Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
21.44

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Muamer Svraka Etien Velikonja Luka Majcen ND Gorica

Nedelja, 3. 3. 2019, 21.44

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Gorica : Triglav

Gorica tone vse nižje, Triglavu se smeji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Luka Majcen | Luka Majcen, kapetan Triglava, je z novim golom Kranjčanom pomagal do nove zmage. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Luka Majcen, kapetan Triglava, je z novim golom Kranjčanom pomagal do nove zmage.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1). Gorica je v prvenstvu izgubila še sedmič v nizu. Triglav je ob drugem nastopu v letošnjem letu še drugič zmagal.

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Kranjčani so prvič v sezoni premagali Novogoričane, ki so tokrat pogrešali kaznovana Žigo Lipuščka in Semirja Smajlagića. Mož odločitve je bil novinec Muamer Svraka, ki je poskrbel, da so Gorenjci točkovno ujeli sedmouvrščene današnje tekmece. Za slednjimi je slab niz, saj je bil to že šesti zaporedni poraz, nazadnje pa so zmago slavili v 12. krogu prav v Kranju.

Vrhunci dvoboja v Novi Gorici:

Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom, kar nekako tudi ustreza dogajanju na igrišču. Oboji so imeli nekaj nevarnejših akcij, pri Gorici je nekaj krat poskušal predvsem Etien Velikonja, v 20. minuti pa tudi Bede Osuji, pri Triglavu pa je s prostih strelov od daleč dvakrat proti vratom meril Ivan Crnov, toda vsi ti poskusi so bili neuspešni.

Etien Velikonja je v drugem nastopu po povratku v Gorico zadel še tretjič, a je spet izgubil. | Foto: Filip Jeram/Sportida Etien Velikonja je v drugem nastopu po povratku v Gorico zadel še tretjič, a je spet izgubil. Foto: Filip Jeram/Sportida

V 16. minuti pa so Novogoričani povedli, potem ko je Velikonja izvrstno izvedel najstrožjo kazen - žogo je poslal v levi zgornji kot - in dosegel svoj tretji gol na zadnjih dveh tekmah. A Primorci so tudi malce srečno prišli do strela z bele točke, saj je Tilen Mlakar prekršek nad Andrijo Filipovićem storil zunaj, na desnem robu, kazenskega prostora.

Gorenjci, ki so podobno darilo dobili na tekmi proti Aluminiju v prejšnjem krogu, pa so tudi prišli do svojega zadetka, ko je v 39. minuti iz bližine izenačil Luka Majcen, potem ko je po prostem strelu zadel z glavo. Zanj je bil to osmi gol sezone.

Uvod drugega polčasa ni ponudil pravih priložnosti, zato pa je v 75. minuti Triglav povedel, ko je z močnim strelom z 18 metrov zadel Muamer Svraka po podaji Davida Tijanića. Novogoričani so se ob koncu poskušali priključiti, med drugim je Velikonja v 87. minuti poskusil z glavo, Jalen Arko pa je bil na mestu.

Gorica bo v 22. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Triglav pa bo gostil Olimpijo.

Potek tekme v živo:

Konec tekme! Izid se ni spremenil. Triglav iz Nove Gorice odhaja s polnim izkupičkom.

GOOOL! Po ne preveč zanimivem prvem delu drugega polčasa je po podaji Davida Tijanića v 75. minuti goste v vodstvo popeljal Muamer Svraka in poskrbel za preobrat Triglava, ki zdaj vodi.

Gol Muamerja Svrake:



Drugi polčas se je začel! Trenerja ob polčasu nista menjala.

Polčas! Ekipi na odmor odhajata z izenačenim izidom.

GOOOL! Po prekinitvi je Triglav v 38. minuti izenačil izid. Po napaki obrambe Gorice je zadel Luka Majcen, ki je prišel do osmega prvenstvenega gola v tej sezoni.

Gol Luke Majcna:


30. minuta: razen gola v Novi Gorici nismo videli prav veliko razburljivega dogajanja. Očitno so po prejšnjem krogu, v katerem je padlo kar 25 golov, nogometaši slovenskih prvoligašev zapravili vse naboje.

GOOOL! Etien Velikonja je v 16. minuti neubranljivo zadel z enajstih metrov, zabil še tretji gol ob drugem nastopu po povratku v vrste Gorice in domačo ekipo popeljal v vodstvo.

Prekršek za enajstmetrovko in gol Etiena Velikonje:


15. minuta: enajstmetrovka za Gorico, po padcu Andrije Filipovića na robu kazenskega prostora je sodnik pokazal na belo točko.

13. minuta: s prostega strela od daleč je poizkusil vezist Triglava Ivan Crnov, streljal je precej močno, a vratar Gorice Gregor Sorčan ni imel težav.

Začetek tekme! S sredine igrišča so krenili nogometaši Gorice.

Še pet minut do začetka tekme! Gorica je v prvem krogu izgubila proti Celju, njen nov trener Nermin Bašić danes lovi prvo zmago na njeni klopi. Kranjčani so prijetno presenetili in premagali Aluminij s 3:0. Tole sta postavi obeh ekip:

V Novi Gorici so imeli pred začetkom tekme nekaj težav s prižigom umetne razsvetljave, a so jih očitno odpravili. Odštevamo do začetka tekme.

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Ne spreglejte