Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2019,
15.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Krško

Nedelja, 10. 3. 2019, 15.35

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Krško : Celje

Požeg Vancaš prehitel Zahovića, Krčane rešil Francoz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Marco da Silva | Marco da Silva je poskrbel, da se Celjani niso razveselili vseh treh točk. | Foto Planet TV

Marco da Silva je poskrbel, da se Celjani niso razveselili vseh treh točk.

Foto: Planet TV

Nogometaši Krškega in Celja so se v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Krško : Celje 1:1 (0:0)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 300, sodniki: Šmajc, Žunič in Brezar.
Strelca: 0:1 Požeg Vancaš (55.), 1:1 Da Silva (81.).

Krško: Zalokar, Vojković, Cetina, Batarelo, Volarič, Kordić, Petrović (od 60. Sokler), Da Silva, Jandrek (od 87. Ilić), Volaš, Vukušić.

Celje: Jurhar, Vidmajer, Zaletel, Stojinović (od 81. Flis), Brecl, Pišek, Cvek (od 84. Pungaršek), D. Štraus, Požeg Vancaš, Lotrič, Vizinger (od 90. Kerin).

Rumeni kartoni: Petrović, Volarič, Cetina, Sokler; Brecl.
Rdeči karton: /.

Krčani so v boju za obstanek prekinili niz treh zaporednih porazov. Proti Celjanom, ki so vodilna ekipa v ligi po številu remijev (9), so osvojili pomembno točko. To je s petim golom v sezoni zagotovil Marco da Silva s prostega strela. Celjani so na drugi strani ostali v sredini lestvice, je pa zdaj spet sam na vrhu lestvice strelcev Rudi Požeg Vancaš.

Vrhunci dvoboja v Krškem:

Slavljenec Vidmajer zatresel okvir vrat

Milan Đuričić je osvojil prvo točko kot trener Krškega. | Foto: Vid Ponikvar Milan Đuričić je osvojil prvo točko kot trener Krškega. Foto: Vid Ponikvar Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive predstave. Ta je bila dokaj enakovredna, oboji so imeli nekaj (pol)priložnosti, eno lepših je v 40. minuti zapravil Janez Pišek, ko je z dobrih desetih metrov neoviran streljal, Marko Zalokar pa se je izkazal.

Sicer pa so imeli Celjani priložnost tudi v četrti minuti, ko je Tadej Vidmajer, na dan tekme je dopolnil 27 let, od daleč zatresel okvir vrat, Amadej Brecl je v 16. minuti iz bližine zadel zunanji del mreže, Dušan Stojinović pa je v 20. minuti prav tako iz bližine žogo poslal čez gol. Krčani so bili še najbolj nevarni v peti minuti, ko je poskus Anteja Vukušića ustavil Metod Jurhar.

Požeg Vancaš utišal navijače Krško, nato je izenačil da Silva

Takoj po začetku drugega dela je imel prvi strelec lige Rudi Požeg Vancaš izjemno priložnost za celjsko vodstvo, a je iz bližine žogo poslal čez vrata. Zato pa je bil uspešnejši v 55. minuti, ko je unovčil podajo Lovra Cveka v prazen prostor in zadel za 1:0. To je bil 12. gol Požega Vancaša v sezoni.

Zadetek Rudija Požega Vancaša:

Krčani so zatem poskušali priti do izenačenja, kar jim je uspelo v 81. minuti. Takrat je Marco Da Silva izvedel prosti strel z 19 metrov, žoga je zadela nekoga v celjskem živem zidu, spremenila smer in končala v mreži.

V 83. minuti so imeli domači novo priložnost po kotu, bili živahnejši ob koncu tekme, a do zmage jim ni uspelo priti.

Krčani bodo v 23. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Celjani pa bodo gostili Kranjčane.

Dogajanje v Krškem v živo:

Konec dvoboja v Posavju. Krško in Celje sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

83. minuta: Krčani so pritisnili. Rezervist Ester Sokler je meril mimo vrat. Ostaja 1:1.

Goooool! 1:1! Izenačenje v Krškem. Domači nogometaši so vrnili udarec Celju. Francoz Marco da Silva je v svojem slogu, še enkrat več s prostega strela, zatresel mrežo tekmeca. Žoga je po njegovem strelu zadela živi zid gostov in spremenila smer, s tem pa prevarala Metoda Jurharja in končala v celjski mreži.

Zadetek Marca da Silve:

60. minuta: Nogometaši vstopajo v zadnjo tretjino tekme. Posest je na rahli strani Celjanov, ki branijo prednost z 1:0.

Goooool! 55. minuta. 0:1. Rudi Požeg Vancaš se je hitro oddolžil za veliko zapravljeno priložnost. V 55. minuti se je znašel sam pred celjskimi vrati in spretno premagal vratarja Krškega. Celjani so povedli z 1:0, Krčani, ki še vedno prevladujejo v strelih na gol (9:5) ter izvajanjih kota (7:1), pa so se znašli v hudih težavah. Podajo za zadetek je prispeval Lovro Cvek.

Zadetek Požega Vancaša:

Rudi Požeg Vancaš je dosegel že 12. zadetek v tej sezoni. Na lestvici strelcev je ponovno sam na prvem mestu, najbližji zasledovalec je napadalec Maribora Luka Zahović (11).

Začetek drugega polčasa in ogromna priložnost za Celje! Kaj je zdaj zgrešil Rudi Požeg Vancaš. Najboljši strelec Celja in Prve lige Telekom Slovenije se je po zelo uporabni podaji Daria Vizingerja z desne strani znašel sam pred vrati Krškega, a ga je domači vratar še toliko oviral, žoga pa je za nameček tik pred strelom malce poskočila, da je z neposredne bližine poslal žogo čez prečko in zapravil najlepšo priložnost na tekmi.

Konec prvega polčasa v Krškem. Maloštevilni gledalci na štadionu Matije Gubca niso videli zadetkov.

40. minuta: Lepa priložnost za vodstvo se je ponudila Janezu Pišku. Mladi nogometaš Celja je namučil vratarja Krškega Marka Zalokarja, ostaja 0:0.

30. minuta: Rezultat ostaja 0:0, v strelih na gol pa so nevarnejši gostitelji.

15. minuta: V uvodni šestini srečanja imata tekmeca dokaj podobno posest žoge. Žoga je nekoliko več v nogah gostiteljev.

5. minuta: Zdaj so zapretili še Krčani. Hrvatu Anteju Vukušiću se je po podaji Daliborja Volaša ponudila priložnost, ko se je znašel pred Metodom Jurharjem, a meril mimo vrat.

2. minuta: Kakšna sreča za gostitelje. Branilec Celjanov Tadej Vidmajer, ki ravno danes praznuje 27. rojstni dan, se je z velike razdalje odločil za predložek in zatresel vratnico. Goste je od ekspresnega vodstva delilo le nekaj milimetrov. Ostaja pri 0:0.

Začetek tekme v Krškem.

Za kateri začetni enajsterici sta se odločila trenerja Milan Đuričić in Dušan Kosić?

Ne spreglejte