Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
19.34

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Milan Tučić NK Rudar Velenje NK Krško

Nedelja, 3. 3. 2019, 19.34

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Rudar : Krško

Rudar je Krčane prikoval na zadnje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Milan Tučić | Rudarju je tri točke z edinim golom na tekmi priskrbel Milan Tučić. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Rudarju je tri točke z edinim golom na tekmi priskrbel Milan Tučić.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (1:0). Edini gol na tekmi je v prvem polčasu dosegel Milan Tučić.

Velenjski nogometaši so v boju za obstanek prišli do pomembne zmage proti neposrednemu tekmecu Krškemu. Ta je bil v drugem polčasu boljši tekmec, imel kar nekaj priložnosti, a vodstva knapov iz prvega polčasa ni izničil. Rudar se je tako Krčanom odlepil za šest točk in prekinil niz dveh porazov, na drugi strani pa so Krčani doživeli tretji zaporedni in šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Nogometaši v obeh ekipah v prve pol ure niso ponudili razburljivega dogajanja, priložnosti praktično ni bilo. Zato pa so iz prve prave zadeli Velenjčani, ko je z desne strani Robert Pušaver podal pred vrata, kjer je z glavo zadel Milan Tučić. Do konca polčasa sta obe ekipi sprožili še po en (prešibak) strel v okvir gola, s čimer pa vratarja Matej Radan in Marko Zalokar nista imela nobenih težav.

Marijan Pušnik je prišel do prve prvenstvene zmage v letu 2019. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Marijan Pušnik je prišel do prve prvenstvene zmage v letu 2019. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V uvodu drugega dela so bili podjetnejši Krčani, ki so si priigrali dve polpriložnosti, obakrat so preslabo streljali z glavo (Ante Vukušić, Ante Kordić). Vukušić je poskusil tudi v 51. minuti, a tudi takrat neuspešno. V 63. minuti je znova poskusil še Kordić, ki je prišel pred Radana, a malo preblizu, tako da mu je velenjski vratar strel blokiral. Deset minut pozneje je bil blizu spet Vukušić, z ramo je žogo poslal malo mimo gola.

Rezervist domačih Dominik Radić je v 75. minuti po dolgem času poskrbel za velenjsko priložnost, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo leve vratnice, v 90. pa je njegova poskusa obranil Zalokar. V 80. minuti je prvič na tekmi nase opozoril še izkušeni krški vratar Dalibor Volaš, toda tudi on je z glavo za malenkost zgrešil cilj.

Velenjčani bodo v 22. krogu v nedeljo gostili Muro, Krško pa Celje.

Rudar Velenje : Krško 1:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Borošak, Friš in Benc.

Strelec: 1:0 Tučić (32.).

Rudar: Radan, Kašnik, Pušaver, Tomašević, Arap, Ćosić, Hrubik, Krefl, Trifković (od 77. Kobiljar), Škoflek (od 68. Radić), Tučić (od 84. Pišek).
Krško: Zalokar, Batarelo, Cetina, Kordić, Da Silva, Jandrek, Petrović (od 73. Sokler), Vojković (od 71. Štefulj), Volarič, Volaš, Vukušić (od 85. Perić).

Rumeni kartoni: Tučić, Kašnik, Trifković; Kordić, Volaš, Da Silva.

Spremljanje tekme v živo:

Konec tekme! Po krajšem pritisku gostov je Rudar tekmo mirno pripeljal do konca in prišel do pomembnih treh točk.

74. minuta: v Velenju se je začelo dogajati. Zdaj je imel priložnost Rudar. Malce je okvir vrat gostov po strelu z roba kazenskega prostora zgrešil Dominik Radić.

73. minuta:
Krčani so bili spet blizu zadetka, priložnost je po strelu z glavo zapravil hrvaški napadalec Ante Vukušić.

62. minuta: zdaj pa velika priložnost za Krško. Po res lepi akciji, v kateri ni manjkalo domiselnih podaj, je pred gol Rudarja prišel Ante Kordić, ki pa ni uspel zadeti. Če bi, bi bil ta gol pravcata mojstrovina.

Priložnost Anteja Kordića:

60. minuta: v Velenju še naprej spremljamo precej nezanimivo nogometno predstavo, v kateri pa so v uvodnih 15 minutah prvega polčasa nekoliko boljši gostje.

47. minuta: tokrat smo na prvo priložnost čakali malo manj. Imeli so jo Krčani. Nevarni so bili po kotu, a so domači branilci razčistili situacijo.

Začetek drugega polčasa! Trenerja med odmorom nista menjala, na igrišče sta pritekli isti enajsterici. Bo drugi del igre kaj bolj razburljiv?

Polčas! Konec prvega dela igre, ki ni ponudil kaj prida zanimivega, po prvih 45 minutah pa so lahko bolj zadovoljni nogometaši Rudarja, ki vodijo. Bomo v drugem delu igre spremljali bolj zanimivo nogometno predstavo?

GOOOL! No, po pol ure nezanimivega dogajanja, smo v Velenju dočakali prvo priložnost in tudi zadetek. Po lepem predložku Roberta Pušaverja je Milan Tučić v 31. minuti zadel za vodstvo Rudarja z 1:0.

Gol Milana Tučića:


15. minuta: čisti dolgčas v Velenju. Za zdaj se ni zgodilo še prav nič omembe vrednega.


Začetek tekme! S sredine igrišča so krenili nogometaši Krškega.

Pozdrav iz Velenja! V mestu rudarjev bomo spremljali obračun zadnjeuvrščenega Krškega, ki je v prvem krogu visoko izgubilo proti Olimpiji, in Rudarjem, ki je na zadnjem mestu in je v prvem spomladanskem krogu visoko izgubil z Domžalami. Tole sta postavi obeh ekip:

e

Ne spreglejte