišel Dino Hotić, a ni bil dovolj natančen. Žoga je po njegovem strelu za malo zgrešila okvir vrat.

9. minuta: zdaj je na drugi strani poizkusil še Aluminij, z roba kazenskega prostora je streljal Sanin Muminović, a se odrezal podobno kot Zahović.

8. minuta: do strela z roba kazenskega prostor je prišel Luka Zahović, a se ni najbolj izkazal. Streljal je preslabo in premalo natančno.

Tekma se je začela! S sredine igrišča so krenili nogometaši Aluminija. V soboto strelci v Prvi ligi Telekom Slovenije niso bili najbolj razpoloženi, na dveh tekmah sta padla samo dva gola. Kako bo danes?

Dober dan! Na prijetno, s soncem obsijano nedeljo prvoligaško nogometno dogajanje začenjamo v Kidričevem, kjer pri najbolj prijetnem presenečenju prvega dela sezone Aluminiju gostuje vodilni Maribor, ki je v prvem krogu doma remiziral z Muro, tako da se je prednost pred Olimpijo zmanjšala na devet točk. Po včerajšnji zmagi Ljubljančanov pa znaša le štiri točke. Bodo Mariborčani, ki v Kidričevem igrajo precej oslabljeni, zmagali in razliko vrnili na sedem točk? Tole sta postavi obeh ekip:

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Ne spreglejte